Här har ni en numera 11-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Vår familj består av Peter 48år, Mirka 39år, Kevin 14år, Linnéa 12år, Jennifer och Benny 9år, Selina 8år, Victor 6 år, Oliver och Alice 5år, Thor 3år, Nellie 1 år och Älva född 22/12-11. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 25år, Daniel 19år och Mikaela 18år :-) Vår familj medverkar för 3:e säsongen i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-)

Add Comment Register

I väntan

klockan är 21.24 och jag sitter här och väntar på att Peter ska komma hem…..Nellie somnade en stund i soffan på eftermiddagen när Kevin och Linnéa passade barnen en stund så jag kunde hämta hem Selina från kören och Jennifer från en kompis och nu totalvägrar hon att sova. Och sängen hennes ska vi inte ens snacka om, hon protesterar högt bara man går nära den…. så nu sitter hon i soffan och gosar/leker med Linnéa.

004 - Kopia

Syskonkärlek ♥

Vi får väl se ett tag nu hur det tar sig med Nellies sov-vägran….Det roliga är bara att hon har aldrig protesterat mot att lägga sig i sin säng mer tvärtom, har hon varit riktigt trött så har hon försökt klättra isäng ! Så denna vägran som bara kom huxflux får en att undra vad fasiken det är som gör det?

Vem vet….kanske ser hon något….det har hänt ett antal gånger redan när hon var mindre och vi bodde i Märsta att det såg ut som att hon råstirrade på någon/något osynligt, ett par gånger har hon även pratat som bara den med sin bebisspråk mot tomma intet och lät som om hon skällde på någon….? Men att det skulle komma bara så här plötsligt…? Nää, jag vet inte….

Idag har jag annars bara varit hemma och inte gjort något speciellt förutom allt det vanliga med tvätt, disk, plock mm….men sånt täcker ju dagen rätt bra också 😀 Barnen fick pannkakor till middag och själv orkade jag inte laga nåt till mig utan tog en skål med turkisk yoghurt med lite bär i. Älva har blivit bättre i magen med teet och hon sover rätt regelbundna tider nu på kvällen och natten :-) Synd bara att man måste upp så tidigt på morgonen för annars hade man fått sova till närmare kl. 8. Nu sover Älva från ca. kl. 18 till kl. 23, äter och somnar om till kl. 24. Sen vaknar hon igen strax efter kl. 3 och somnar om till kl. 04. Tyvärr så ska jag upp då kl. 6.  Men tur att det närmar sig helgen nu :-)

Nu kom gubben hem och håller på att tömmer bilen på grejer han hade hämtat hos en bekant så jag ska vara en snäll fru nu och göra lite sallad åt den svältande mannen ♥

Kram ♥

Om tiobarnsmamma

Elvabarnsmamma Mirka Norrström Familjen Annorlunda Här har ni en 11-barnsmamma i sitt esse:-D Familjen består av Mirka 39år, Peter 48 år, Kevin 14 år, Linnéa 12 år, Jennifer och Benny 9 år, Selina 8 år, Victor 6 år, Alice och Oliver 5 år, Thor 3 år, Nellie 1 år och Älva född 22/112-11 :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) För kontakt: mirka_karanko@hotmail.com

14 reaktioner på ”I väntan

 1. Tycker att du ska kolla upp det där med att du tycker att hon verkar se saker,ni bor ju i ett speciellt hus med historia så det finns kanske något/någon som stör henne.
  Har en son på 10 år som har totalvägrat att gå upp på övervåningen och gå ner i källaren skulle han inte ens drömma om att göra,satt med öppen dörr på toa,sov under täcket och tyckte att han alltid kände sig iaktagen.
  Vi tog hit ett ”medium” som kännde av huset och han hittade en farbror som var välldigt störande som han ”städade” bort,men våra nära och kära som fanns fick vi behålla.
  Sonen blev helt annorlunda efter detta och känner en helt annan trygghet och kan röra sig i hela huset utan problem.

