Här har ni en numera 11-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Vår familj består av Peter 48år, Mirka 39år, Kevin 14år, Linnéa 12år, Jennifer och Benny 9år, Selina 8år, Victor 6 år, Oliver och Alice 5år, Thor 3år, Nellie 1 år och Älva född 22/12-11. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 25år, Daniel 19år och Mikaela 18år :-) Vår familj medverkar för 3:e säsongen i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-)

Add Comment Register

Dagen D….

Igår var det då dagen D! Den stora dagen vi skulle in och föda barn nr.10:-)
Jag hade svårt att somna och lyckades till slut få ca 4 timmars sömn! Jag var såå förväntansfull och lite smått nervös:-)
Kl.8 ringde jag till förlossningen på KS och de sa att vi skulle vara där till kl.11. En bra tid tyckte vi så slapp vi stressa med att lämna barnen på dagis mm:-)
Åt frukost och gjorde oss klara och gick i lugnans ro till dagis med barnen. Alice blev mer och mer ängslig ju närmare dagis vi kom och började tjata om att hon skulle minsann inte vara på dagis utan stanna hemma! Så det blev en rätt hysterisk Alice som lämnades på dagis men det gick över rätt fort sen sa de. Gick hem och tog det lite lungt med en kopp kaffe:-)
Kl.10 åkte vi iväg och stannade till på Shell-macken för att äta en korv och köpa lite tidningar och dricka.
Det var svårt att hitta p-plats på KS så vi kom in några minuter sent…

Efter ca.10 minuters väntan kom vår bm och hämtade oss och tog oss till vårt rum.
Fick ligga med ctg en halvtimme. Bm kände på magen och sa att huvudet var rörligt! Oj då, hon var ju fixerad för 2veckor sen!?
Efter en timme ca kom läkaren in och gjorde sin undersökning vilket visade det jag redan ”visste”, jag var sluten som en mussla så det skulle behövas gel-behandlig *damn*
Läkaren klämde och kände på magen och bad sedan uskan hämta ultraljuds-apparaten! Och efter en snabb koll sa hon att bebisen ligger i säte! SÄTE!!! Shit, under en kort sekund han jag inse 2 saker: vändningsförsök = oont  och kejsarsnitt = neeej!
Läkaren bestämde för en vändning till att börja med och jag fick en dos brikanyl för att få livmodern att slappna av. Jävlar i min byrålåda vilka hemska hjärtklappningar jag fick strax efter!! Ingen rolig upplevelse:-(
Vändningen gick på en minut ,väldigt smidigt och enkelt:-) Nu var det bara till att hoppas på att hon inte gjorde flera kullerbyttor:-D
Fick min gel-dos och blev kopplad till ctg igen. efter en ca 30 min togs ctg:n bort och vi fick gå ut och gå. 6 timmars väntan till en nu bedömning *suck*
Vi gick och gick, var inne på rummet, käkade lite, åkte till Solna C, gick lite till……
Kände lite molvärk så hoppades på att gelet gjorde nån nytta.

Vi var tillbaka till vårt rum kl.18.45 och strax efter kom uskan för en ny ctg-kurva

Kl.19.45 skulle läkaren komma och göra en undersökning och vi väntade……och vi väntade…..och väntade…..
Runt 20.30 fick vi veta att de hade fått ett akut-fall så vi skulle få vänta ett tag till + att det var skiftbyte kl.21.30.

