Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 38+0 (39)

Det känns om sagt overkligt att vara inne i vecka 39 och att det faktiskt snart är dags, för jag känner mig inte redo ett dugg men samtidigt väldigt redo och klar. Men samtidigt så behöver jag nog coola ned nu och fokusera på det som komma skall, förlossningsbrevet ska skrivas, BB väskan ska packas, jag ska känna mig ”klar” eller vad man ska säga. Det finns i varje fall en del att pilla med fram till myran kommer kan jag säga.

Mamman39-230x300

Mamman

Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.

Barnet

Barnet är omkring 49cm långt från topp till tå och väger ca 3,5kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt.En kommentar på inlägget “Vecka 38+0 (39)”

  • Gravida Ida skrev 6 augusti, 2012 14:42

    Vad häftigt, snart är det dags!

Kommentera


× nio = 27