Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
16
januari

Spiral ute

Skrivet av den 16/1/18 - 12:01

Pratade med mannen i helgen och han är fortfarande inte helt övertygad om att det är en bra idé, men vi beslöt att jag tar ut spiralen så att mens mm kan komma igång ordentligt iaf… Har dock även köpt kondomer så nu är det upp till mannen om det blir bebisverkstad eller inte…

Själv tycker jag det skulle vara helmysigt, i perioder… Sen slår förnuftet till och jag tänker ”vad sjutton håller jag på med!” Bebis?! – Inte få sova, amma, påklädning, kolik… men även oh så mysigt … Och plats har vi, både rum till en liten till o man klarar ju sig med vanlig bil med 3 barn…

Blir det en trea här har jag iaf bestämt att vi ska göra både kub och nipt-test… Det får kosta 7000:- spänn, för jag vill inte gå o oroa mig hela graviditeten! Med de tidigare två gjorde vi inget av de så kan ju se det som att vi ”sparat in” 3000:- på det …

Berättade för mamma att jag var sugen på en trea. Trodde hon skulle idiotförklara mig men hon förstod det ❤️… Känns ändå lite skönt att hon inte tycker det är idiotiskt då jagändå bryr mig om min mors åsikter… Hon e klok som en bok!

Och familjen är ju ändå allt! Så känns som man kan stå ut med 2-3 jobbiga småbarnår och hemma-inte-städat-kaos, för att få vara omgiven av sina fantastiska barn!!

upp till mannen min! (Ska bli spännande o se hur han gör vid sex nästagång nu när spiralen e ute )

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


13
januari

2,5 år sedan förra inlägget

Skrivet av den 13/1/18 - 0:14

Hittade min gamla blogg Och lyckades komma ihåg lösenordet! Kul att läsa om småbarnsåren. Barnen blir 7 och 5 i år och de är såklart världens bästa. Stortjejen älskar förskoleklass och lilleman sin förskola.

Jag har bytt jobb och arbetar administrativt nu o precis gått från ett vik till fast tjänst – trivs super!

och jag släppte bomben att jag vill ha en trea för en vecka sedan! (Vi pratade om det för 2 år sedan då jag oxå va sugen men beslöt då att två var lagom, men nu e jag sugen icen). Under de senaste två åren har verkligen inget sug funnits men nu är Våra två barn såpass självgående o jag tror mig orka med en liten igen – den sista i så fall … Är dock osäker på om A vill och jag vill inte pusha honom in i detta då det ska varabådas beslut då det är bådas ansvar lika mycket. Vill ha samma stöd o support som med tidigare barn och inte att han går med på det ”mot sin vilja”.

 

Tänk en liten bebbe till … Visst blir det då tuffa vaknätter och amning och huvudvärk o trötta föräldrar ibland men också så mysigt!! Jag är 35 nu och börjar bli ”gammal”. Vill gärna bli gravid närmaste året i så fall… Framtiden får utvisa detta. Mannen min håller på o tänker på det.

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


01
augusti

1,5 år sedan senaste inlägget….

Skrivet av den 01/8/15 - 22:01

Fick ett infall idag att läsa min gamla blogg. Senast jag skrev var för 1.5 år sedan… Lillebror blev 2 år i förrgår o storasyrran är drygt 4. Fullt ös medvetslös kan man beskriva tillvaron…

Carl har gått på förskolan sedan i julas och funkar finfint. Han är en rolig prick som skrattar mycket och pratar mycket! än har han inte kommit in i någon större trotsperiod utan det mesta löper rätt smärtfritt. Han sover bra på nätterna (19-20 till 6-7 vanligtvis, ibland vid 05 men det är mer sällan nu…). Käkar okej, leker mycket med storasyrran o nu kommer härliga ord som; MIN mamma älkling! och älkar dig! Även söta uttalanden som shååååå och jahaaaa när han e klar med nått  och vill veta vad han ska göra härnäst…. Springer o klättrar o hoppar för fullt, men gillar inte att gå på pottan….

 

Livia kom in i en extrem utbrottsfas nu under sommaren men med hjälp av boken explosiva barn så verkar vi ha vänt det… Hon kan skriva sitt namn, älskar sina kompisar, är kreativ o har visat sig vara grym på kompromisser och att göra planer… Älskar skattjakter, studsmattan och ska börja på simskola om ett par veckor. Min stora tjej!

