Add Comment Register

Mycket igen

torsdag 23 januari 2014 kl 19:32

Ännu en lite sådär jobbig natt…Men ändå inte så pass som gårdagens!
För det första var jag inte alls pigg när jag skulle köra hemifrån.
Ronja är jätte snorig, vilket resulterade att hon var himla snurig o inte kom till ro o sova. Gick ju o la mej vid 20.30 o somnade väl en stund efter det. Lite efter 22 vaknar jag av en lessen Ronja o en lite förtvivlad/trött pappa som försöker få henne till o sova. Stiger upp o frågar om jag ska ta henne en stund, men ikke! Försöker somna om men de går klart inte. Så bara till att gilla läget. Lyckas inte somna om alls innan det är dags att stiga upp!

Hade inga värktabletter kvar hemma, o kände mej helt dåsig rent ut sagt. Men bara till att hoppa in i bilen lite glatt o bege sej till jobbet!
Lite innan Urshult möter jag en bil. Tyckte den körde rätt sakta, så tittar i backspegeln när jag passerar den. Bilen vänder då nästan direkt när jag passerade den. Fick en magkänsla av att det är nog polisen. Bilen kommer upp bakom mej o ligger där nån minut. När jag kör in i Urshult så sätts klart blåljusen på bakom mej… Det var polisen!!!
Var ju inte så jättelänge sen de hände sist, så svänger in till sidan på lämpligt ställe, stänger av bilen, rullar ner rutan o plockar fram körkortet o ser glad ut när polisen kommer fram :)
Körkort o nykterhetskontroll!!! Meeen de gick galant denna gången oxå! Faktiskt himla trevlig polis. Han sa att min regskylt var lite smutsig så de kunde inte se numret när de låg bakom… Svarade då att vi bor på grusväg så de har ju sina orsaker o de höll han med om! Han frågade om jag skulle köra långt. Förklarade att jag var på väg till jobbet o att jag var tidningsbud, så de skulle bli några mil inatt! Han hoppades jag skulle slippa en massa snö o köra försiktigt!!!
När jag nästan är färdigpratad med polisen, ser jag en bil komma som troligtvis e en arbetskamrat till mej.
Uppe på jobbet sen visar det sej att de va en arbetskamrat. Hon frågar mej vad jag egentligen e för en gangster som blir stoppad så av polisen :) Heheh….

Tidningarna kommer hyfsat i tid o hinner inte direkt småprata. Förklarar för K var jag har delat ut Magazinet och Mera Tingsryd!
Hoppar in i min bil o drar iväg. Börjar med Mera Tingsryd på landsbyggden. M hade tatt Magazinet där igår…Allt rullar på hyfsat bra o kommer sen in i Urshult! Då blir det väääldigt jobbigt för mitt lilla huvud! Då ska jag helt plötsligt hålla reda på vilka lådor som har SMP o INTE behöver Mera Tingsryd. ALLA hushåll ska ha Magazinet. Då blir det antingen SMP+Magazinet eller Mera Tingsryd+Magazinet i lådorna. Kan säga att det tog ett tag inna jag kom in i det! Tog ju sin lilla tid eftersom det skulle vikas tre olika tidningar med jämna mellanrum oxå….
Så 45min senare än vanligt var jag nog klar med Urshult… SUCK!!!
Ute på andra halvan av landsbygden var det bara SMP o Mera Tingsryd till de som inte har SMP! Så de rullade på rätt bra!

När jag var en liten bit innan lådan där jag vänder för att sen köra tillbaka, såg jag något gå över vägen. Ett rådjur tänker jag…Nej, de kan de inte vara, för den är aldeles för låg för det! Kommer lite närmre o ser då att det är en lodjursbebis :) Första gången jag ser ett lodjur så i det vilda faktiskt :) En av fördelarna med detta yrke!

När jag var helt klar med rundan o skulle hem, var jag nåt fruktansvärt trött. De var så himla jobbigt att försöka hålla sej vaken. Men satte i gång CDn på rätt bra ljudvolym o började dansa loss i bilen :) Tur de e mörkt så ingen ser!!!

Kommer hem till ett tyst hus lite efter 7. Natalie vaknar o vill ha välling, så gör lite till henne o går sen in i sovrummet. Lägger mej nere vid fotändan med Natalie, eftersom jag hade vatt snäll nog att låna ut min säng till Wilma när hon vaknade lite innan jag skulle iväg till jobbet!
Råkar hosta till så Ronja vaknar! Johan reagerar inte ens att hon vaknar, så tar henne o lägger henne på mitt bröst! Sover så i kanske 15min innan barnen en efter en vaknar för uppstigning! Får veta av en halvvaken Johan, att Ronja somnade riktigt vid 5 o vakande då lite efter 7 när jag kom. Så han var mer eller mindre död, stackarn. Knappt fått nån sömn alls :(

Lite efter 8 går Johan o barnen upp o jag får sova till halv 10. Sen ringer klockan. Ska nämligen in till skolan idag för genomgång av Företagsekonomi 2 :)

image

Wilma o Natalie åkte med o lämnades av hemma hos farfar. Så de ska sova där inatt :) Som de längtat!

Hemma sen gjordes inte för mycket. Jag o Ronja började vika lite tvätt när Johan ringer o säger att Majken e borta. Han hade gått ut med henne för att spåra älg o har henne i spårlina. När sen kabinhaken plötsligt öppnar sej själv o Majken springer efter älgarna. Så jag o Bebban (Ronja) hoppar in i bilen för o hjälpa till o leta. Som tur var kom hon tillbaka efter ca 10min precis som inget hänt :)

image

image

image

Hemma igen får Bebba lite välling o somnar hos mej. Klockan e då 14. Låter henne sova kvar hos mej, eftersom hon sovit så dåligt/knappt alls nu under de två sista nätterna. Hon vaknar till men somnar om. Johan kommer hem så hon ligger lite hos honom med. Sen vaknar hon inte riktigt förräns 16.30. Så de va skönt hon fick lite sömn!

image

Såhär lyckas hon somna me…. ser ju bekvämt ut?!?

Så de e väl vad som gjorts idag…Typ :)

3 kommentarerKommentera »

 1. alkaline water

  Whispering Misty

  So sorry you can expect to miss the workshop!

 2. xxxcams.mobi

  The Slave of the Husband

  In search of ahead to studying additional from you afterward!…

 3. yellow october

  Whispering Misty

  So sorry you’ll pass up the workshop!

Skriv ett svar