Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

BVC och BLW

Idag har det varit sjukt härligt väder här uppe i Norrland, det har varit sommarkänsla på hög nivå.. Det har även varit en lååång dag, känns som att jag har hunnit med hur mycket som helst, men det blir ju så när man gör morgon halv 6. :) Vi började dagen med att tvätta tvätta tvätta, sjukt vad mycket tvätt det blir när man har en liten sölmaja som Stella.

Efter det for vi till mitt jobb och fikade, mysigt att träffa mina kära kollegor, än om det är underbart att vara hemma med S så kan jag inte låta bli att sakna hänget på jobbet, vi bukar ha mycket kul för oss, så var trevligt att surra ett tag. Sedan drog vi hem och fortsatte med tvätten, jag storstädade även lägenheten rejält, med dammsugning, torkning och moppning.

Efter det var det lunchtime och Stella åt faktiskt helt okej, sedan slog jag mej ner med en kopp kaffe och ljudbok på balkongen en stund, medans Stella sov lunch i vagnen, även jag slumrade till en stund tror jag. (det gäller att passa på)

Efter det tog vi en prom i solen, och sedan mötte vi upp Jimmy på Bvc då det var dags för sprutor och kontroll hos farbror dokton för Stella. Hon skötte sej exemplariskt och grät bara en liten skvätt när hon fick sprutorna, hon följer även sin kurva superbra, sällan barn har så exakta kurvor enligt doktorn(men det kanske han säger till alla, haha), nu är hon iaf 68,5 cm lång och väger 7835 gram. Hon fick även full poäng på alla test och är en frisk och välmående tjej, doktorn trodde att hon blir lång (inte så oväntat med en mamma på 180cm) ,enligt hans uträkning kommer hon att hamna på runt 175 cm. Känns konstigt att hon någonsin  ska bli så lång, för mej får hon gärna stanna på sina 68,5 cm ett bra tag till.;) Jag och Jimmy blev lika stolta över all beröm som Stella fick, man kan liksom inte låta bli.:) Nu ska vi inte tillbaka förens vid 8 månaders kontroll.

Efter det gick vi och handlade och sedan hem för middag, efter maten drog Jimmy iväg med hojjen och jag och Stella körde lek och häng i soffan tills det var dags för damen att krypa till kojs, det är så fasinerande, nu inför natten är det som att Stella vet att det inte blir mat på ett tag, ikväll slog hon nytt rekord och satte i sej en flarra på 260 ml.. Men hon hade ändå svårt att komma till ro så jag gav henne en Alvedon då hon reagerade likadant förra gången hon fick sprutorna. Nu sover hon gott.

Sedan passade jag på att kolla på biggest looser och köra ett träningspass framför tvn, jag blir så peppad av att träna när jag ser det programmet. och jäklar vilket slit deltagarna gör..väldigt imponerande!

Efter det har jag surfat runt och kollat lite bloggar, läste på Kitty Jutbrings http://blogg.mama.nu/kittyjutbring/ blogg (har problem med länkningen så klistrar in adressen istället) om hur folk gör med matning och smakportioner för bebisar, och jag fastande för något som kallas BLW aka baby-led-weaning http://se.babycenter.com/a1007100/vad-%C3%A4r-blw-baby-led-weaning, det går ut på att istället för att hålla på och bara ge en massa pureér till bebisen så gör man typ plockmat istället, så får barnet själv utforska maten och stoppa i munnen, jag har själv känt att jag inte är ett fan av pureérna, och Stella är inte heller imponerad av det hon får i munnen, så jag tror att detta kan vara något att testa, Stella älskar ju att stoppa allt hon kommer över i munnen så det borde bli succé. Så imorrn ska jag göra lite mjuka plockbitar och se vad hon tycker.

Sedan kom Jimmy hem och vi poppade popcorn och slog oss ner framför hockeyn (eller jag sitter här och bloggar medans han ser slaviskt på matchen, måste erkänna att jag har NOLL intresse, men det var gött med lite porre) Nu ska jag ta en dusch sedan är det bums i säng, i en nybäddad sådan…detta är vad jag kallar en bra dag!
Imorrn är det Freeedag, och vi ska som sagt på babysång och fik, sedan ska jag suga i mej all sol jag kan, man blir verkligen såå lycklig när värmen äntligen är här!

Sov gott!

image Mums med majskrok!1

kommentar på BVC och BLW
  1. Mathilda skrev

    Detta med BLW måste jag läsa mer om. Om det är så att ni börjar med det får du gärna skriva hur det gått sen :)


Kommentera