Då började jag nog inse att det blir ingen bebis denna dag:-(

Kl. 22.45 kommer äntligen en ny läkare in och gör sin undersökning! Öppen 2cm *jihoo*:-)
Hon beslutar att de kan ta hål på fosterhinnan. Men, först måste vi vänta ytterligare då det kom nåt annat imellan…
Kl.00.10 kommer äntligen barnmorskan (en ny virrig sådan) och ska ta hål på hinnan! Efter några minuters grävande och bökande lyckades hon till slut få hål på den sega hinnan och vattnet går kl.00.17:-)
Öppnar mig direkt till 4cm!
Dax för en ny ctg-kurva…..Jag förklarar för barnmorskan att det brukar verkligen gå undan efter att vattnet går tills bebisen är ute och då säger hon bara….ja vi kollar dig igen om en timme och så går hon!
Jäkla idiot, sa jag till Peter….om en timme är ju bebisen ute redan!
Inte så roligt med en barnmorska som inte lyssnar och man får ingen förtroende för henne:-(
Tur att vi hade en helt underbar och proffsig uska:-)
Värkarna börjar kl.00.20 och kl. 00.30 är de etablerade!
Mina värkar är korta, ca 20-30 sekunder och kommer tätt. När bm kom in strax efter kl.00.30 sa hon: Ja, du har lite småvärkar! In my ass, sa jag tyst i huvet! Usch, vad jag ogillade min bm:-(
Kl.00.50 var jag fullt öppen….och det med hjälp av ”mina småvärkar”!!
Krystar några gånger och eftersom jag vet hur fort bebisen kommer när krystandet börjar och jag vill inte spricka så försöker jag ta det lungt. Är van vid att barnmorskan stoppar mig när det går för fort så jag inte spricker men denna bm var inte riktigt lika duktig på det:-(

Kl. 01.06 är hon född:-) :-)

Jag sprack lite, vilket jag inte gjort de senaste 5 förlossningarna och jag skyller det helt på barnmorskan….
Hon, eller rättare sagt en läkarstuderande, ville sy med 2stygn och kletade på lite bedövningssalva.
Studenten var hur fumlig som helst och jag kände nålen direkt, Aaaj, skrek jag, bort med skiten!!
Undrade om de verkligen var tvugna att sy?? Ja, det kan annars svida jättemycket när du ska kissa säger bm!
Uskan ”dränker” mitt ömma underliv med bedövnings-sprey och jag går med på att få ett stygn!
Studenten, något nervös sådan, syr och fumlar så mycket när han ska knyta stygnet så han sticker mig med sy-nålen i baken också *autch*

Äntligen var det över!!! Och ut kom världens sötaste liten tjej:-)

NELLIE SAVANNAH ska hon heta (ev. får hon ett till andra namn*S*)

Längd: 49cm
Vikt: 3115g
Huvud: 34cm

Hon föddes i v.38+6 (några som har undrat)

Efter ca. 2 timmar fick vi ett rum på bb och Peter kunde åka hem för ett par timmars sömn.
Jag fick dela rum med en annan kvinna som tyvärr snarkade som tre karlar tillsammans och när hon inte sov så pratade hon högt för sig själv!? Så det blev inte så mycket sömn för mig….men Nellie som snällt:-)

Barnläkaren började sin rond kl.08.30 och kom till oss strax efter 9. Duschade efter det och åt frukost. Fick alla papper mm och Peter kom runt kl. 11 och hämtade oss:-)

Nellie i en något för stor overall:-)

Vi åkte förbi Ica Maxi och handlade lite, sen hem och vila lite innan barnen skulle hämtas från dagis:-)
Emmelie och Kevin var hemma och tog emot oss….

Jag valde att följa med Peter och hämta barnen på dagis….kände att jag behövde frisk luft:-)

Ungarna blev såå glada över att se sin lilla-syster:-D

Mormor kom förbi en snabbis när vi kom hem:-)

Nellie sov hela eftermiddagen och barnen kikade lite på henne men de var jätte-duktiga och lät henne sova ifred:-)
Kl.19 kom Gitta förbi en snabbis och vi fick jättefina blommor av henne:-)

Nellie sov mer eller mindre hela dagen så hon ville äta och snutta hela kvällen och somnade först runt 1 inatt!

Jag vill tacka alla er för alla lycko-önskningar och grattis mm:-) Tusen tack!!

