Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Sover för mycket?

Ok, här kommer ett inlägg om en sömnig dag för Marion. Den innehåller en massa tider och detaljer som kanke inte är så himla intressant för andra att läsa om, men detta är till för att minnas, någon annan gång jag kanske upplever det samma. :)

Igår efter inlägget skulle jag ju ta upp Marion för att göra henne klar för att gå ut, då jag skulle till läkaren för check-up efter födseln. Hon hade då sovit 2 timmar i sin säng och jag tänkte att ok, nu får hon väl vara vaken och bara ligga i vagnen under tiden jag blir undersökt. Men.. hon fortsatte att sova, även när jag bytte blöja på henne och när jag klädde på henne ytterkläderna. Eller hon öppnade ögonen ibland men det mesta så fortsatte hon sova. Jag la henne i vagnen och gick bort till läkaren (ca 10 min). Väl framme tog jag av henne ytterkläderna och hon fortsatte att sova. Skönt tänkte jag, så man kan prata med läkaren och så kan man faktist koncentrera sig på vad hon säger också, hehe. Ok, efter besöket klädde jag på henne igen, utan att hon vaknade. Gick hem, klädde av henne ytterkläderna, och först då vaknade hon efter över 3 timmars förmiddags-lur.

Hon var så klart hungrig, så jag ammade henne, och bytte blöja. Direkt efter (efter ca 30 min) så visade hon tecken på att hon var trött igen. Ok, ner i sängen igen. Då somnade hon direkt och sov tills vi skulle besöka min sambos pappa på sjukhuset, i kanske 1,5 timmar. Hon vaknade inte nu heller och jag bytte blöja och klädde på henne ytterkläderna. Vi la henne i bilsätet och körde till sjukhuset. Hon sov igenom hela besöket och vaknade till i kanske 5 minuter innan vi skulle hem igen. Så nu sov hon i 3-4 timmar igen. Ok… sen vaknade hon för att äta och först nu var hon pigg och glad och pratade och skrattade massor med min sambo. Detta gjorde hon i 30 min och sen var det trötthetstecken igen och hon somnade efter 5 minuter. Så hon höll på så HELA dagen, altså i 12 timmar och så vaknade hon pigg och glad klockan 12 när vi skulle lägga oss. Typiskt, men jag hade ju förberett mig på att vara vaken hela natten eftersom hon hade sovit så mycket.

Vi gosade och pratade i ca 30 minuter och så blev hon trött, och ville sova igen. Så sen sov hon igenom hela natten med 3 timmars mellanrum för amning. Hon sov hela natten också!!!

Jag vet att de kan ha sovdagar, och Marion har haft perioder där hon har sovit så mycket förut, men jag kan inte låta bli att bli orolig ändå. Det är ju så konstigt att sova så himla mycket, tycker jag. Är det normalt? Har ni upplevt det samma?

Mamma säger att så länge hon äter och sover och inte gråter så mår de bra. Om hon skulle vart sjuk på något sätt hade hon gråtit och inte ätit så bra. Ja, det är väl bara att lita på mamma och samtidigt ”njuta” av egen-tid. Det är bara att man saknar ju sin lilla bebis och goset med henne ju! :)Taggar: ,

3

kommentarer på Sover för mycket?
 1. Sådan som du förklarar din dotters sömn har min varje dag, vaknar vid 8:30, får mat runt kl 10, somnar 30min senare och sover till kl. 14/15 och sover i regel en stund till där efter maten, i regel 1-2timmar, sedan sover hon en stund på sin pappas mage efter kl 18/19 målet och sover till och från tills kvällsmaten kl 22/23 och hela natten tills kl 05/06.
  Så för mig låter det helt normalt och mycket vaket som Marion gör.
  Men är man ovan att dom sover så mycket blir man ju lite nervös.

 2. peachpetra skrev

  Ok, skönt att höra. Jag är väl nog inte van vid att barn sover så mycket. :) Men hon var verkligen bara vaken max ca 2-3 timmar på en hel dag! Så du har haft det så ”lyxigt” alla dagar! :)

 3. yes, i regel är det inte så mycket mer. 30min efter matningarna och sedan ett par timmar i följd på kvällen. men aldrig vaken en hel förmiddag eller eftermiddag, utan bara 2-3 timmar MAX i följd.
  hon är som jag som liten, mamma fick väcka mig och mata, sov från kl 17-08, utan problem och även hela fm.
  om hon ej får sova som hon vill, blir hon super grinig.
  hade med henne i onsdag till hennes pappas bygge och vi startade en sky lift, med varnings pip och högre diesel motor och hon sten sov i 3 timmar i sin vagn, ett ”normalt” barn borde reagerat en aning när man starade iaf, men icke.