Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 37+0 (38)

Då är det inte många veckor kvar att skriva om kan man säga. Bebben är enligt sjukvården färdig bakad och dom stoppar inte en förlossning som kommer igång under denna tid. Känns skönt att ha den känslan att nu är det helt ok om myran kommer oavsett om det blir lite tidigare än vecka 40. Inom fem veckor har vi henne här hos oss i varje fall och det är ju inte en allt för lång tid. Dessutom så har jag fortfarande dom här sakerna som saknas som jag inte köpt en, men det kommer väl. Har ingen lust att springa i affärer samtidigt som jag har en galen lust efter det, men kroppen börjar gå in i någon förberedelsefas och det känns. Man skärmar liksom av på något konstigt sätt, jag har dock en galen ångest och skuldkänsla mot William men försöker jobba på den lite varje dag. Jag försöker vara med honom så mycket jag bara orkar och klarar av. Jag sa det till Pappa P igår att jag har märkt på mig själv att jag tar lite mer avstånd ifrån dom stora barnen och det beror ju säkert på att mitt blodsband med William blir ”viktigare” indirekt. Men jag försöker tänka på det så att dom stora inte ska behöva känna sig utanför. Dessutom är jag mer lättirriterad och det är jag mot allt och alla så det märks ingen skillnad om det är familj eller ej, jätte jobbigt tycker jag då jag inte är sådan i vanliga fall…. Men som sagt min omgivning får stå ut med mitt humör och mina ”fasoner” i några veckor till och efter det hoppas jag att jag kan komma tillbaka till mitt normala jag.

 

Mamman 38

 

Mamman

Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över så att ni får möte er bebis. Se till att få tid för dig själv. Sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter sig för snabbt på en stol. Du kan få en ökad mängd mjölkig flytning. Se till att ladda med kolhydrater i kosten. Förbered väskan som skall med till förlossningen. Kom ihåg att ta med din blodgruppering, HIV svar samt ev. övriga provsvar.

Barnet

Barnet är ca 48cm från topp till tå och väger ca 3,2kg. Barnet betraktas nu som fullgånget och det ökar snabbt i vikt. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.Kommentera


− 2 = fem