Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Photoshop…HJÄLP

Det här med photoshop, jag har läst lite olika om det till just MAC datorer. Är det någon av er som vet vilket redigeringsprogram som är bäst just för de datorerna. Jag känner att det är dags att införskaffa ett, bilderna jag tar blir ok men i bland skulle man vilja fixa till dom lite så djupet i dom blir lite bättre. Jag tycker inte det räcker med de finesser som finns iPhoto nämligen, det hjälper till för vissa saker men inte alls tillräckligt som sagt. Skulle bli jätte tacksam om det är någon som skulle kunna tänka sig hjälpa mig med detta.4 kommentarer på inlägget “Photoshop…HJÄLP”

 • Lina skrev 6 februari, 2013 19:36

  Hej vännen! Längesedan jag var här inne och skrev nu. Så himla fin hon är lilla juno, helt sjukt att jag inte sett henne live än :( Du får lägga upp lite bilder på källaren snart, har förstått att ni fixat en massa :)

  Gällande photoshop. Jag är ingen expert på redigering men har ändå redigerat och framförallt fotat en hel del. Jag tycker photoshop är skitbra. Funkar det inte till Mac? Det är ju rätt dyrt men det går ju kanske lösa :) När det gäller djupet i bilderna så är det inget du kan redigera fram. Det har med skärpedjupet att göra. Vill du tex ta en porträtt bild med mycket djup i, där ansiktet är i skärpa och bakgrunden luddig (alltså inget skärpedjup alls utan bara skärpa på ett visst avstånd) måste du fota med stor öppning på bländare, dvs lågt bländartal. Om jag inte har helt fel för mig så har du inget objektiv med särskilt lågt bländartal? Kan ha fel men tex ett objektiv med 1.0 i bländare ger jättefint djup i bilden, även om avståndet mellan objektet och bakgrunden inte är så långt… Kan ha fel gällande dina objektiv, men så låg bländare som möjligt helt enkelt :) kram kram

 • Lina O skrev 6 februari, 2013 20:14

  Photoshop fungerar utmärkt på en mac. Det kostar ju lite att införskaffa, och jag skulle nog råda dig att köpa Photoshop Elements eller någon annan version och inte den ”fulla” versionen. Den är ganska komplex och innehåller mycket mer än vad du behöver bara för att redigera familjebilder.

 • soon to be skrev 7 februari, 2013 10:59

  Lina:
  Jag får nog gå en liten kurs nere hos dig och Anders :)! Kortet som är taget på Juno är med det objektivet Anders rekommenderade, funderar på om jag inte behöver ett till av något slag :). Jag fick ett Macroobjektiv i julklapp, men det använder jag ju mer till riktiga närbilder på löv och annat :). Jag vill lixom ljusa upp och få till andra ljus ibland i bilderna. Sedan undrar jag hur man får de där fina glansiga ögonen många har i sina bilder :).

  Lina O:
  Jag vet att Photoshop finns till Macen men jag har läst så delad kritik om det på nätet. Vissa säger att det inte är så tillförlitligt just som program och man upplever störningar. Jag tror med på att jag inte behöver mer än Elements versionen. =)

 • Lina O skrev 7 februari, 2013 13:23

  Jag jobbar med PS som ett av mina främsta verktyg varje dag och datorerna som är vanligast i min bransch är Mac (tryckeri/reklambranschen). Prestandamässigt är det ingen skillnad på att ha PS i en PC eller en Mac. Jag föredrar dock såklart Mac :) Och har inte och har aldrig haft några programvarufel relaterat till datortyp. Så det behöver du nog inte oroa dig för, bara du har en dator med tillräcklig prestanda för att klara programmet som är ganska krävande.

Kommentera


+ 8 = nio