Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mjölkutslag i ansiktet och skorv i hårbotten som behandlas med syra?

Nu är Marions hud och hårbotten helt fina, men tänkte jag skulle skriva om hur det var för några veckor sedan.

Det började med röda utslag som såg ut som finnar nästan i hela ansiktet. Eller det kom liksom i omgångar på olika ställen i ansiktet. När det försvann från ett område så började det någon annanstans. Det blev helt knottrigt och finnigt i hela ansiktet, men det verkade i alla fall inte som att det störde Marion på något sätt. Det kliade inte eller så. Här ser man lite hur huden såg ut:

En bild på henne när hon somnade vid bröstet hehe:

IMG_2662

 

Sen när det höll på att försvinna så började det bli mjäll-liknande grejer i hårbottnet. Det var ganska lite först, och jag tänkte att jag inte skulle göra något åt det eftersom det heller inte verkade störa henne. Men sen ökade det, och när jag var och vägde Marion en gång så sa min barnmorska som kom och hälsade på oss att man kan ta bort det med olja och kam, innan det blir för mycket. Jahaa, det blir mer om man inte tar bort det? Ok, så jag åkte hem och skulle ta vanlig babyolja i håret, och ha det några timmar och sen kamma bort det, så som jag hade lärt. Men jag äger ju ingen kam! Jag har jättelångt hår och har inte använt en kam på 15 år tror jag… hehe.

Så jag fick dra till apoteket och köpa en ”fintaggad” kam. De hade ingen annan fintaggad kam än en ”lusekam” för hårlöss. Så jag köpte den. Sen kom apotekaren med en olja till mig som var till för just mjölk-skorv hos spädbarn. Man skulle ha det i hårbottnet i 3-4 timmar eventuellt över natten. Så jag köpte den också.

Väl hemma läste jag på förpackningen. För det första så hette medlet ”Salisylsyre 2%”  (låter som gift) och så stog det att det kunde vara frätande för slemhinnor och att man skulle se till att inte få det i ögonen. Nämen herregud tänkte jag! Ska man ha detta på ett spädbarn??? Jag tänkte om flera gånger och snackade med andra och till slut kom vi fram till att man nog inte skulle ha sålt det på apoteket till spädbarn om det skulle ha varit farligt. Så, jag oljade in hårbottnet och tog på en tunn mössa så Marion inte skulle kunna pilla sig i håret under tiden. Men jag blev helt nojig och det slutade med att jag bar och höll henne i 3,5 timmar så att hon absolut inte skulle peta sig i håret och sen i ögonen, vilket hon annars gör. Mössan roterade ju runt på huvudet på henne när hon satt och den kunde helt plötsligt kunna komma framför ögonen istället. (Jag vet jag låter helt nevrotisk). Så tog jag till slut kammen och nästan skrapade bort lagret med skorv. Sen skulle man tvätta bort resten med babyschampo. Det gick faktist förvånansvärt bra, men jag bestämde mig där och då att jag aldrig skulle göra det igen. Det kan tydligen komma tillbaka, men än så länge har det inte gjort det och det är nog två veckor sedan jag gjorde behandlingen. Så nu är hon len och fin i ansiktet och i hårbotten :)

SalisylsyreKommentarerna är stängda.