Här har ni en numera 11-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Vår familj består av Peter 48år, Mirka 39år, Kevin 14år, Linnéa 12år, Jennifer och Benny 9år, Selina 8år, Victor 6 år, Oliver och Alice 5år, Thor 3år, Nellie 1 år och Älva född 22/12-11. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 25år, Daniel 19år och Mikaela 18år :-) Vår familj medverkar för 3:e säsongen i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-)

Add Comment Register

Nattugglor

Det är vad jag och Älva är 😀 Vi båda sov gott på kvällen och nu har lill-damen varit pigg och vaken en bra stund, bara gosar i famnen och tittar runt lite – riktigt myspys :-)

Sov bättre förra natten. med Älva i famnen gick det bättre :-) Jag låg inte i världens bekvämaste ställning och var rätt ledbruten imorse MEN jag sov ett antal timmar 😀 Vi gick upp kl. 10 imorse! Orkade inte stressa iväg till sjukan för PKU-provet utan valde att åka efter lunch. Tog en lugn morgon istället och kom till Enköping strax efter kl.13. Provtagningen gick bra fast att Älva var sååå arg, inte kul att bli stucken heller :-(

Efteråt åkte vi till JC där Kevin ville titta på kläder då han fick ett presentkort i julklapp ….

Jag har återgått till att pumpa brösten igen. Salvan jag köpte funkade bra för mig men Älva totalvägrar att ta brösten nu :-( Jag försöker och testar men nej….hon vill inte och blir bara jättearg. Hennes mage har varit i bättre skick idag men jag ska ta och beställa hem lite amningsthé vilket jag har använt till många av barnen när de haft gasiga magar och det är thét som har funkat helt klart bäst av allt jag testat :-)

Idag har jag bytt till liggdelen i vagnen också. Vi använder ju inte vagnen lika mycket nu när jag kör bil men det är skönt att kunna lägga ner Älva i vagnen och ha henne nära när man håller på med annat :-)

002 - Kopia

004 - Kopia

Nu har Älva somnat i famnen så jag gör ett försök till att lägga ner henne och kanske få ett par timmars sömn tills det är dags för nästa matning :-)

Kram ♥

Om tiobarnsmamma

Elvabarnsmamma Mirka Norrström Familjen Annorlunda Här har ni en 11-barnsmamma i sitt esse:-D Familjen består av Mirka 39år, Peter 48 år, Kevin 14 år, Linnéa 12 år, Jennifer och Benny 9 år, Selina 8 år, Victor 6 år, Alice och Oliver 5 år, Thor 3 år, Nellie 1 år och Älva född 22/112-11 :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) För kontakt: mirka_karanko@hotmail.com

16 reaktioner på ”Nattugglor

 1. Hej Mirka!
  Jag har ett tips om ren E-vitamin! Detta köpte jag på Life hälsokost. E-vitamin i kapslar som jag stack små hål på och tog ca 1,5 eller kanske bara 1 på varje bröstvårta två gånger om dagen, morgon och kväll i en vecka. Sedan övergick jag till en gång per dag, kvällen då. Detta är helt naturligt och min son tog bröstet som vanligt trots detta på. Hoppas att det fungerar!

 2. har ingen koll på vilka tips du fått för amningen med de ömma brösten, men själv använde vi oss av amningsnapp. ioförsig så turades våra om med varannat mål amning varannat flaska, så kan vafra därför de inte ville ta bröstet utan amningsnapp 😉
  kram

 3. Du får förmodligen överflöd med tips, och kanske någon redan tipsat 😀
  men iaf vet hur jävligt det kan vara…

  någon ovan sa: SYNTOCINON är jättebra om man vill få utdrivningen att komma igång fortare hade det när jag fick mjölkstockning.
  sedan det JAG vill tipsa om är E-vimin kapslar som du kan köpa på Apoteket.
  Fick det tipset på BB när jag fick mitt andra barn och hade fruktansvärt såriga & torra bröstvårtor.
  Du tar hål på kapseln och smörjer in oljan efter varje amning och det läker såren och är mjukgörande..
  Inget du behöver tvätta bort innan heller, har fungerat super för mig iaf och detta har jag burit med mig resten av barnaskaran 😉
  Det står alltid i beredskap i skåpet och jag smörjer in dem oavsett om jag haft sår eller inte just för att förebygga :)

  Hoppas ni haft en bra dag.
  Kram Carola.

 4. Hej Mirka

  Har du testat amningsnapp? Fungerade kanon för mig, kanske värt ett försök iaf.
  Kram och lycka till!

 5. Låter som min yngsta..vad gäller sömnen, jag gav upp och hon fick sova med mig från första vecka, alla andra försök var lönlösa..inte vad jag tänkt men det funkade jättebra och jag fick sova…det viktigaste av allt när man har fler barn att ta hand om. lycka till!

 6. Hej! Åh vad är det för te du snackar om??? har också en liten med magknip o gaser i magen! Tobias föddes 18/12 :)
  Kram

 7. Hej vad var det för salva? vi använder purelan på mitt jobb (jobbar på BB/förlossningen i Växjö) och den brukar fungera jättebra. Hoppas att det löser sig för dig och Älva kram..

 8. Hej!!!

  Jag har använt en salva som görs av medela o heter purelan 100. Den finns på Babyproffsen o barnens hus. Ska smörjas efter amning o behöver inte tvättas bort. Mina o syrrans barn har ätit mä salvan på brösten. Hoppas d löser sig för dig.

  Kram

 9. Vet inte om någon tipsat om SYNTOCINON nässprej som BVC sköterskan kan skriva ut. Det stimulerar tömningen av bröstet,lindrar spända bröst och motverkar mjölkstockning m.m. Detta var min stora räddning när tuttarna till slut gjorde så ont att mjölken inte ville komma ut. Det och plastnappen på tutten var räddningen för mig!

  Hoppas det löser sig!
  Älva är alldeles underbar precis som resten av era barn!

  Stora kramar Tess W

 10. Vilken snygg vagn ni har Mirka ! de löser sej med amning och sååå men du stressar inte upp dej på grund av att amingen är lite knasig va de kanske inte är så men de är ju lätt att man gör det .de gjorde en vän till mej hon ringde mej och sa att mjölken va slut och att flickan inte vart mätt lugn och fiiin nu sa jag de kommer igång igen och de gjorde det hon stressa upp sej bara lite stor kram till er myyyys nu riktigt ordentligt :)

 11. Amningste kan du gör själv med bl.a. Fänkål o anis. Som man köper torkade i kryddpåsar. Det ska så o dra ett tag kommer jag ihåg, men finns recept på nätet. Lycka till!

 12. Godmorgon Vännen! Ingen baby, men sovit jättedåligt..Vaknade vid tre-tiden, och det kan jag tala om, att inte var jag så positiv, som du är! Hur underbart, är det inte att läsa om er Älva!! En dam, med egna åsikter minsann,härligt! Hoppas du får en fin dag, försök att vila lite..
  Lätt, för mig att säga..Skickar kramar till er alla♥
Kommentera