Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Spädbarnseksem

Jaha då var det konstaterat spädbarnseksem, inget man kan göra mer än att hålla det under uppsikt. Smörja med kortison när det verkar klia annars inte så mycket annat att göra. Skönt att veta och nu kan jag faktiskt ta del av denna jul på matfronten utan att ha dåligt samvete. Att symtomen kommit vid mat och just mjölkprodukter finns då egentligen inget svar på för efter min varma choklad igår så är faktiskt eksemet tillbaka idag på bröstet? Men det ska inte finnas någon allergi så det är bara att leva på, dessutom kollades all allergi så hon är frisk som en nötkärna!

Så det blir att ha kortison hemma och smörja vid behov, försöka hitta någon kräm som håller det bra utan kortison men det är att testa sig fram.

 

20121219-170328.jpg2 kommentarer på inlägget “Spädbarnseksem”

  • Therese skrev 20 december, 2012 08:48

    Känner igen det där. Min son Liam har haft eksem sedan liten och har det fortfarande. Vi smörjer med fet kräm (locobase)varje morgon och kväll, och med mildison när det verkar klia väldigt mycket.

    Skönt och veta att det inte är någon matallergi iaf. Hoppas det blir bättre!

  • Ida skrev 20 december, 2012 23:33

    Min dotter hade riktigt mycket eksem mellan 3mån till 1år tills vi förstod att hennes hy inte fungerar med kemiskttillverkade salvor (även babyolja). efter att ha gått över till helt naturliga produkter så försvann eksemen efter några veckor och vi behöver inte längre smörja lika ofta och inget tecken på eksem på månader trots vinter tid. så det är ett tips som funkade för oss, men det där med eksem är ju så individuellt. hoppas ni hittar det som funkar för er

Kommentera


9 + = tretton