Några undrade åter igen varför jag sattes igång….Hänvisar er till tidigare inlägg mm, har svarat den frågan många gånger;-)

Sen vill jag tacka vår underbara vän Gitta som tog hand om alla barnen så fint!! Du är guld värd:-)
Vill även tacka Emmelie som tog över barnpassningen till natten, tack gumman! ( fast jag hade velat vara först med att lägga ut foto på min dotter…..:-( )

Om tiobarnsmamma

Elvabarnsmamma Mirka Norrström Familjen Annorlunda Här har ni en 11-barnsmamma i sitt esse:-D Familjen består av Mirka 39år, Peter 48 år, Kevin 14 år, Linnéa 12 år, Jennifer och Benny 9 år, Selina 8 år, Victor 6 år, Alice och Oliver 5 år, Thor 3 år, Nellie 1 år och Älva född 22/112-11 :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) För kontakt: mirka_karanko@hotmail.com

123 reaktioner på ”Dagen D….

 1. Grattis till nr 10! Jag är imponerad… gud vilka sötingar. Jag hade aldrig klarat av att ha så många barn i rad. Jag har 4 stora och 4 små… det går an!

  Lycka till med den lilla söta Nellie Savannah!

  Tittar definitivt in hit igen! :)

 2. Jättegrattis såhär i efterhand :) Nellie är ett jättefint namn. Har en kompis som heter det men hon är född 1987 så hennes föräldrar var lite före sin tid 😉

 3. Jag skerv visst på fel sida… Har inte varit här på länge och kollat: Grattis till er alla, men naturligtvis allra helst till lilla Nellie. Välkommen till världen, lilla du. Guds rika välsingnelse. Anneli

 4. Grattis! Min lilla låg i säta upptäckte de ganska tidigt när jag va gravid så vi fick göra ett vändningsförsök… som gick åt helvete, svimmade av bricanylen (de skyllde på att kag låg fel?? varför hade de då lagt mig så??^^) så det blev inget och TUR var det kände jag. Skulle aldrig genomgå det igen… usch.

 5. GRATTIS till dottern. =0)

  Jag blir väldigt avis. ;0)

  Vilka superfina namn. Min systers dotter heter också Nellie. ;0)

 6. Åh vilken underbar liten sötnos! :-) GRATTIS!
  Å du Mirka, grattis till Willvinväskan inne hos Diana också! :-) Nog för att jag själv skulle vilja vinna den – men ja – du ÄR faktiskt en värdigare vinnare! Helt klart!
  Grattis, krama om sötnosen Nellie en extra gång. Hon är verkligen supersöt! :)

 7. Grattis till er jättesöta dotter! Läste igenom förlossningsberättelsen, har fött 5 barn själv, mitt vatten har aldrig gått av sig själv. Blev en skräckupplevelse när jag födde "tvåan" att hon liksom bara kom tyckte jag efter att dom tog hål på hinnorna. Så det har jag liksom burit med mig, så dom 3 som föddes efteråt hade jag mina önskemål om=) Jag fick själv välja när dom skulle ta hinnan, sen har barnmorska och uska stått där vid mig efter att dom gjort det… Tycker att dom borde lyssnat mer på dig än vad dom gjorde, du vet ju liksom vad du ska gå igenom=) Men stort Grattis igen till ert tionde!

 8. stort grattis Mirka(o peter naturligtvis).. ni har fått en ljuvlig liten dotter. Min dotter heter Savannah i förnamn, supersött namn om jag får säga det själv. kram o varma lyckönskningar :)

 9. Ett jättestort grattis till eran söta dotter =) att du orkade åka hem så snabbt o både handla o hämta barn är jag helt förundrad över =)
  Ha det så härligt med barnen o nytillskottet =)

 10. GRATTIS TILL NELLIE!
  MYCKET fint namn måste jag ju säga! ;D

  Så skitdrygt med en BM som inte lyssnar och förstår! En bra BM är ju viktigt!

  Lycka till och ta hand om er nya familjemedlem och varandra!

