Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Återbesök, kejsarsnitt och smärtskala.

2011-08-29 @ 14:24

Då har jag och Lova vart på återbesök hos barnmorskan vi hade under graviditeten. Vi har gjort efterkontrollen, som man i vanliga fall gör efter 6-8 veckor efter förlossningen. Den fick vi gjort nu, när Lova är 18 veckor å allt. Alltså 10 veckor försent. Någon koll i nedre regionen kände hon inte att hon behövde göra, då jag vart på kontroll på Gyn i Borås.

Men vi fick pratat om förlossningen. Å tiden efter. Å framtiden. Min kära barnmorska säger det att det blir troligtvis aktuellt med kejsarsnitt om det kommer bli en bebis nummer 2. Men då sa jag det att hon i Borås sagt att det skulle gå å föda som vanligt. ”Det är klart, det GÅR alltid att göra det..” Å då menade hon på att det är nog bästa att snitta nästa gång. Inte mig emot. Å anledningen till det är eftersom jag i stortsett (Inte helt å hållet) sprack från ända till ända när Lova såg dagens ljus. Men så sa dom ju på förlossningen att nästa gång går det lättare, för då har den första bebisen redan banat väg.

En enda röra det här. Men vi får ta det som det kommer. Känner mig alldeles nöjd som det är just nu med en liten skruttis. Men man vet ju inte om nått år eller så. Tills dess, tills den dagen, har jag nu i alla fall fått minipiller utskrivna som ska börjas med idag.

Jag fick även förklarat för mig hur man ska läsa journalen som vi fått med från förlossningen. Jag har faktiskt undrat så om jag är något makalöst klen, eller om mina värkar faktiskt gjorde hutlöst ont. Å på en skala mellan 1-10 bedömde dom att mina värkar i första skedet låg på 5-6 och i andra skedet ökade till 6-7 på den skalan. Det kändes så skönt när min barnmorska sa att ”Dom har ju bedömt att du hade g a n s k a så ont” (läs rejält, om man bedömmer efter BM’s tonläge) Så nu känner jag mig inte så vek längre. Tänker just på om hon sagt att jag legat på 2-3 på skalan. Då hade JAG ju känt mig som världens jävla vekling. Eftersom man låg där i fosterställning med lustgasmasken klistrad till ansiktet å önskade emellanåt att allt skulle ta slut..

Jag har ännu inte skrivit någon förslossningsberättelse här på bloggen. Kanske skulle ta mig i kragen å göra det?En kommentar på inlägget “Återbesök, kejsarsnitt och smärtskala.”

  • mickasj

    haha jag ska på efterkontrollen snart. Vet inte exakt datumet. Vi är ju liiiiiite sena vi med. Men äh…Bellisen har ju tagit upp all tid. Glömde helt bort att ja var tvungen o visa upp muttan med samt snacka preventivmedel. Det kom vi på när misstankarna om ny graviditet började komma (gulp) . Inte klokt att du sprack så mycket föressten!! Brrrr.

    2011-08-29 kl 20:06

Kommentera