Här har ni en numera 11-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Vår familj består av Peter 48år, Mirka 39år, Kevin 14år, Linnéa 12år, Jennifer och Benny 9år, Selina 8år, Victor 6 år, Oliver och Alice 5år, Thor 3år, Nellie 1 år och Älva född 22/12-11. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 25år, Daniel 19år och Mikaela 18år :-) Vår familj medverkar för 3:e säsongen i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-)

Add Comment Register

Kort frånvaro….

Oppsan….det blev datorfritt för mig ett dygn bara så där. Hade tänkt att skriva igår kväll men orkade bara inte och idag har jag varit hemifrån hela dagen och sen haft fullt upp….så kan det bli ibland:-D

Igår kväll blev jag upphämtad av mina nya vänner Jaana och Patricia. Vi åkte till tjejminglet i Örsundsbro:-)

Det blev en trevlig kväll och vi fick titta på produkter inom smycke, heminredning och barnkläder. Jag gjorde några klipp och köpte väldigt billiga Nova Star kläder:-)

Kom hem lagom till Greys Anatomy och blev såå jäkla trött när jag slappade ner i soffan, luften gick ur mig helt och det enda som fanns kvar var halsbrännan från helvete! Givetvis så hade jag inget att ta emot halsbrännan och den plågade mig i flera timmar:-(

Peter somnade fint i soffan med flertalet barn:-D

004 - Kopia

Alice, Jennifer och Thor i en soffa och Peter, Selina och Oliver i den andra:-)

 

Idag åkte jag till Märsta efter att jag lämnat barnen till dagis. Skulle dels hämta Emmelie hem till oss och passade givetvis på att ta en lunch-fika med de bästa tjejerna Anneli och Victoria:-)

Efter lunchen stressade vi iväg en snabbis till Stadium outlet där jag hittade en ny välbehövlig vinterjacka till Kevin sen åkte vi raka vägen hem. Hämtade dagisbarnen och skolbarnen kom hem i samma veva sen var det full rulle i huset igen:-D Stökade av det värsta innan det var dags att göra klart pannkakssmeten så Emmelie kunde börja steka pankisar till barnen. Jag städade det sista och påbörjade sedan vuxnas mat , lagom när Peter kom hem.

Jag var till barnmorskan i tisdags också! Allt ser bra ut förutom lite låga hb-värden men inget som oroar mig på långa vägar ännu då jag har legat lägre förr…

Bebisens hjärtljud var: 135

Hb var: 109

Kommer inte ihåg vad blodtrycket var men det var bra i alla fall:-)

En sak är jag dock lite fundersam över…..?

Pga vår flytt så fick jag göra en ny inskrivning här i Enköping och jag hade med mig mina papper från Märsta som bm skulle kolla igenom mm. Den gången fick jag ingen journal som man brukar få utan skulle få den nu i tisdags så att bm hann skriva klart min nya journal.

Så när detta besök var klart frågade jag efter min journal och hon skrev ut några papper, la de i en mapp och gav mig…. tänkte inte mera på det just då utan åkte hem. Igår såg jag dock att det inte alls var min journal som låg i mappen utan kopior på papper jag hade med mig från Märsta ….

Inte har de väl slutat med dessa vanliga journaler med alla värden från varje besök, magkurvan mm?? Sen ska ju blodgrupperingen ligga där i ifall om man hamnar på sjukhus! Nu har jag en ny tid om 2 veckor och kan säkert ta upp det då men det känns ändå liiite olustigt att inte ha dessa papper hemma för TÄNK OM det skulle sätta igång av någon anledning, helt 100 säker är man ju dock aldrig liksom…..

Nu tar jag mig en välbehövlig slapparstund i soffan – kram ♥

Om tiobarnsmamma

Elvabarnsmamma Mirka Norrström Familjen Annorlunda Här har ni en 11-barnsmamma i sitt esse:-D Familjen består av Mirka 39år, Peter 48 år, Kevin 14 år, Linnéa 12 år, Jennifer och Benny 9 år, Selina 8 år, Victor 6 år, Alice och Oliver 5 år, Thor 3 år, Nellie 1 år och Älva född 22/112-11 :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) För kontakt: mirka_karanko@hotmail.com

28 reaktioner på ”Kort frånvaro….

 1. Har precis börjat läsa din blogg och säger bara Åhhhh vad mysigt med så stor familj. Det skulle jag också vilja ha.. Men jag tänker mycket hur har man råd? Om man nu får ställa en sådan personlig fråga :$

 2. Anledningen till att man fortfarande får pappersjournal i Märsta är att så många väljer att föda i Uppsala (annat landsting) och att de då behöver ha infon tillgänglig. Föder man inom Sthlm finns allt redan i datorn. Så var det redan när min unge kom 2008.

