Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Åsiktsmaskin

2011-08-26 @ 15:05

Just nu är jag så jävla trött på att det kommer skit kastad från både höger och vänster.

Hyresvärden skyller alla skavanker i lägenheten på mig och sambon. Att det blivit fuktigt å så. Bland annat så har vi stängt ventiler (förra vintern!!!!), Vi har hängt tvätt inomhus, och av ren nyfikenhet undrar jag vart faan alla andra hänger sin tvätt? Vi har inte duschat på specefikt EJ angivet sätt, trodde det var basic å att man gör på samma sätt oavsett vart man bor.. För att nämna några saker bara. Vore ju bra då om hur kunde demonstrera dessa saker för nästa hyresgäst då. Punkt på del 1.

Sen läste jag ett inlägg här på minbebis idag om Stereotyper, å jag höll faan på att gå upp i atomer. Bebis kläder till flickor gör folk illamående. Allt rosa ryshigt å pyshigt får vissa att kvälja. Man ska enligt flera gärna handla på pojkavdelningen trots att man har en lite tösabete. Men ingenstanns fanns att läsa att det är minst lika okej att pojkbebbar har klänning på sig lite då å då. Eller en käck liten blommig bodie, med ett par tuffa tights till. Om man nu ska utgå vad min syn på stereotyp är, å att sen vara motvals..

Varför, varför, varför är det flickorna som gärna ska bli lite mer grabbiga å inte åt andra hållet? Man SKA vara open minded när man har en flickbebis å våga vägra rosa. Så är det bara. Tydligen. Man kan ju ha i åtanke att det skulle vara jävligt tråkigt med ett helt könsneutralt samhälle å andra sidan? Eller könsneutralt är ju lite fel ordval egentligen..

När Lovis blir tillräckligt gammal för att själv bestämma vad hon vill ha på sig skiter jag i vilket. Då får hon ha på sig exakt vad hon behagar, å jag tänker aldrig i hela livet sätta mig på tvären.

Är det så att skon skaver just i frågan om att våra älskade flickbebisar ser ut som dockor med alla pannband å flashiga rosetter, så kan jag ju basunera ut för er ovetande att även söner kan användas som assessorer. Som dockor. Fast då gärna ett par chinos med hänglsen och en gubbhatt på sne.

Tur att Sverige är ett fritt land så att vi kan fortsätta använda rosa byxor å krusade bodies. Men att jag ska behöva försvara det? Ett till plus med landet vi lever i är också att Lova får heta just Lova, å inte Ernst,  eller något annat lite mer killigt namn. Vart vi nu ska dra gränsen för hur mycket flickorna ska vända ut och in på sig själva för att passa in.

Det vill i vanliga fall mycket till innan jag tänder till, min stubin brukar vara minst 13 mil lång. Men här small det med en gång. Jag skulle säkert kunna komma på ytterligare 5000 argument. Men nu sätter jag punkt å orkar inte bry mig mera. Men nu vet ni vart jag står i frågan..


IMAG1505-1b
6 kommentarer på inlägget “Åsiktsmaskin”

 • MariaTheres

  Håller med om att det för vissa människor har gått lite för långt. Mycket handlar förhoppningsvis om personlig smak. Och smaken är som baken. Det är verkligen fel att försöka visa hur politiskt korrekt man är genom sitt barn. Däremot är det ju bra att vara medveten!

  2011-08-26 kl 15:31
 • MariaTheres

  Tycker för övrigt att den politiska korrektheten börjar gå lite överstyr här i Sverige.. Kanske borde skriva ett inlägg om det? :p

  2011-08-26 kl 15:32
 • mickasj

  Håller med helt fullständigt!!! Du fick sagt precis allt det jag regareade på. Mycket bra skrivet! KRAM

  2011-08-26 kl 15:54
 • Magda

  För det första, vad menar eran hyresvärd egentligen? Den kan inte vara riktigt riktg…Hur duschar man fel? och var ska man hänga tvätten då? jisses.

  För det andra, jag håller med dig, det är ju upptill var och en hur en vill klä sitt barn. Vår dotter har mycket grönt för att hennes mamma är tokig i grönt, hade Nora varit en Alfred hade Alfred haft en jäkla massa grönt. Noras garderob just nu i strl 80 är dock mestadels rosa, hon är fin i rosa och jag gillar det. Varför INTE köpa det man gillar bara för att tänka genus?

  2011-08-26 kl 16:20
 • mickasj

  svar : Jaaah jag vet! Men jag tycker att nån stund ibland kan väll inte göra nått? :) Hon trivs ju så bra i den!
  Ja jag vet! Alltså man hör så mycket om just hur flickorna borde kläs och inte. Det är ofta jag får kommentarer av folk att jag klär min dotter väldigt flickigt precis som att det vore nått fel? Jag vill inte ha kläder som andra tycker är bra. Det där är inte ens nått man borde fundera på…man ska bara sätta på sin bebis vilka kläder man vill :)

  2011-08-26 kl 17:05
 • När 1+1=3 » Fredags… mys…?

  […] ni ändå inte har något att göra kan ni läsa systers vredesutbrottsinlägg om stereotyper. Jag lovar er. Blir jag mamma till en tös någon gång ska hon ha så mycket rosa, gulligt och […]

  2011-08-26 kl 22:03

Kommentera