Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 39+0 (40)

Som sagt i tidigare inlägg så är det sista graviditetsveckan men det kan ju också gå över två veckor om det vill sig på det sättet. Jag har ju en tid hos BM den 27 augusti och det är sju dagar över det beräknade förlossningsdatumet. HAr det inte kommit då så bokar man upp för en igångsättning och det är exakt sju dagar efter det så det kan också bli en lite september tös, men det hoppas jag inte alls på kan jag säga. Jag mår faktiskt väldigt bra just nu och det känns skönt, kan sova hyfsat OK. Pappa P går upp med William på morgonen så jag får ligga kvar i sängen till nio i varje fall och det gör mycket för tröttheten bara det kan jag säga. P sa det igår när vi hade en massa barn här att det känns liksom inte att du är höggravid och att hon faktiskt kan ta och dyka upp när som helst, och det är ju lite skönt att det verkar som jag ändå är ganska pigg. Men att gå över tiden är inget jag vill kan jag säga och jag tror det är därför jag håller igång som jag gör för att det kanske kan hjälpa till lite på traven.

Mamman40-230x300

Mamman

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42.

Du kommer tillbaka till barnmorskan på efterträff (efterkontroll) ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga barnmorskan om det då. Amning är inget hundra procentigt skydd mot graviditet. Har du frågor före din efterträff kontaktar du självklart din barnmorska.

Barnet

Ditt barn är nu ca 50cm från topp till tå. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Efter födseln lossnar moderkakan, navelsträngen slutar fungera när barnet tar sina första andetag. Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och även innehålla små mängder mjölk. Könsorganen kan påverkas av detta, blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.En kommentar på inlägget “Vecka 39+0 (40)”

  • Malena skrev 16 augusti, 2012 09:26

    VA skönt att du varit så pigg! Har tyvärr inte jag! :P Men vad gör man inte för att få en liten lillebror. Det är iaf lite bättre än i min förra graviditet och det gläds jag åt!

Kommentera


6 − två =