Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
 • Godmorgon söndag!
 • 36+0 (37)

  Ny vecka och inte lika orolig och det känns skönt. Jag tänker efter varje dag att jag känner henne där inne i magen men jag försöker inte att stressa upp mig i onödan för det känns lite onödigt att göra det i första läget. Så det känns faktiskt väldigt bra, har sovit bra i natt dessutom så det kan ha en viss inverkan på mitt humör. För att sova på rygg är något jag längtar efter något fasligt efter, ska bli så skönt den dagen att kunna sova hur man vill snarare utan att det trycker, gör ont eller känns obehagligt på något annat sätt. Det börjar närma sig med stormsteg inför förlossningen och efter den här veckan anses myran vara helt färdigbakad och kan komma ut till oss utan några större problem. Det känns skönt och när vi nu ska iväg nedåt Skåne igen så tänkte jag faktiskt packa en liten BB väska så jag har med det viktigaste ifall det skulle hända något dom kommande veckorna. Det är ju alltid skönt att ha med sig dom saker man tänkt även fast det skulle bli ett annat sjukhus, vi  har ju några saker som vi tänkte göra och jag hoppas att jag kommer orka med allt det så jag inte behöver sitta hemma en dag för att kroppen säger ifrån. Men jag tror ju på att aktivera sig så att tiden inte står still utan att man kommer fram till det som ska hända så fort som möjligt.

  mom_to_be_pregnant_woman_card-p137937275700206540bh2r3_400

  Mamman

  Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går genom födelseplanen som ni tidigare har skrivit tillsammans.

  Barnet

  Barnet är nu ca 47cm långt från topp till tå och väger ca 3kg. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två – tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten.  Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Enligt Spädbarnsfondens rekommendationer ska du: 1) Lära känna ditt barns rörelsemönster under graviditeten och 2) Lita på din instinkt. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre i livmodern ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära i tiden för beräknad förlossning.  Kommentera


  9 − två =