Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hej, igen.

2013-05-10 @ 17:56

Här har det ekat tomt. Länge, länge. På senare har jag känt suget att åter börja blogga. Så jag tar vid där jag slutade.

Snabb resume.
Min lilla bebis är ingen bebis längre. Hon fyllde 2 år första maj. Är en riiiktig pratkvarn.
Jag söker jobb, sambon har arbetat i norge, men är åter i på svensk mark.
Åren går fort!

 

Onödigt inköp!

2012-07-13 @ 12:57

Regnet öser ner ute. Lova tar en tuppis. Å jag..? Ligger på sängen.

I våras köpte vi en Uv-dräkt till Lova. Troligtvis det enda onödiga inköp vi gjort till Lova. Eftersom hon inte tycks få användning utav den i år. Å nästa år kommer den ju vara på tok för liten.

En gnutta bitter idag då morgonen bjöd på förhoppningar av en solig fredag. Men tji fick jag kan man ju säga..

Ikväll blir det 1-års kalas hemma hos Lovas syssling. Mamman är en av mina bästa vänner och pappan är min kusin. Det ska bli kul! Det skiljer bara 2 månader på våra töser lite drygt. Å innan barnen kom träffades vi minst 1 gång i veckan. De gånger vi träffats det senaste året kan jag lätt räkna på en hand. Så det är lite synd. Men nu ser vi fram emot en jädra massa bus ikväll!

Dag å kväll

2012-07-12 @ 22:09

Just nu rör sig 1000000 tankar i mitt huvud. Å hakar upp sig på en del.

Så kan det vara.

Dagen har spenderats i Allum och IKEA. På Allums parkering trollade Lo bort nappen. Den återfanns sedan när vi for mot IKEA. Under förarsätet. Sketen å äcklig så hon fick faktiskt klara sig utan den.. Men det är konstigt vad Lo är kär i sin napp. Några tårar blev det när nappen inte gick att använda. Väl hemma var det välling, d-droppar, ny blöja och pyjamas sen raka vägen i sängen och nattningen tog ca 30 minuter då hon bara sovit 30 min under heeela dagen..

Kvällen har jag ägnat mig åt att städa lite här hemma. I alla fall torkat lite bänkar. Sopat golv (damsugar”;&?&,&:@¥~^}=]£<$^^#+] är trasig) å torkat dom.

Nu landade jag på soffan framför Fråga Olle. Men duschen lockar, å inte minst sängen.

Konstant oro.

2012-07-10 @ 19:57

Det är helt galet vad saker det finns att oroa sig för när det kommer till Lova.

I princip allt.

Vad som stoppas i munnen – Äter hon för lite? Dricker hon för lite? Äter hon tillräckligt varierat? Vad äter hon på? En sten? Har hon fått i sig någon farlig växt? Bär? Eller någon farlig kemikalie? Tex när nappen tappas på marken och antingen sugs av av mig eller spolas under kranen?

Vad som pillas på – Vad pillar hon på? Vad plaskar hon i?  Kommer hon åt vägguttaget trots att det är petsäkert?

Socialt umgänge – Oj, kommer hon trilla i sandlådan? Kommer hon slå någon unge? Kommer hon bita någon? Kommer någon slå eller bita henne?

Allt som kommer i hennes väg ska ju pillas på å stoppas i munnen. Man vet ju inte vad andra har för farligtheter i gömmorna. Hemma är det ju ganska lätt, kanske att hon hittar någon sten i hallen. Men när man är någon annanstans. P U H! Svärmor sa igår att jag gått ner i vikt, å jag har svaret på det, så här mycket har jag nog aldrigt rört på mig!

Huvudet under armen?

2012-07-10 @ 19:47

Idag åkte jag in till stan. Huvudsaken till att jag åkte in var för att skanna några papper, och fråga efter hyresvärdsregister på bibblan. Det senare glömde jag. Å likaså min plånbok. Hade som plan att även köpa ett års present och nyfödd present och handla lite mat. Men tji fick jag. Fika bjöd syrran på, snäll som hon är..

Lova blev akut trött så vi åkte hem för att sova. Hon skulle krama sin kusse hejdå. Å så föll dom i backen, Lova under med kussen över, rakt i en pöl på parkeringen. Fick ta av henne tröjan så hon fick åka nakenfis hem, å väl hemma blev det en liten snabb dusch. Seeeen gröt, Seeeen sova. När jag höll på att söva henne ringde telefonen, och jag var tvungen att ta det, å medans jag pratade passade hon på att bajsa. Som jag glömde av när jag lagt på några minuter senare. La henne i sängen och hon somnade. För att bli väckt 5 minuter senare när jag kom ihåg att hon bajsat.