 2. Skrev kommentar till dig tidigare i inlägg om min 7veckors som jag med testar teet på! Och det känns som det blivit mkt bättre här med! :)

  TIll dig som har många barn, hur sover dessa små på dagen? Förstår att det är olika, men hur sover älva nu?

  Tänkte du skrev hur hon sover på kvällen och natten men hur är det på dagen då?

  Min Sover ibland hela dagarna känns det som och ibland är han uppe nästan hela dagarna. Men på nätterna är det oftast . äter 23, somnar 23.30. äter 03.00, somnar 04.00 och uppe och äter vid 08.00. sen är det olika under dagarna. :)

  Kul att veta bara! Är så mkt nytt allt som man inte vet ngt om :)

 3. Mitt barnbarn låg alltid i sin säng hela natten tills hon var 2 år. Då kom det en lillebror som låg i spjälsäng hos mamma och pappa. vips så började hon komma så gott som varje natt plus att hon ville somna i mammas säng för att sedan bli buren till sin. Så min teori är ( vill inte påstå att jag vet) att det bottnar i lite avundsjuka.

 4. Hej Mirka! Jag har följt din blogg sen…ja du ett o ett halvt år tillbaka, men har aldrig skrivit förut. Ville bara säga att DU har inspirerat MIG i min vardag och i alla de scenarior som kan tänkas utspenla sig där. Du verkar vara en helt igenom genuin människa med många fina kvaliteter och dina barn skall vara glada att ha dig som mor och dina man att han har dig som fru :) Ta hand om er nu och så ser jag fram emot fler händelserika inlägg och smarriga recept! Kramen

 5. låt henne vara med er ett tag,,om ni pallar, hon är satt under press nu, helt normalt att syskon reagerar med oro, förändrat beteende och sorg. När vår fyra kom hade vi varje natt ett lemmeltåg in till oss, sagt och gjort vi flyttade in alla ungarnas sängar till oss en period – och gud vad skönt och lugnt det blev i huset, alla sov så gott, även vi kan jag säga. Det greppet har jag aldrig ångrat.

 6. Du kanske skulle göra en liten myshörna i ert sovrum och sitta och läsa en bok för Nellie bara hon och du, utan några andra barn så kanske hon förstår att du finns för henne också. Hon ser säkert Älva som konkurrent och att hon är inne på hennes revir och då markerar hon på det här viset.

 7. Verkligen avlastande med syskon =). Hoppas hon sover bättre snart. Köp en sådan kittydocka som lyser som en nattlampa och spelar en truddelutt innan den släcks. SOm ett tröstande sällskap som ger ljud och lite ljus och mys, så att sänggåendet blir mysigare igen? Kan vara så som de andra skriver att hon insett att bebis är här för att stanna. Det går över, men kan nog ta sin tid. Kram!

 8. Jag tror oxå på att hon nu kommit på att bebisen får vara med mamma på nätterna och att hon nu vill ‘bevaka’ sin plats i hjärtat. Låt henne vara med nära även nattetid så kommer hon snart komma på att hjärtat är stort nog att rymma både Älva och henne (å ett gäng ungar till *L*)

 9. Hej! Kan det vara så att hon har nattskräck? Hade aldrig hört talas om det innan. Vår treåring har haft det ca ett år. Vaknar efter en stund, helt panikslagen och skriker. Först fattade vi inte vad det var frågan om, verkade vaken men ändå okontaktbar.
  Hoppas det blir bättre snart, ha en skön dag!

 10. Om hon har spjälsäng är det kanske den hon inte gillar. Känner sig kanske instängd. Prova att lägga henne i en vanlig säng. Det hjälpte på vårt barn. Tyckte aldrig om sin spjälsäng.

 11. Hej, ja det är gott med turkisk yoghurt och bär! mysig syskonbild. hoppas du får lite mer sömn snart.
  hos oss har vi vattenkoppor.

  ha det bra! kram madde med 4 barn tätt

 12. Mirka, lilla Nellie är inte längre minst, hon har fått konkurrens av bebis vad gäller mammas kärlek, så klart vill hon inte sova ensam! Snart är hon på plats igen:-)
Kommentera