Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Utvärdering av BVC besöket

Vi kan med största sannolikhet säga att det är mjölkproteinallergi Juno har lidit av eller lider av kanske jag ska säga. Efter dagens möte på BVC så tyder det mesta på att hon är allergisk då hennes hud är så fin och den röda irriterade huden är som borta trotts att jag inte smörjer in henne med en massa krämer dagen i ända. Vi ska dit igen på tisdag nästa vecka och då ska vi se hur vi går vidare, så min diet kommer fortsätta men med ännu mer noggrannhet. Jag har ju haft laktosfri mjölk i kaffet tex, men nu blir det en vecka helt utan något som kan störa så får vi se om hennes kräkningar kanske upphör.

Känns skönt om det nu konstateras att det är det som är problemet, med det så kan vi göra något åt det. Trotts att det blir mest jobbigt för mig så hoppas jag på att det kommer gå smidigt ändå. Det handlar ju ändå om att engagera hela familjen efter ett tag ändå. Men nu kör vi en vecka till med mjölkproteinfritt och sedan får vi se hur vi tar detta vidare, ni som är här inne och kanske har eller haft samma ”problem” får gärna ge tips på mat man kan börja laga och alternativa saker till såser osv.

 

 3 kommentarer på inlägget “Utvärdering av BVC besöket”

 • emma skrev 13 november, 2012 19:03

  imat, är typ som grädde. Vi kokar såssås på den.

  Gör plättar med den oxå men då spär jag med vatten.

  Smakar jätte bra i mat.

  Vår lilla har samma problem så vi kör nästan uteslutande bara med imat hemma.

 • Sara skrev 13 november, 2012 20:24

  Vi använder också mycket imat hemma men även havremjölk. Det mesta går att laga och ersätta med imat eller havremjölk, jag bakar även bullar, bröd på det. Milda och carlshamn mfl har mjölkfritt smör som vi använder en hel del. Det enda jag tycker är problematiskt att ersätta är ost. När vi ex gör paj gör jag dock en bit utan ost helt enkelt.

 • Lina skrev 13 november, 2012 21:23

  Hej igen vännen! Haft några hektiska dagar men är hemma nu igen och har precis läst ikapp. Skönt för er att få en förklaring till allt skrikande och hudproblemen. Förstår att det kanske känns tufft också men tror ni vänjer er ganska snabbt. Kommer ju vara värt allt att hon får må bra :) finaste juno! Tråkigt att vi inte kan komma på dopet men vi får ses till jul. Nu ska jag njuta av att umgås med familjen några dagar innan det bär av igen… Kram

Kommentera


− 4 = ett