Försökte återigen att få skruttan att somna. Över en halvtimma. Sen gav jag upp. Då visade det sig att hon bajsat IGEN! Så då blev det blöjbyte igen. Sen fick hon somnat igen, på mig.

Å medans detta hade jag skickat min minisyster för att göra handlingen av mat, hon är inte omöjlig, å mycket kanske beror på att hon just tagit körkort. Vad vet jag. Haha.

MEN, jag glömde be henne köpa välling, så nu sitter vi här med en tom vällingburk. Not so very fun i morgon bitti. Så det är väl bara att bita ihop å åka in till stan. I G E N!

Så är det när man har det som kallas huvud, under armen.

Inge bra

2012-07-09 @ 21:25

Jag är verkligen inge bra på det här med att vara ajour på bloggen. Det håller i sig en vecka eller dyligt, sen så dalar inläggen sakta men säkert och planar långsamt ut till 0.

Så kan det vara hörrni.

Hur som helst blir det inget köp av denna lägenheten. Utan vi sätter oss och väntar på ett guldläge som komma skall. När vet jag inte, men det kommer i alla fall.

Status på kvällen. Duschad, unge nattad, mamman trött. Tvätt i maskinen som väntas på. Sen ska jag faan i mig gå å lägga mig!

Idag sov Lo middag efter lunchen vid 12 och vaknade klockan 15,30. Eller jag snarare väckte henne då. Mellis missades, men middags åts med farmorn medans jag å sambon åter igen rände på banken.

Köttfärs och tvätt

2012-07-02 @ 21:56

Just nu står en kastrull med köttfärs å puttrar på spisen. Men den är tills imorgon. Men planeringen är inte kanon kan jag känna. Den ska puttra en bra stund till, och klockan tickar på..

En annan sak som är dålig planerad är att det ligger en tvätt i maskinen. Klar om cirka en timma. Så jag har ju sysselsatt mig fram ikväll minsann.

Idag har bara vart en slappar dag. Inte gjort något vidare värst mycket. Var borta hos syster å söner en sväng å så tog vi en ”primör” till mormor’n i familjen för att ”slanka” ett papper. Om man ska lita på autokorrekt på min Iphone. Det jag vill ha sagt var en promenad, för jag skulle skanna ett papper.. Haha.

I morgon är det bus med föräldragruppen eller snarare mammgruppen. Det ska bli kul. Vi ses allt för sällan, men när vi gör det är det alltid jätte roligt.

Ett halvtråkigt inlägg, men nu är alla i alla fall uppdaterade om läget. Hehe.

Öööh?

2012-07-02 @ 11:25

Lova sover nu tupplur nummer 1. Å jag fastnade framför Doctors på Tv. Idag är dom i New York och tar emot frågor lite varstans. En mamma frågade om sin dotter på 16 månader som inte pratar. Å då sa doktorn att hon är sen, ”a slow talker”

Ööööh, Lova är 14 månader och säger Hej, pappa å där That’s it. Har svårt att tro att hon kommer lära sig prata på 2 månader. Så hon är nog också seg, tydligen.

När började era små använda ord?

Ikväll

2012-07-01 @ 20:44

Jag har börjat tvivla på om detta någonsin kommer bli torrt:

20120701-204241.jpg

Om det fortsätter såhär:

20120701-204310.jpg

Men det är ju ganska gött att man utan dåligt samvete kan ägna sig åt detta:

20120701-204418.jpg

20120701-204428.jpg

20120701-204439.jpg

Tantvarning

2012-07-01 @ 11:49

När jag bestämde mig för att köpa tunikan jag hade på banken tyckte sambon ordagrant ”Du har börjat klä dig så tantigt sen Lova kom” Ja ”Ääääh”:ade av honom å ansåg att den var fin och passande för min ålder.

Men jag har änna börjat tveka nu. Igår var vi i Göteborg och jag såg inte mindre än 2 damer i 50 plus som hade en p r e c i s likadan. Det var ju synd att sambon var med och skådade detta med sina ögon. Å hade alltså rätt. Kanske borde lyssna mer på honom när det kommer till fashion å vad som passar mig..?

823WGTMA