 

nu ska jag läsa vidare i bloggen, kul o läsa gammalt o minnas!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


24
januari

Lillebror snart 6 mån….

Skrivet av den 24/1/14 - 19:12

Nu skriver jag inte så ofta längre… Blir mer lite minnesanteckningar här o där… Lillebror är iaf snart 6 mån. Han är lång till växten och nyfiken till sinnet och älskar sin storasyrra! Han käkar gröt 2 ggr/dag och en smakis på dagen…  Somnar för natten vid 18-19 och sover till 05-06 på morgonen.. Ammas ca 4 ggr/natt o somnar oftast om snabbt efter amningen… Han sover middag lite när det passar men alltid någon stund på fm o eftermiddagen…

Storasyrran är i stort sett blöjfri sedan 1 v tillbaka… Hon bestämde sig bara en dag och inga olyckor hittills! Hon sover även i stort sett hela nätterna i egen säng sedan 1 v tillbaka! Liten blir stor! Hon pratar utan problem och det funkar finfint med lillebror o henne!

Älskar mina två små sketongar o nu måste jag börja nattningen!

Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


22
september

Carl snart 8 v

Skrivet av den 22/9/13 - 8:39

Blir inte många inlägg som tvåbarnsförälder, fattar inte hur folkhinner blogga ??

Vill dock försöka uppdatera för mig själv så man kommer ihåg… Carl växer o mår bra o Livia lika så.. Livia går nu 15 h på dagis o det går bättre än jag trodde att va själv med bägge barnen på mån o fredagar… Livia är fortfarande söt mot lillebror o jag tycker hon har lugnat ner sig i största allmänhet… Kan mysa framförenkortarefilm i soffan, favoritenjust nu är spöket laban :-)… Det kommer massa roliga ordfrån henne. ”Mamma, jag e redo attåka nu!” O ”stackars mamma” (när jag inte hittarmobilen)…

Carl sover allt betydligt sämre än vad storasyster gjorde i samma ålder… Han somnar vid 20, ammmas vid 22-24, därefter vid 02-03 o senkl 05. Nu e kl 8.30 o hanharvarit vaken sen 06.. Jag e en trött mama :-)…

Försöker va nyttig själv men e så trött o har mycket med barnen så det går sådär…  Vägde 71.3 kg som lägst denna v.. Hoppas på under 70 inom 2 v… Tråkigt när man inte kan ha sinakläder.

Denna v var A borta i sth hela v. Nätterna själv var tuffa men på kvällarnakom antingen farmor, farfar el mormor o hjälpte till så jag kunde natta ett barn i taget… Carl har ju lite magknip på kvällarnasåsvårt att nattastorasyster när han e ledsen… Nu e A hemma ett tag iaf, sköönt!

ne dags att sluta

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


26
augusti

Lillebror 4 v

Skrivet av den 26/8/13 - 14:08

Imorgon blir lillebror Carl 4 v. Tiden bara springer iväg… Allt går bra med honom. Har växer som han ska och idag fick jag bannemig ett leende ifrån honom. Han låg i babysittern o var väldigt med o fixerade mig med blicken o när jag log åt honom så log han tillbaka!

det går bra med L o Carl. Hon e så söt mot honom! Imorgon åker A till malmö så då blir jag själv med barnen för första ggn men farmor kommer o hjälper till så det ska nog gå bra!

själv väger jag nu 73.9 kg o försöker tappa ett kg i v – heja mig! Kommer iaf ut på ok 3-km promenader med hundarna en 3-4 ggr/v o det e skönt, samt försöker träna upp magen lite… Nog dags att börja med crosstrainern snart..

 

