Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

UTVÄRDERING AV BB-PACKNINGEN

2013-03-13 @ 16:28

haha Väljer att kalla det BB-packningen istället för BB-väskan för för vår del slutade det med en resväska, en bag, en stor kameraväska, en matkasse och en stor handväska. Vi blev faktiskt lite ”mobbade” av alla vi mötte på BB för att vi hade så mycket packning… Men helt ärligt så var det ingenting av allt vi packade som vi inte behövde. Förutom kameraväskan med en stor systemkamera och en filmkamera som vi ändå inte använde. 😉 Antar att vi kanske borde packat allt i en större väska istället, så hade vi sluppit så mycket kommentarer? haha

Eftersom hela förlossningen startade med att vattnet gick men att jag itne hade några direkta värkar förrns flera timmar efter hade vi tid att packa det allra sista i lugn och ro. Dessutom hann vi åka och handla ”matsäck” på vägen in, vilket vi uppskattade något enormt sen!

Allting beror på hur många dagar ni stannar på BB, och det vet ni ju inte innan. Vi var tvungna att stanna 3 dygn på grund av tidig vattenavgång, så det är det jag baserar packningen på. – tror det är smartast att packa för mycket än för lite?

MATSÄCKEN

Några fräscha frukter – mandarin valde jag. Jättegott och läskande om man får vänta massa och är lite småsugen men inte orkar nåt jättemastigt som en macka eller så.

Någon dricka med skruvkork så man kan fylla på den med kallt vatten sen allt eftersom.

GODIS! – lakrits är bra av den anledningen att det är lite laxerande och man kan bli förstoppad när bäbisen kommit ut. Då är man inte heller jättesugen att börja krysta ut massa hårda korvar när man kanske är sydd och allt… 😉

Något mättande och neutralt – typ bröd eller kex.

FÖR MAMMAN

Amningslinnen – finns billiga 2-pack på H&M med inbyggd BH. De är perfekta att använda som pyjamas sen och jag hade uppskattat att ha dem på BB sen eftersom vi stannade kvar där några dygn… Så det rekomenderar jag! (Annars skulle jag rekomendera sköna, mjuka linnen med djup urringning så att man kan amma lätt. Linnen är bra också eftersom man tenderar att svettas floder de första dygnen när all överflödig vätska ska ur kroppen. Inte jättekul med svettiga armhålor på alla t-shirtar då. 😉 )

Mjukisbyxor – Eftersom man ofta blöder mycket dygnen efter förlossningen är det bra att ha nåt extra par mjukisar. Gärna några lite snyggare så man känner sig fräsch. Det uppskattade jag jättemycket att jag hade tänkt på.

Hygienartiklar – Tänk ”superfräscht” och gärna parfymfritt. Mycket svett, tårar, övertrötthet och dylikt att tampas med den första tiden. En fräsch ansiktstvätt, scrub eller ansiktsvatten är att rekomendera! Jag glömde det i min packning så första dagen med besök kom min familj med en och ååh va skönt det var att tvätta sig riktigt ren! För att inte tala om första duschen… Dock är det nog bra tänker jag att ha så mycket parfymfritt som möjligt så att bäbisen blir ordentligt präglad på DIN doft istället för massa parfym. :) Glöm heller inte hårborsten, tandkrämen eller tandborsten!

Duschgrejer – Handduk, schampoo, balsam,… Första duschen är underbar! :)

KAMERAN!  – Se till att det är en kamera du kan handskas med så du inte råkar ta massa dåliga bilder. Ni får aldrig tillbaka dem. Hellre en lite sämre mobilkamera än helt förstörda systemkamerabilder, right? 😉 Om inte annat får ni se till att lära er kameran ordentligt innan.

”TUTTKUPOR” – Jag tror de heter amningsinlägg, de där runda inläggen man har i BH:n som suger upp läckaget. Jättebra att ha. Speciellt när brösten blir överfulla och bara sprutar. Då är de perfekta att sätta på insidan av den inbyggda BH:n på amningslinnena jag skrev om över här. Detta listade jag ut efter att ha sovit i en dyblöt pöl i ca. en vecka på grund av överfulla, läckande boobs. 😉 Varsågoda, nu slipper ni det! haha

MYSTOFFLOR – Jättebra om man stannar ett tag på BB och ska traska omkring i alla korridorer. Det kan vara kallt, din temperatur skiftar hej vilt och smutsigt på golven… Ta med dina favoriter! :)

TILL BÄBISEN

Om ni inte redan vet med er att ni har en stor bäbis skulle jag rekomendera strl 50 i det mesta. Jag hade med massa större kläder bara för jag tänkte ”ifall det är en jättebäbis”, men det måste ju vara en 5 kilos-klump för att den ska behöva större än 50 de första dagarna. Troligtvis.

