Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Psalm 21

2011-10-31 @ 23:32

Jag har sett en väldigt förvirrande film nu ikväll. Filmen handlar om en präst som får veta att hans far dött i en drunkningsolycka. Han åker dit och får där veta att det ligger mer bakom sin fars död än vad folket i byn vill berätta.

Jag vill varna er som ska titta på trailern att det är skrämmande scener i den och den bör inte ses av minderåriga!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tiXcomoTKjY[/youtube]

Detta är en svensk skräckfilm och jag kan säga att jag har inte mycket över för svenska skräckfilmer. Denna var dock mer än jag förväntat mig. Slutet var oväntat och filmen hade många bra överraskningsmoment. Skådespelarna är bra och historien runt om historien är väldigt bra. Jag bör nog varna de som är kristna med. Jag är inte själv kristen men jag har alltid varit facinerad av den kristna tron och dess ”humbug” Denna film har ändrat hela min syn på den kristna tron.

Jag har själv svårt att tro på att det ska finnas en gud som har skapat allt som idag finns. Att en snickarson från Nasaret växer upp och blir en man som kan göra vatten till vin, gå på vatten och föda ett helt folk på bara två bitar bröd och 3 fiskar(eller var det tvärtom??). Hursomhelst. Jag är väldigt facinerad av religion och har läst mycket av biblen och även sett film om det. Både i skolan och hemma själv. Jag har sett filmerna från Dreamworks, Moses och Josef. Jag tycker dom är bra men jag tror inte på att det har hänt. För min del är biblen världens äldsta saga.

Alla pratar om att gud är förlåtande och barmhärtig men jag har svårt att tro på det om man nu ska tänka på alla de korståg vi människor gjort i hans namn i alla tider. Blodbad i namnet av en barmhärtig gud. Konvertera eller dö! Jo det är barmhärtighet så det heter duga! Sen historien om de 10 budorden. Jag är lite förvirrad. Första budordet säger, ”Du ska inga andra gudar ha vid sidan om mig!”  Ändå låter denna gud 25% av jordens befolkning vara muslimer. Denna gud tillåter alltså 25% av jordens befolkning att bryta det första budordet.

Nej jag ska inte ge mig in i en diskussion om religion, jag orkar inte med det. Detta får vara det för mig. Tillbaka till filmen. Jag är väldigt imponerad av den här filmen. Jag ger denna filmen en 4/5 möjliga! Se den. Det är värt det! Vill även passa på att tipsa er som vill se den ”barmhärtiga” konventeringen av Norden till kristendomen att se filmen ”Den vite vikingen. Det är en bra film som öppnar ögonen för hur barmhärtig gud egentligen är. Filmen är på Islänska men den är textad på svenska. 

Nu ska jag hoppa i säng innan jag slocknar på soffan. Sov gott alla därute 😀

 Kommentera


+ 4 = nio