Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bebis 6 dgr

För exakt 1 v sedan satt jag o A på Varbergs kusthotell och åt middag. Jag hade precis fått en massage och vi var lite nervösa då vi dagen efter, mån den 19/11 skulle in till Varbergs förlossning för bedömning om igångsättning.

Kl. 09.00 mån 19/11 infinner vi oss på sjukhuset. En barnmorska tar ctg och allt ser bra ut. Efter nån halvtimme kommer en ung lkare in och kollar hur öppen livmoderhalsen är. 2-3 cm, 2 cm bevarad tapp. Hon ringer på överläkaren för en konsultation om induktion ska göras och han anser att vi är ett gränsfall, men efter lite mutter om att det egentligen är 2 dgr förtidigt (är i v 38+5) o när han ser mitt ansiktsuttryck så får vi komma in för induktion.

Vid typ 10.45 får jag en dos cytotek av en barnmorska som far in som en frisk vind i rummet! Hon menar att hon absolut skulle tatt hål på hinnorna direkt och inte fjossat med tabletter och ger mig sen en ordentlig hinnsvepning då läkarna brukar vara så mesiga 😜😅. Tar en prommis o käkar lunch men känner inte jättemycket. Får ytterligare en dos vid 12.45 då det inte hänt jättemycket. Tar ytterligare en prommis runt sjukhuset och kan nu känna av liite mer sammandragningar. Vid nästa undersökning kl. 14.45 är jag öppen 3-4 cm men fortfarande 2 cm tapp bevarad. Det bestäms ändå att man ska ta hål på hinnorna! Vi flyttar över till ett förlossningsrum!

Kl. 15.05 tas det hål på hinnorna. Värkarna börjar rätt direkt o vid 15.20-15.30 är de rätt rejäla o kommer ofta. Vid 16 ber jag om lustgas, men kräks rätt snabbt efter det. De ville att jag skulle stå upp men det gick endast mellan 15-15.30 därefter vart jag för svag i benen. Vid 16.30 känns det som om barnet e på väg och jag säger till barnmorskan. Hon meddelar att hon gärna kollar men säger samtidigt att jag inte ska bli besviken om det är långt kvar. Jag kommer precis över på sidan och upp med benet innan krystvärkarna slår till. Barnmorskan är inte riktigt beredd på det snabba förloppet och ringer snabbt på assistans samtidigt som hon säger ”Det här går ju sjuukt snabbt ju!!” Därefter meddelar hon att jag inte får krysta för detta klarar min livmoder så bra själv. Är sååååå himla svårt att intr krysta när hela kroppen skriker att man måste! Jag får typ tunnelhörsel och hör bara vad barnmorskan säger till mig. Två krystvärkar utan kryst och sen kommer hon hela hon på en krystvärk. Kl. 16.39 föddes hjärtat mitt, 1,5 h efter att hinnorna togs hål på och värkarna kom igång! Hon slipprar ut och hamnar på mitt lår. Skriker till snabbt men blir sen blå och slapp. Efter nån minut utan reaktion vid gnuggning klipper de navelsträngen och springer med henne till rummet bredvid samt larmar. A följer med medan en barnmorska stannar med mig. Tydligen kommer det snabbt 8 pers från olika rum och gnuggar igång lillfia. En gnuggade så hon fick sår på foten och då blev visst bebis förbannad o började skrika 😊. Läkaren kommer visst in oombytt och konstaterar efter en stund att han kan gå o köpa rakhyvlar 😂. Först då kan min älskade A andas ut, som ju liksom stått och inte vetat vad han ska göra.

Jag får tillbaka lillfia efter 10 min och det förklaras för mig att detta kan ske vid så snabba förlossningar då bebis inte riktigt hinner med.  Hon greppar tag om bröstet direkt och amningen kommer igång.

Jag sprack endast lite ytligt i slemhinnan o fick sy några stygn. Har sedan varit oförskämt pigg ändå och inga större smärtor från underlivet – så himla skönt!!

Bebis är såklart världens sötaste och återkommer i nästa inlägg om första veckan hemma! ❤️

Ciao!
Kommentera

Du måste logga in för att ha möjlighet att kommentera inlägg.