Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Laktosintollerant eller komjölksproteinallergi?

Vi testar på Juno i detta nu om det är någon form av allergi hon har då det är magont och mycket kräkningar samt sina utslag. Jag har uteslutit all laktos och i mjölkprotein ur min kost nu sedan i onsdags. Hur går det? Visst går det men det är galet svårt att ha koll på alla livsmedel man inte får stoppa i sig. Det som känns lite jobbigt är att jag åt en korv med bröd i lördags, i all hast så missade jag helt vad jag höll på med gällande kosten och tryckte i mig denna korv med stor aptit. Gårdagen bestod därför av mycket skrik och extremt mycket kräkande, är detta ett samband eller är det bara slumpen? Det är frågan, jag har såklart inte ätit något efter det men samtidigt så funderar jag på hur detta fungerar.

Vi ska till BVC i morgon och då får jag berätta mina iakttagelser, men statistiken visar att det endast är ca 2 procent av alla barn i Sverige som drabbas av just komjölksproteinallergi. Tydligen är det den form man får om man har det som i Junos ålder, den växer med största sannolikhet bort om detta nu är fallet. Vill ni veta mer om det står den en massa här.

Tiden får utvisa och snart lär vi veta om det är det, men man kan inte annat än att oroa sig lite granna samt att man hoppas på att det bara är vanliga kräkningar med en liten överkänslig hud!

;En kommentar på inlägget “Laktosintollerant eller komjölksproteinallergi?”

  • Sara skrev 12 november, 2012 17:25

    Vår son fick mjölkproteinallergi när han var liten och from 5 månaders ålder uteslöt jag allt mjölkprotein ur hans ich min kost. Ammade tills han var 9 1/2 månad. Nu är han 19 månader och äter fortfarande mjölkfritt, vi ska snart prova att ge mjölk igen. Just varmkorv och bröd brukar det sällan vara mjölkprotein i. Men se upp med leverpastej och andra charkvaror. Fördelen med att själv utesluta mjölk ur kosten (förutom att vi tycker att vi mår bättre) är att om hon har mjölkproteinallergi är du redan väldigt insatt i vad hon kan äta och inte och det tyckte jag underlättade en hel del.
    Hoppas hon bli bättre snart!

Kommentera


+ 2 = nio