 11. Grattis till er söööta lilla dotter! Underbar! Är så imponerad av er o er mysiga familj (har bara 2 barn själv).
  Försökte leta efter svaret på frågan om varför du blir igångsatt men hittade inte tyväär. Men jag gissar på att det är pga snabba förlossningar.
  Lycka till & jag kommer följa din blogg framöver också

 12. Va så lite så klart jag passar barnen 😉 Tack igen för att jag fick se lill tjejen igår OCH hålla henne hi hi sååååååå himla tok söt 😀

 13. stort grattis, och vilket fint namn! jag försökte få sambon till att döpa våran yngsta dotter till Nellie men det blev en Moa istället=)

  för att vara barn nr 10 tyckte jag inte det gick så snabbt, jag var inne på förlossnignen knappa 10 min innan min dotter föddes, krystade 07.05 hon var ute 07.07;) det var med nöd och näppe vi hann in.

 14. GRATTIS! GRATTIS GRATTIS GRATTIS! =) Så fantastiskt! Måste bara säga att jag följde er familj slaviskt i familjen annorlunda! Vilken härlig familj ni verkar ha! Skulle gärna ha 10 barn jag också, ska bara övertala maken min… Har du något tips! 😉 Kram och grattis!

 15. Grattis, sjukt gullig 😀
  Bor ni fortfarande kvar i lägenheten som ni bodde i när ni spelade inte fam annorlunda ? :)

 16. Stort GRATTIS än en gång till tösen. Sååå söt hon är:) Jättebra förlossningsberättelse. Men som jag stör mig på dessa barnmorskor, som alltid tror sig veta allt o allting. Kan inte begripa varför dom aldrig kan lära sig lyssna på den blivande mamman. Du som till på köpet har fött 9 barn innan vet ju vad du pratar om till på köpet. Men ändå så vet o kan dom ändå bättre:S
  Har absolut all respekt för dom, men iaf!!
  Jättefina namn:)
  All lycka önskar jag er…kramizar!!

 17. Anna: Jag har blivit igångsatt pga väldigt snabba förlossningar. Skulle aldrig hinna hitta en barnvakt o vägrar att åka in och föda utan maken:-)

 18. Hej Mirka
  vad roligt att se bilder på er lilla flicka. och berättelse. Nellie är ett jätte gulligt namn

  Många Kramar till er Mia

 19. Härligt!! Vilken klimp. hoppas nu att du får njuta i det vackra vårvädret med ert nytillskott.

  Kram Cilla

 20. Hej. Grattis till er underbara lilla tös. Skönt att allt gick. Lycka till. Fint namn föresten. Kramar till er alla.

 21. Hej Mirka och hela familjen! Stort JÄTTEgrattis till dottern. Tänk att hon är här nu. Har sett alla familjen annorlunda avsnitten och kommer ihåg när du testade positivt…har tänkt på dig hela vägen och nu är bebisen här :) Jag blir lika rörd varje gång nån föder barn :) Vi önskar dig all lycka till med den nya lilla familjemedlemmen.

  Många kramar från Sussie i Kristianstad

 22. Tusen tack ALLIHOPA!!

  Tina: Vilken tur att du var observant:-D Du har helt rätt och har ändrat till rätt klockslag nu:-)Man ska inte skriva när ögonen går i kors:-D

  Många kramar tillbaka till er alla!

 23. Hej
  Många grattis till er. Jättesöt tjej du fick. Synd att du fick en sån hemsk BM det ska man inte behöva uppleva en som jobbar på fel ställe. Fint namn ni har valt.

 24. Grattis till lillstumpan! Kommer du ihåg barnprogrammet med Urcellen Ellen? Tyckte Nellie såg ut lite som henne i den stora rosa overallen! Jättegulligt.

 25. Hej Mirka! :-) :-)

  Ett Jättegrattis till alla Er till Er fina baby, fint namn har ni valt med. Ljuvlig liten prinsessa.

