Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Känner att jag måste ta upp detta

2011-08-30 @ 17:43

Tydligen ska det komma ut en bok i oktober om bantning som riktar sig till 4-åringar???? Vad fan? Vad är det för en idiot som skriver bantningsböcker som riktas till 4-åringar?

Den handlar om 14-åriga Maggie, mobbad som bantar ner sig och blir skolans populäraste tjej. Boken heter ”Maggie goes on a diet”

Så här skriver sydsvenskan:

Det är inte lätt att vara sjuåring idag. I söndags meddelade SVT:s Rapport att var femte flicka i sjuårsåldern önskar att hon vore smalare. För ett par veckor sedan kunde man köpa T-shirts till småflickor med de anorektiska slagorden ”Nothing tastes as good as skinny feels” tryckta över bröstet. Den engelska onlinebutiken bakom tröjorna tvingades dra tillbaka dem.

 

Ännu ett exempel är en barnbok för 4 till 8-åringar: ”Maggie goes on a diet”, om 14-åriga Maggie som tack vare sin diet förvandlas från en överviktig och osäker tjej till normalviktig tonåring och skolans populära fotbollsstjärna. På omslaget står ett knubbigt barn framför en spegel och håller upp en rosa klänning i storlek XS. Spegelbilden visar en glad, smal flicka som antagligen får på sig klänningen. Så grundläggs en förvrängd kroppsuppfattning där spegelbilden inte överensstämmer med verkligheten.

 

 

Är det någons varningsklocka som ringer??? Jag hoppas att boken förbjuds i Sverige. Jag menar vad är det för jävla ideal vi ger våra barn egentligen? Medans barnen i Afrika dör av svält, så ska barnen i västvärlden svälta sig själva för att inte bli mobbade??? Någon annan än jag som tycker detta är totalt fel? Kommentera gärna 😀2 kommentarer på inlägget “Känner att jag måste ta upp detta”

 • flickanpanorra

  Ja det e fan sjukt! Tack för rådet om krkningarna. Jag blir fan tokig, tänkte mer att man kanske kunde testa att byrta ersättning eller nåt, får se vad BVC säger imorgon! Jag har HELT glömt din blogaward, lovar att göra den imorgon! Haft en sjuk jävla dag!
  KRAM

  2011-08-30 kl 20:03
 • Magda

  Ja det är ju inte världens mest genomtänkta bok. Brukar ju alltid vara så att böcker bygger självkänsla och får en att tycka att en duger som man är. Det här känns bara sjukt!

  2011-08-30 kl 21:10

Kommentera


− tre = 6