Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Extra besök på BVC

Nu har jag varit på ett extra besök på BVC för Junos hudåkommor, vi har ju som sagt haft väldans problem med Junos rödhet i stjärten och när vi var hos läkaren senast och jag frågade om det så fick jag som svar att jag skulle byta blöja oftare. Som vi inte testat det redan lixom? Men idag hade det eskalerat och hennes hud överlag är inte bra, torr, fnöskig och röd så nu var det dags att dom kollar på henne ordentligt. Det visade sig i varje fall att hon har svamp både i underlivet och i armvecken… Så det är nu en dunderkur för att få bort det för att sedan träffa en hudläkare för att kolla hennes hud. Detta har jag kämpat med nu under tre veckors tid och inte fått bukt på det just på grund av att en LÄKARE säger byt blöja oftare…. Snacka om ganska oprofessionellt, när jag ändå tar upp det som en punkt i till honom…. BLÄ

Så om det inte det var nog så ska vi prova med att jag helt utesluter laktos ur min kost under en veckas tid. Så nu blir det renlevnads vecka utan några saker som kan innehålla laktos och givetvis komjölksproteinet också… Lite omställning men det kommer helt klart vara värt det om det visar sig att hon är laktosintolerant. Så nu är det en mamma Aja som skall sätta sig in i hudkrämarnas värld, jag som har varit så dålig på sådant själv. Det är väl meningen med allt misstänker jag, hoppas bara på att det är torrhet och inga andra konstigheter med henne.

;

20121107-161703.jpg

Förtydligande, alltså kommer jag utesluta all laktos och laktosprotein som kan förekomma i vissa produkter. 3 kommentarer på inlägget “Extra besök på BVC”

 • lillasotarara skrev 7 november, 2012 17:42

  Stackars lilla Juno!
  Ivys magont blev bara värre och värre, jag tyckte liksom att det var för mycket gråtande för att Bara vara kolik som läkarna sa att det va. Hon hade jätte uppblåst mage och bajsade jätte vattnigt och explosivt flera gånger om dagen och fick världens eksem. Pratade med min BVC sköterska och vi kom fram till att vi skulle testa laktosfritt ett tag och se om de blev bättre, vilket det har. Hon ville först att jag skulle ha uteslutit Alla mjölkprodukter, men jag tyckte det var lite extrem att börja med, vad äter man då liksom :P
  Vi ska framöver börja introducera mjölkprodukterna igen för att se om det ”växt” bort så att säga, då vi inte vet om hon är laktosintolerant eller bara laktoskänslig just nu.
  Hoppas hon blir bättre snart!

  kram

 • Emelie skrev 7 november, 2012 20:02

  Äsch det va en dålig läkare som bara har som förslag att byta blöja oftare, haha… Fatta jag det rätt så hade du ju försökt att få bort det i flera veckor..?
  Livia har också haft svamp en gång, och det försvann nästan direkt när jag började med salvan.. Hoppas det går lika smidigt för Juno!

  Tråkigt att hon har utslag och så, man vill ju liksom veta va det är så man kan göra det bättre för henne..! Såg att du köpt lite produkter från weleda, hoppas att de fungerar, annars kan jag tipsa om Body Shop, köpte ett bodybutter där – Aloe vera, hur bra som helst när Nellie får eksem eller torr utslag..! Helt naturliga grejer är det också, känns tryggt!!

  Tack vi mår bara bra :) Hoppas ni blir helt bra snart med… Jobbigt med dessa förkylningar och sånt som hör hösten till…
  Kramar!!

 • L8i skrev 8 november, 2012 07:27

  Hej!
  Att bara utesluta laktos hjälper inte, bebisar är inte laktosintoleranta utan i så fall komjölksprotein allergiska. Bägge mina söner är det och jag har gått till både dietist och allergiläkare med dom, så det är inte mitt eget lilla ”påhitt” utan det kommer direkt från specialisterna.
  Lycka till!

Kommentera


ett × = 7