 3. Hej! Har du inget mot halsbrännan hemma så ät lite havregryn (torrt), har fungerat för mig alla 4 graviditeter.

  Ha det gott och trevlig helg

 4. Jag hade inga papperskopior till förlossningen heller (aug 11). Inte blodgrupperingen ens…. 05 med första barnet var det papperskopior och om man vill får man säkert journalen utskriven numera.

  Jag gillar verkligen din blogg så kul att läsa tycker jag!

 5. Hej,

  Jag har endast haft papperskopior vid mitt första barn -06. Sen har allt skötts via dator. Så när du åker in behöver dom nog bara slå upp på datorn för att få fram all din info. Så det är nog inget att vara orolig för.

  Smidigt också tycker jag som alltid glömmer papper när jag ska någonstans. 😉

  Så är det iallafall här i Närke. :)

 6. Jag har inte fått några jounalpapper varken denna gången eller me min son som e född 09. Har fått blodgruppen som ligger i plånboken. Så man får nog inte journaler längre. Iof så kommer jag en bit ifrån götet så det kanske e olika här och hos er. Kram

 7. Hej! Jag fick en son för 2 månader sedan. Och jag fick papper på kurvan och blodgrupp från första början och har varje besök gått igenom kurvan när den fyllts i. Så jag har haft alla papper iaf! Mvh

 8. Jag fick en son nu 11:e oktober och jag fick min journal på papper att ta med till förlossningen. Men min BM sa också att det är inte hela världen om man inte får med sig den eftersom att allt ändå finns i datorerna. Men jag kan tänka att det kan vara bra att ha den på papper om det skulle hända något akut om de kanske inte hinner leta rätt på datorn.

 9. Hej Mirka!
  Tror inte du behöver vara orolig över att inte ha papprena hemma för det mesta går ju elektroniskt idag så allt finns säkert där det ska. Jag fick inga papper som jag skulle ha med mig in till förlossningen, utan behövde bara legitimation. Fick en son den 13juni i år :)
  Lycka till med allt!

  Tycker din blogg är underbar =)

 10. Hej hej
  Här har vi oxå allt via datan men dom som vill får det utskrivet,jag vill alltid ha det så man kan jämföra mag kurvor o sånt..:-D

  SÅÅÅ härlig bild på Peter och barnen haha
  Jag har skrattat massor nu och det förgyllde min dag..:-D

  Ha en jättebra dag

  Mvh Camilla

 11. jag hadfe nog inte med mig några papper vad jag minns? Födde år 08 i Uppsala län… Om jag minns rätt.. Men jag fick kopia på jounalen och gjorde även kopia på BB efter jag hade fött!

 12. Jag har inte haft några papper från bm. Har fått barn 08 och 11 och väntar nummer 3 2012.

  Allt sköts ju elektroniskt nu för tiden. De enda jag fått med i mappen som ska med till förlossningen är blodgruppering och ett papper och tuberkulos.

 13. Mina två sista graviditeter har varit helt pappersfria. Lite trist faktiskt då jag gärna jämför lite hur de andra gångerna varit…mått o vikt o så 😉 Men det är klart, man slipper ju ”komma ihåg” den där mappen nu då iaf 😉 Inte jag då, men de som väntar barn här menar ja 😉 Kram!

 14. Japp, nu läser Barnmorskorna på datorn när du kommer in på förlossningen, så man behöver nästan inte ha några papper alls med sig. På gott å ont, tänk om dom av olika orsaker inte kommer åt uppgifterna. Så dumt att lägga hela sin tillit till datorerna :(

 15. Jag behöver bara ha med mig ett papper och det är där blodgruppen står, allt annat finns i datorerna, men skulle det vara så att jag föder i ett annat län så behöver jag hela journalen med mig som jag förstod det.
  Så jag som först funderade på att föda i Dalarna skulle behöva mer papper än om jag skulle föda i Hudiksvall eller Gävle som ligger närmast.

 16. stämmer..de har slutat m journalerna,allt är ju inlagt i datasystem nu. detta gjorde de 2009 …när jag väntade sonen la de tydligen om allt..lite trist faktiskt

 17. Nuförtiden så är det datajournal som gäller på de flesta sjukhus… det betyder att all information ligger där.
  Vet inte om det är så där men kan tänka mig det.
  Bm och förlossningen använder sig av samma program så de ser allt som skrivits där…

  Jag fick inga journalhandlingar i handen utan fick gå till förlossningen ”tomhänt” :)

 18. Hej Mirka. Tänkte på det där du skrev om journal…när jag skrev in mig på barnmorskemottagningen i enköping(när jag väntade Thea 2009) så var vi ett av de sista paren som fick den gamla hedliga papperjournalen. Sen skulle allt skötas via deras datorer. Så det kanske e därför? Vet att där syrran gått så har det varit pappersfritt i 4 år. Men blodgrupperingen borde ju ju få iaf.
  Kram o må så gott!
Kommentera