Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

2-års trots

2012-11-13 @ 11:36

Det här med 2-års trots. Jag fick verkligen uppleva det imorse. Herregud vad jobbigt det var att få Liam till dagis. När jag ska klä på Liam ytterkläderna så lägger han sig ner på golvet och skriker nejnejnejnej..! Tillslut när ytterkläderna äntligen var på och när vi var på väg ut genom ytterdörren så säger han ”mamma bära Liam”. ”Nej, mamma ska inte bära dig till dagis, du ska åka vagnen som alla andra dagar”. Då kommer nästa utbrott. Neeejneeeeeeejneeeej skriker Liam. Han försöker dra sig ur vagnen på alla sätt och blir helt hysteriskt tokig. Han fortsätter skrika ”bära bära bära!”. Tillslut blir jag tvungen att ta upp honom ur vagnen för att lugna honom. Jag försöker få honom på andra tankar och berättar att om han sitter i vagnen så kan han lättare se alla bussar och traktorer som kör på vägarna på vägen till dagis. Som tur var så funkade det.

Trotsåldern eller självständighetsåldern är ju en period i utvecklingen. Jag förstår att Liam försöker testa gränser och visa motstånd. Men jag ska inte ge mig och låta honom styra mig. Men det är svårt. Han kan vara väldigt envis.

Hur kan man lättare ta sig igenom denna trotsålder?Kommentera