Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Misshandel?

2015-04-06 @ 18:16

Jag behöver hjälp.. Främst råd eller tips men som sagt – hjälp.

Varje start och avslut på våra dygn numera går ut på att bråka. Varje gång man nämner meningen som man gör efter en natts sömn eller en hel dags ätande och drickande.. Vad yrar jag om? Jo – tandborstning!!

Isabel har varit jätteduktig fram tills för en dryg vecka sedan, eller snarare två veckor sedan.. Det räcker att jag frågar om vi ska borsta tänderna så är skrikandet igång.. Krokodiltårar forsar ner för kinderna och hon gallskriker och får emellan fram ett neeeeeeeeeeeeeeeeeej mamma!

Jag har försökt att sjunga, busa, leka, låta henne göra själv och genom att hålla bort händerna och borsta.. Givetvis medan hon skriker sig hes och fäktar med armarna.. Det är hemskt!! Mitt hjärta brister och jag vet inte vad jag ska göra..!?

Vissa dagar går det helt utan problem på morgonen men sen samma visa på kvällen.. Jag är rädd för att ge henne men för livet för fan.. Vill liksom inte tvinga henne att borsta tänderna men samtidigt så måste vi borsta dom och jag behöver söm sagt råd och tips!

Snälla ge mig era råd och tips – snälla hjälp!6 kommentarer på inlägget “Misshandel?”

 • Sandra

  Hej!
  Va hade samma problem med vår dotter, för oss hjälpte det att borsta mina tänder samtidigt så hon fick borsta mina medans jag borstar hennes, vet inte om du provat:) kram

  2015-04-06 kl 18:41
 • Heidi

  jag jobbar som tandsköterska och har 2..4 åringar.. Jag har berättat om tandtrollen att dom bygger hus i munnen..och dom måste man ta bort annars måste man ta bort tanden till slut..medans jag borstar berättar jag om hur det ser ut.. Att trollgubben just lagt på taket på garaget med mera.. Dom gånger dom inte kommer in i badrummet när jag ropar,då talar jag om högt att då går jag.. Och att då får dom väl bygga hus då.. Då kommer dom springandes:)

  2015-04-07 kl 21:55
 • smulansmor

  Vilket härligt tips! Stort tack! =)

  2015-04-08 kl 07:08
 • Emma – På Smällen!

  Vi har exakt samma problem hemma, men nu har vi kommit på något som funkar för oss. Vi lägger Lucas med bar överkropp på skötbordet och pruttar honom på magen så att han skrattar så mycket att han inte kan stänga munnen och då borstar vi under tiden :-) Han försöker slå och sparka bort oss för att det kittlas så mycket, men det får vi stå ut med, huvudsaken är att han är glad! Han tycker det är superkul och det har gjort att tandborstningen har blivit en kul grej istället för plågsam. Jag vet inte ens om han märker av att vi borstar tänderna under tiden :D

  2015-05-09 kl 21:25
 • Video: Så här hanterar vi Tandborstkampen

  […] läste på Smulans mors blogg att dom hade superproblem med tandborstningen på sin 2-åring. Så jag tänkte dela med mig om […]

  2015-05-10 kl 10:39
 • smulansmor

  Tack fina Emma för din kommentar och delning, alla tips tages tacksamt emot! =)

  2015-05-11 kl 14:49

Kommentera


sju + = 11