Här har ni en numera 11-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Vår familj består av Peter 48år, Mirka 39år, Kevin 14år, Linnéa 12år, Jennifer och Benny 9år, Selina 8år, Victor 6 år, Oliver och Alice 5år, Thor 3år, Nellie 1 år och Älva född 22/12-11. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 25år, Daniel 19år och Mikaela 18år :-) Vår familj medverkar för 3:e säsongen i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-)

Add Comment Register

Frökex

Idag har jag bakat frökex – LCHF bröd och måste bara säga DAMN vad gott!!

DSC00763 - Kopia

Riktigt gott med smör och ost på :-)
DSC00765 - Kopia

Jag rekomenderar alla att testa detta, även om man inte går efter någon speciell kosthållning 😉

FRÖKEX

Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Salt

Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir ”kletigt”.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

Ät med smör/Bregott och ost!

Om tiobarnsmamma

Elvabarnsmamma Mirka Norrström Familjen Annorlunda Här har ni en 11-barnsmamma i sitt esse:-D Familjen består av Mirka 39år, Peter 48 år, Kevin 14 år, Linnéa 12 år, Jennifer och Benny 9 år, Selina 8 år, Victor 6 år, Alice och Oliver 5 år, Thor 3 år, Nellie 1 år och Älva född 22/112-11 :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) För kontakt: mirka_karanko@hotmail.com

10 reaktioner på ”Frökex

  1. Ser smarrigt ut, ska jag helt klart prova, får bli i slutet på nästa vecka, så jag hinner handla ingredienserna.

  2. Här kommer ett annat jättegott recept på knäckebröd, det är visserligen dinkelmjöl och lite olja i men det känns väldigt nyttigt ändå.

    2 dl dinkelmjöl, 1 dl sesamfrön, 1/2 dl linfrö, 1 dl solrosfrön, 1 krm salt, 2 dl kokt vatten och häll till sist i 1/2 dl rapsolja. Rör ihop alla ingredienserna och bred ut på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt, använd en smörkniv eller en slickepott i plast, det ska täcka hela pappret. Grädda längst ner i ugnen i 150 grader i 50 min. Detta knäcke bröd är så gott med bara lite smör på, det smakar nästan som popcorn. Hoppas du vågar testa, det är lätt att bli beroende av detta knäcke för det är så jäkla gott. Lycka till!! Kram från en trogen läsare av din blogg.

  3. Ser gott ut :) jag har en fråga, pratar du inte finska med dina barn? Jag hade gärna pratat finska med min pappa som är finskspråkig i grunden men flyttade till Åland som sjuåring och räknar sig till Ålänning. jag känner bara att det hade varit en merit att vara tvåspråkig.

  4. Äter du helt LCHF nu? Jag har ett liknande recept, men det är 3 ägg i också och kan bakas ut direkt.
    Jättegott!
Kommentera