Satsa på Kläder med fötter på. Pyjamasar, sånadär helkroppspyjamasar med fötter på, är jättebra med en liten bäbis. Strumpor sitter sällan kvar på foten och den lilla måste ju hållas ordentligt varm. :) Hur många ni tar med är ju upp till er men jag skulle säga att 3 pyjamasar är nog bäst. Men det är ju om man inte har andra kläder med. Sen är det ju kul att ha en fin ”outfit” att fota det helt nya lilla underverket i, och det tycker jag man ska kosta på sig. 😛 Min stora rekomendation där är att ta något med omlottknäppning, för det ÄR läskigt att dra på nåt över det alldeles nya lilla ömtåliga huvudet. Det tog typ 20 minuter för oss att gemensamt få på en body på Oliven bara för vi va så försiktiga. 😉

En mysig filt är bra att ha med. Speciellt om man ska gå omkring ute på avdelningen. Bäbisen vill troligtvis inte bli påkrånglad en bökig, varm overall för så korta stunder – och ni vill säkert inte krångla i onödan heller – så då är en filt optimalt. :)

En tunn sån där hjälmmössa som går ner i pannan och över öronen. Jättebra att ha på avdelningen med tanke på att det kan dra lite och vara ltie småkyligt.

Overall till hemfärden är ju ett måste. Vi hade en ”isbjörnsoverall” som såg gigantisk ut på Oliven, men varm va den iallafall. 😉

Om det är ni som ska köra hem så måste ni ju komma ihåg babyskyddet till bilen. Annars får ni se till att er skjuts har med sig den när ni ska hem. :)

Man kan tyvärr inte räkna med att få en Libero-väska med babyprodukter på BB så några blöjor och våtservetter är det nog bra om ni har med.

TILL PAPPAN

Pappan får tänka på att ha med sig ungefär samma som mamman. Hygienartiklar, kläder osv.

GLÖM INTE: Mobilladdare, plånbok, legitimation, kontanter, kamera, mobil…

Som jag kommer ihåg det är det här de viktigaste sakerna att tänka på inför BB-packningen. :) Jag hade inte med så bra grejer till bäbisen som det står här. Hade lite blandade kläder och hade alldeles för mycket av allt – trots att vi stannade tre dygn. Dock är det nog bra, som sagt, att ha lite mer än det absolut minsta ifall man måste stanna längre. Man vet ju aldrig!

Har ni några frågor angående grejer så är det bara att kommentera! Jag har säkert glömt massa grejer men det här är det jag kommer ihåg som det viktigaste att tänka på iallafall. :)2 kommentarer på inlägget “UTVÄRDERING AV BB-PACKNINGEN”

  • Emma

    Tack för utvärderingen! Vi har också mycket packning men inte lika mycket som ni hade… Här stannar vi nog med en sportbag, en litn skötväska och en kasse med lite mat och sånt… fast jag tycker det känns som väldigt mycket ändå! Haha!!! Bebiskläderna i storlek 56 åkte iaf ut efter att jag hade läst din utvärdering. BM tror ju att vi kommer får enn liten bebis strax under medel-bebisen :)

    2013-03-13 kl 8:10 e m
  • mammananna

    Det blir säkert jättebra det där! 😀 Vi hade nog inte så mycket egentligen, bara att det såg mycket ut när Andreas fick släpa på allt själv när vi skyndade från rum till rum där på BB. Haha Kom på att vi hade dator med viaplay med vilket var kul eftersom vi fick stanna så länge på BB. Då var det mysigt att se lite film. :-) Kan tänka mig att det är Nice om man måste vänta massor under själva förlossningen också. :-)

    2013-03-13 kl 9:47 e m

Kommentera


9 × = fyrtio fem