Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Kan man skydda sitt barn från förkylningar?

Idag var jag på jobbet för första gången på besök och för att visa upp vår lilla guldklump. Marion är ju redan två månader (+1 vecka) så det är ju inte så att jag har stressat för att visa upp henne, hehe. Nä, jag har helt medvetet väntat lite med att ta med henne dit för att spara henne från förkylningar osv. Jag jobbar (eller jobbade) som lärare och det är en skola på 500 elever och 50 i personalen, och kan ni tänka hur många det är som går runt och är småförkylda hela tiden? Och så har ju Marion börjat suga på sina händer och det är just händerna alla ska hålla när man hälsar på en bebis. Låter jag helt paranoid? ja, kanske, jag vet inte. Jag kanske tänker för mycket och försöker skona henne i onödan från allt.  Nä, men jag vill inte att Marion ska bli förkyld, än i allafall… eller aldrig egentligen… :) Men samtidigt har jag hört att barn inte blir smittade av vuxna, men av andra barn. Stämmer det? Och sen har jag också för mig att jag har hört att det är BRA att barnen blir förkylda och sjuka ibland så de får bra immunförsvar. Ja, vad ska denna hönsmamma tro? :)

Åh, vad roligt det var att möta alla igen. Jag saknar verkligen det sociala med jobbet, men verkligen inte den stressen alla går runt med just innan jul och så. En massa betyg och rapporter hit och dit plus att det ska vara julbal ikväll, vilket betyder supestress och en låååååång dag på jobbet idag. Det var ganska skönt att bara packa med sig bebisen och dra därifrån, hehe. Jag ska dit igen på fredag, för då är det jullunch för alla lärare så då är jag bjuden dit också.

Sen var det åter igen dags för Marions fysioterapitimme. Hon har blivit jättebra i foten och stark i nacken.  Vi ser att hon fortfarande har en ”favoritsida” men att hon kan vrida huvudet helt utan problem åt bägge håll, så det att hon nästan alltid bara tittar åt vänster när hon ligger på skötbordet beror mest på att det har blivit en vana. När hon sitter i famnen så tittar hon mest åt höger. Det är på grund av att jag nästan alltid bär henne på min vänstra arm. Också det en vana. Det har jag försökt att jobba med, med att variera hur jag bär henne men man vill ju alltid göra en massa samtidigt och så använder man ju alltid sin högra hand, så då har det blivit att man bär henne mest på vänster arm. Men Marion är verkligen stadig i nacken. Hon har ”bra kontroll” över sitt huvud för att bara vara 2 månader gammal. Så terapeuten skröt om att hon var duktig. Stolt mamma. :) Så nu har allt blivit såpass bra att vi inte behöver komma dit förräns i februari.

Nu ska vi titta på handboll. KramKommentarerna är stängda.