Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Röd pung…

Som ni förstår kommer det inte upp någon bild på detta av förklarliga själ… Jag har stora problem med Williams röda prickar han har på sin pung ock kring snoppen. Jag har jobbat på detta i några dagar nu och inget hjälper.

När han har varit lite röd innan, så har det räckt att använda lite puder för att det ska torka upp och bli som vanligt igen. Men nu fungerar inget har en salva som jag provat och jag känner nästan att det blir värre. Han var naken på förmiddagen igår och han är det nu med. Men det fortsätter att vara JÄTTE rött alltså.

Antar att det inte är något jag behöver oroa mig för mer än att jobba på att få bort det? Tror nämligen att det svider när man tvättar och så med. Jag har använt tvättlappar tidigare men nu har jag gått över till vatten för att just utesluta vissa saker. Vi använder ju Pampers blöjor och dom har tydligen en fuktkräm i sina blöjor men han har ju inte haft dessa problem förut. Jag hade ju Libero från det han föddes men tyckte han fick utslag av dom och bytte då till Pampers.

Jag mottar jätte gärna lite mer tips på vad jag kan prova för kurer!

20110926-103329.jpg

Kanske ska tillägga att det ser ut som små blåsor typ nästan åt hållet med skorpa… Det är inte så farligt som textraden men det är lite åt det hållet!5 kommentarer på inlägget “Röd pung…”

 • familjenaddams skrev 26 september, 2011 11:18

  Idominsalva brukar funka på min son

 • anne skrev 26 september, 2011 12:44

  Låter som blöjeksem. Milia hade det i somras. Vi smörjde och smörjde och tillslut försvann dom, men om man inte byter blöja tillräckligt snabbt när hon har bajsat kan det blossa upp lite igen. Försvinner det inte ska man kontakta läkare el bvc och se om man måste smörja med kortison. Hoppas det går över snart!

 • Lina skrev 26 september, 2011 14:04

  Neo hade samma problem men på rumpan. Vi provade det mesta, idomin, inotyol, bepanten, silon salva. Det som funkade bäst var ett tjockt lager med silon salva (finns på Apoteket) i kombination med täta blöjbyten utan att tvätta, om det inte behövs då så klart. Sen baddade vi med lite olja (gärna naturlig olja) på bomullspads när vi tvättade, och torkade rent med hårtork. Lite jobb men gjorde snabbt susen. Vi bytte också från pampers till libero och har haft libero sen dess. Ett tag fick vi testa kortison salva efter läkare hade kollat på det, men det blev mycket värre. Läkarna testade även för bakterier men det visade inget. Så kort och gott, blöjor utan tillsatta salvor, tjockt lager salva för sprucken/irriterad hud, tvätta varsamt och torka med luft, ej våtservetter (förstår varför om man kollar ingredienserna), byt blöja ofta, tvätta endast vid behov och försök hålla blöjfri lite grann :) lycka till! Kram

 • gustavsmammaskriver skrev 26 september, 2011 16:39

  Har du provat med klassikern Inotyolsalva. Fungerar alltid på Gustav när han är röd. Den lägger sig som ett skyddande lager över huden, håller bort väta och är läkande. Luftning så ofta det går är också en hit.

 • familjenaddams skrev 26 september, 2011 19:32

  Hehe förstår att du såklart tvättar honom hihi.. Håller med ovan här smörj smörj o smörj o byta blöjan så han inte blir så fuktig!

Kommentera


+ 4 = nio