  Vad duktig du har varit, blir alldeles tårögd.
  Nu har ni en härlig sommar framför Er, underlättar då man har en liten:-)

  Kramar från oss alla/ ) 9-barnfamiljen.

  Ps. Min dotter får närsomhelst nu också. Ds

 26. Hej Mirka! :-) :-)

  Ett Jättegrattis till alla Er till Er fina baby, fint namn har ni valt med. Ljuvlig liten prinsessa.

  Vad duktig du har varit, blir alldeles tårögd.
  Nu har ni en härlig sommar framför Er, underlättar då man har en liten:-)

  Kramar från oss alla/ ) 9-barnfamiljen.

  Ps. Min dotter får närsomhelst nu också. Ds

 27. Grattis! 😀 sååå lik sina syskon!

  Jag har samma som du: det går FORT bara det väl sätter igång. Min senaste förlossning var liknande. Gel i ett dygn och öppnades på det 2 cm bara. Sen tog de hål på hinnorna och knappt 2 timmar senare var klimpen ute :-)

  Ha det gott nu med lilla Nellie-tian :-)

 28. Gud så söt hon är =) Läs gärna min förlossningsberättelse om du har tid. Hade oxå en riktigt hemsk bm, som inte gjorde det lätt för mej. Och första barnet och allt. Men skrämd blev jag inte, jag vill ha fler, det sa jag redan när min lille son låg på min mage =) Ha det bäst

 29. STORT GRATTIS till lilla tösen =) skönt att ni slapp gå över bf-tiden.. ha en underbar helg med nyfödd litet mirakel.

 30. Naw viljken liten goding. Hoppas att allt bara fortsätter lika lugnt och skönt. Ta vara på vilan du kan få. Tänk på att du har många barn som vill ha sin mamma pigg och glad. Grattis än en gång till lilla nelli.

 31. Grattis igen Mirka med familj!! Vilken underbart söt liten tjej. Har ju fått glutta på henne irl också :). Passade på utanför förskolan i morse!

 32. Grattis till lilla Nellie;)Så söt hon va och håller med om att hon är lik Selina.
  våran 2.a på 4år i barnaskaran hemma heter det oxå.
  kram från oss.

 33. GRATTIS GRATTIS!!! ♥♥♥
  Jag är så avis, ska ju oxå ha barn vilken dag som helst nu, mitt 6:te.
  Så söt hon är och vilka jättefina namn ni valt!!!
  Om jag får en flicka så ska hon heta Havanna, det är ju liknade Savannah 😉
  Ha det så bra nu och passa på att vila! Kramar till hela familjen!

 34. STORT GRATTIS TILL ER FINA DOTTER!
  Hon är så fin & helt perfekt! NI är verkligen bra på att göra fina barn. (Tänker tyst för mig själv: Hoppas det blir fler!)
  Kram på er och lycka till!

 35. Hej Mirka med Fam.
  Vill gratulera er alla till den söte dottern/systern.
  Underbart söt, men det är juh dom andra barnen med:)

  önskar er en underbar dag mängder med kramar till er

 36. Stort GRATTIS till en fin liten tjej!
  Ett lika stort underverk är det varje gång!
  Synd att du inte synkade med barnmorskan. Och konstigt att hon inte lyssnade in dig… Du har ju varit med tidigare och vet hur du funkar!
  Återigen! Grattis!!!!
  Kram Helena

 37. Välkommen hem Nellie Savannah. Fina namn, du har fått.
  Ta det nu lugnt Mirka, du föder barn ena dagen och är ute och handlar mat nästa. Fantastiskt. Trevlig valborg!

 38. Grattis!!! gud va hon är söt och så lik Selina…
  Hör av dig när du orkar…Kramar Annelie

 39. GRATTIS ALLA!!!och vilket fint ´namn skruttan fick,har ju själv en liten(nåja 4 år nu) Nellie!! !00 kramar till er alla <3 <3 <3
Kommentera