Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

18 veckor å tv tittande?

2011-08-27 @ 08:37

Jag tar ledigt lite ifrån att försöka uppfostra Lova efter mina värderingar, och vad jag tycker verkar vettigt. Efter hur jag vill. Alla andra tycks ju ständigt veta bättre ändå.

Jag vill inte att Lova ska kolla på Tv, med tanke på rönen om att det bla. kan ha ett samband med ADHD, så känns det bara onödigt. Vad är det för idé ens? Hon fattar ju inte vad som pågår på tv’n ens.. Andra tycker inte det är någon fara. ”När ska hon få se på tv då? När hon blir 23?” Ja, kanske. Eller när hon i alla fall är såpass medveten om vad det handlar om.

Hon har ju en miljon andra leksaker..

Kanske är jag en jävla mespropp. Skulle ni sätta era ungar framför tv’n ”för dom tycker det är sååå roligt” När dom är i stadiet att till och med fötterna är askalas roliga. När det talas om att det har ett sammanhang med inlärningsproblem i framtiden?2 kommentarer på inlägget “18 veckor å tv tittande?”

 • Sofia Stålhammar

  Hehe, knasigt att vi postade inlägg om samma grej, samtidigt! :p

  Det där om ADHD visste jag faktiskt inte 😮
  Men jag håller faktiskt med dig på ett sätt, varför ska dom absolut se på TV när annat är minst lika roligt, om inte roligare?
  Och som jag också skrev, ska hon få se på nåt på TV så ska det fasiken vara nåt VETTIGT och BRA. Typ Astrid Lindgrens fina filmer eller nån gammal härlig Disney-klassiker :)
  Inget jäkla teletubbies här inte :p

  Juni tycker ju liksom det är minst lika skoj att ligga och stirra på en av mina soffkuddar som glittrar lite, som att titta på TVn hehe.
  Eller ännu hellre såklart: Babygymet :)

  Näe, TV på riktigt blir det nog inte förrän hon är stor nog att förstå vad det handlar om.

  2011-08-27 kl 8:58
 • Magda

  Vi har alltid haft på tvn, det blir ju ett sällskap för en annan när man är ensam med en liten hemma. Nora har aldrig brytt sig om tvn förrän NU, och det hon blir facinerad av är comhems nya reklam med bebisarna. När den kommer så vänder hon sig direkt mot tvnoch bara stirrar innan hon oxå börjar tjatat och veva med armen..Men hon är 11 månader nu.

  Vet inte om det är så farligt med tv, beror väl på hur ofta och hur länge man har dem framför den. Men som du säger så fattar de ju inte vad det är de tittar på utan det är ju bara massa blinkade snabba bilder så de mår nog bäst av att inte utsättas för det, för mycket för tidigt.

  Mespropp eller ej, det är ju ert barn och ni som bestämmer :)

  2011-08-27 kl 11:10

Kommentera