Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

BVC avklarat

Efter det vi lämnade William på dagis så var det dags för BVC för sista gången detta året, kändes skönt att gå dit för att kunna prata av sig lite angående testerna och resultatet av det och att hon faktiskt har utslagen igen. Så vi pratade igenom det vi varit med om och konstaterade nog att vi ska gå på magkänsla och det innebär att jag ska fortsätta vara restriktiv med mjölkprodukter, även BVC sa att pricktesten kan vara opålitliga i just det fallet mjölkallergi. I och med symtom och veckorna av erfarenhet så bestämde vi att jag ska amma så mycket jag kan dom närmsta två månaderna för att sedan fasa ut det så sakteligen för att slippa gå på mjölkfri diet så länge till. Sedan bestämde vi också att jag kunde unna mig saker emellanåt om det nu bara visar sig i utslag och inte magont. Dock kan ju symtomen te sig olika, så fortsätter jag att äta mjölkprodukter som vanligt kan det ju vara så att det visar sig i magont efter en tids exponering…

Summa summarum blir i varje fall att jag fortsätter att hålla mig till mjölkfritt, försöker hitta någon salva som lugnar hennes utslag utan kortison. Är det inte bättre om två veckor alternativt att det börjar klia och bli värre så ska jag gå på med kortison igen först då. Känns bra att ha någon att prata med om just dessa problem, för det känns ju ganska hopplöst att få svaret att hon inte är allergisk men alla symtom finns kvar… Så det här beslutet känns skönt och då har vi ett mål och slutet är ju inte så långt borta när det kommer till kosten.

 2 kommentarer på inlägget “BVC avklarat”

 • Emelie skrev 20 december, 2012 12:27

  Fy va jobbigt det är att inte veta va de beror på.. När skulle såkallade ”spädbarnseksem” försvinna då!? Sa läkarna det?
  Du gör nog rätt i att köra på magkänslan tycker jag, det är ju du som känner henne bäst.. Jag hoppas att det ger med sig snart!!

  Ja, så är det här också just nu.. Ett inlägg om dagen brukar det bli, sen är det bonus det som kommer ;) man har inte samma tid längre, och prioriterar ju annat nu..! :)

  Tack vi mår också bra, förkylningar hit och dit bara ;) julen firas här hemma hos mormor och morfar, och farmor och farfar.. Vi bor inte mer än 2 km från varandra, ganska så skönt ;)
  Hoppas att bilresan går bra imon!! Och att ni får en fin jul, och jag är sjukt nyfiken på va de är för paket som inte får plats i bilen.. Så glöm inte uppdatera oss om den ;)
  Kram!!

 • Angelica skrev 3 januari, 2013 15:12

  Hej! kom in på din blogg när jag googlade efter komjölksfri kost och såg är lika gamla :) Christian har sedan han var 2 månader gammal haft blod i avföringen och först nu har jag fått till mig att jag ska sluta äta mjölkprodukter. Har du något tips/råd? Jag får inte tag på barnklinikens dietister förrän på måndag så kanske du kan svara på hur lång tid det märks effekt på barnen? Hoppas att Juno mår bättre! :) //Angelica

Kommentera


6 − tre =