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


05
augusti

Förlossningsberättelse

Skrivet av den 05/8/13 - 21:30

På natten mellan v 39+1-39+2 vaknade jag vid 02.00 med liiite mer sammandragningar än tidigare, men då jag haft en del falsklarm tidigare så tog jag det inte på allvar utan slumrade vidare… Vid 04.00 ungefär gick jag ner till vardagsrummet och började klocka sammandragningarn som nu gjorde lite ont och de kom med 7-10 min mellanrum. De ökade succesivt i intensitet och jag insåg att det nog evt var på g den här gången.
Ringde förlossningen vid 05.30, mest för att kolla så de hade plats i göteborg så vi slapp åka till varberg el dyl, men de hade plats. Därefter käkade jag ett par mackor och vid 06.00 gick jag upp för att väcka A så han kunde käka och göra sig redo.
I trappan på väg upp sa det pang och helt plötsligt var jag tvungen att andas igenom värkarna och de kom tätt…. A tittae lite undrande på mig och konstaterad att de faktiskt kom tätt. Han ringde sina föräldrar vid 06.10 och vid 06.40 var de hemma hos oss (som tur var var de i gbg och inte på tjörn!)… A frågade lite försynt om han skulle be dem stanna och köpa bröd på vägen eftersom vi bara hade brös med russin i. ” Skit i brödet” grymtar jag och ger min kära sambo en mördarblick och då insåg han att nu är det bråttom!

Som tur var kunde farfar köra oss till bb medan farmor stannade hos en sovande livia. Väl framme vid bb hittade A en rullstol och körde mig upp i den o det var himla tur för annars hade lilleman kommit i hissen…
Väl uppe tittade sköterskan lite snofsigt på mig o konstaterade – jasså du kommer i rullstol…. Hon tog in oss på ett allmänt us-rum och började ta uppgifter o kolla vilka barnmorskor som var lediga när jag fick fram ” Förra gången hann de inte ta ctg!”
Då vblev det fart på henne o hon  hittade en bm o då gick det i en rasande fart. In i ett förlossningsrum, av med kläderna, upp på britsen. När jag väl kom upp kom krystvärkarna och efter två krystvärkar varav jag inte fick krysta på den sista så kom lilleman till världen med handen före! Kom till bb kl 07.00, kom in i förlossningsrummet kl 07.08 och världens vackraste lilleman tittade ut kl 07.15! Snabba puckar men allt gick väl o jag sprack endast liiite ytligt.
Därefter fick vi ta resterande inskrivning och blev hälsade välkomna :-)… Bm tackade för att hon fick va med på en så trevlig förlossning :-)….
Ett par supar lustgas och et skrik när jag inte fick krysta var vad jag hann med…

Amningen kom igång snabbt och vi fick familjerum på bb. Allt såg finfint ut tills vi upptäckte att lilleman hade testikeltorsion. Det är dock en lång historia det med så det får bli i  nästa inlägg för nu har jag en missnöjd pojk som behöver tas omhand! Kan meddela att det gick ok efter omständigheterna i slutändan!

Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


24
juli

v 38+3

Skrivet av den 24/7/13 - 7:12

Nu var det läänge sedan jag skrev något… Semestern är här och resor till stockholm och tjörn med 60-årskalas är avklarat. Senaste vecken har vi endast varit på hemmaplan och tagit småutflykter till havet mm. Har varit skönt att ta det lugnt….

Igår fick jag lite mer regelbundna sammandragninger som kom var 10;e minut ung. Trodde att nått skulle dra igång eftersom det var så det startade med lilla L, men på kvällen lugnade det ner sig och nu är det lugnt i kistan igen…. Lilla L skulla ändå åka till farmor o farfar på landet imorgon så de kom igår istället och hämtade henne ifall det skulle dra igång…. Men som sagt nu är det lugnt igen…. Lite segt då det gärna får komma igång nu, man blir så inriktad på att föda att det är svårt att tänka på nått annat… Idag får det bli långprommis med hundarna o slappning i soffan nu när vi inte har något barn på hemmafronten att ta hand om….

Igår blev det middag i soffan o en deckare på tv såklart!

Har hittills gått upp 18 kg sedan jag plussade, är iaf ett par kg mindre än förra gången, men blir att ta tag i detta när bebbe är ute…. Ska till bm imorgon om nu inte bebis vill titta ut innan dess….

Nepp nu blir det nog en morgonprommis innan värmen slåt till….

Ciao!!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


02
juni

v.31+0

Skrivet av den 02/6/13 - 20:52

Söndag igen och tväå veckor sedan jag skrev ett inlägg… Jobbar bara imorgon också och därefter går jag på gravledigt! Ska bli så himla skönt faktiskt! Inte det att jag inte gillar mitt jobb och mina kollegor, för det gör jag supermycket, men det börjar bli tungt och när solen skiner och man är trött för att man sovit dåligt så är det skönt att kunna ta det lite lugnt och vila in i mellan. Kommer vara hemma till maj nästa år är planen som det ser ut nu och därefter vara föräldrtarledig på halvtid och att mannen min då tar föräldraledigt den andra halvan av veckan – hoppas på att detta kommer att bli en bra lösning…
Annars så knatar det på – ska till bm nu på fredag så vet inte så mycket hur det står till med mått mm ännu. Dock ligger vikten på +12 kg, så följer på ett ung samma kurva som vid förra graviditeten. Mår rätt fint annars. Lillebror i magen ligger och trycker på mina stackars revben in i mellan, vilket är mindre skönt…
Har idag fått tillbaka lite babykläder som jag lånade ut till en polare för 1 år sedan och inser att det mesta faktiskt finns i de minsta storlekarna. Måste komplettera med typ ett par byxor, några strumpor och evt några kräkhalsdukar…. Shoppade ju en liten snutte och filt på ullared när vi var där så det finns. Mycket som är fint av babykläderna i den storleken…

Imorgon blir det som sagt sista dagen på jobb och jag slutar redan kl 15.00, då det är gårdsfest på lillfias dagis vid 16 och det vill man ju inte missa! Har faktiskt slängt ihop en sockerkaka med vinbär och kanel som de kan sälja. Blir lite fikaförsäljning, loppis, sång mm. Pengarna som samlas in har de till nästa termin (typ teatrar mm)… Hoppas att vädret är med dem/oss bara!

Nepp nu blir här vattenmelon och en stund i soffan innan läggdags!

Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


19
maj

v 29+0

Skrivet av den 19/5/13 - 20:09

Ujuj, nu var det länge sedan igen som jag skrev sist… Fast jag andvänder ju bloggen mer som en dagbok/veckobok att gå tillbaka till för att friska upp minnet, än som en regelrätt blogg….

Iaf så går graviditeten framåt med stora kliv. Är nu i v 30 – helt galet! Och bara 2 v kvar på jobbet, sen går jag på gravpenning. Sjukt skönt! Ser riktigt mycket fram emot det faktiskt… Bästa tiden också, när det är varm och gött! (får se vad jag säger i mitten på juli, men svullna fötter och magen i vädret…). Går rätt bra annars – foglossningen känns lite bättre, säkert en komination av att jag vant mig och lärt mig lite vad jag faktiskt klarar av och inte… Ska ta tag i träningsprogram som jag fick av sjukgymnasten när jag går på gravledighet…

Har varit ensam med lillfia denna helgen. A har varit i skogen och huggt ved av alla knasiga aktiviteter, men nu har vi hela vintern iaf! Igår var L på sitt första riktiga barnkalas – så himla sött! Korv med bröd, tårta, glass och utelek – helt perfekt och enkelt! Dock var det mellan 12-14 så hennes sovtider blev lite knasiga, vilket resulterade i en toktrotsig tjej på eftermiddagen…. Vi har mååånga fajter här hemma nu. Allt från NEEEEEJ INTE DEEEN!! (när mamma tar fel färg på tallriken) till slag och tjuvnyp. Brukar sätta ifrån mig henne och säga att då vill mamma inte leka med henne och gå därifrån, vilket fungerar ett hyfsat iaf… Man blir lite matt på denhär 2-års kan själv och frigöra sig perioden ibland…. Idag har vi hängt i slottskogen och på naturhistoriska med några polare från Malmö. Skönt när hon kan springa som hon vill i slottskogen utan att riskera att bli påkörd av bilar mm… Nästa helg blir vi också ensamma – får se vad vi hittar på då….

Börjar även bli rätt stor o tung nu… Kommer inte ihåg att magen var såhär tung förra gången…. Men det har man väl förträngt… Svårt att rusa efter en 2-åring och bära henne med sig ibland bara…. Var hos bm i veckan och allt såg bra ut; sf;27, blodtryck på 105/60, bebbepuls på 143/min och blodsocker på 5,3… Inga knasigheter… Vikten ligger på 11 kg pluss. Har legat still en vecka nu och hoppas på att ligga på samma i ytterligare en vecka – man e ju tung som man är redan menar jag… Lillebror är väl en rätt normalrörlig bebis tror jag. Knölar runt dagligen och hoppar på min urinblåsa samt trycker på mina revben – så det är nog som det ska va….

Nepp nu blir det att dyka ner i soffan igen – imorrn är det jobb som vanligt, även för en preggo!

Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer