Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Stellas höfter

Jag tänkte knåpa ihop en liten uppdatering ur livet,…

Stellas höfter; Idag ska vi på röntgen och kolla Stellas höfter igen, nu ska dom kolla så att det växer som det ska ordentligt…hoppas såklart att allt ser normalt ut så att vi slipper någon fler skena…Det vore verkligen vidrigt om vi skulle måsta sätta Stella i en skena nu i sommar, vill inte ens tänka tanken, så håll gärna en tumme för att det går bra. Uppdatering; Stellas höfter fick GODKÄNT av farbro doktorn..vi är sååå lättade!

Stella och maten; Stella hade ju en period när hon knappt åt annat än turkisk yoghurt och ersättning, men nu har det äntligen vänt. Hon äter allt, mer eller mindre, jag kan äntligen ge henne gröt igen och barnmat har hon också börjat tycka om. Men vi fortsätter även med BLW(baby-led-weaning) där hon får prova att äta olika smaker i plockbitar, hon lär sej fort och senaste favoriten är jordgubbar som hon slurpar i sej i rask takt.

Stella och sömnen; Stella sover sedan ca 2 veckor i vardagsrummet och det går såå bra, jag är så glad att vi flyttade ut henne, det ger mej en paus ifrån henne(innan sov hon vid min sida på sängen och jag vaknade av alla hennes olika ljud onödigt många gånger per natt, nu vaknar jag bara när hon verkligen vill något.) hennes sömnvanor ser lite olika ut, såklart, men en vanlig natt sover hon 19:30-6:00 (med avbrott för mat kl 3:30, hon vaknar även till allt mellan 2-6 gånger per natt, men då ger man nappen och hon somnar om direkt), under dagen sover hon 3-4 gånger, 7:45-8:45, 10:45-11:30, 13:00-13:45, och en kortare powernap efter 3. Jag har inga fasta rutiner på hennes sömn under dagen, men hon följer ett ganska tydligt mönster och jag lägger henne när hon börjar gnälla och gnugga sina öron. Stella gjorde ju gärna morgon vid halv 5 ett tag, men nu när vi lägger henne först klockan 19:30 så sover hon längre.. SKÖNT! Jimmy har börjat jobba senare på morgonen och börjar inte jobba förens klockan 7, så då tar han Stella när hon vaknar där runt 6 och jag får fortsätta sova till 20 i 7 vilket gör stor skillnad för tröttheten.

Stellas utveckling; Igår såg jag två små vita gryn i nedre käken på Stella, hon var även väldigt grinig igår och kändes febrig, så nu verkar vi ha tänder på G…häftigt! Stella har lärt sej hoppa när man håller i henne under armarna, och hon älskar det. Hon pratar mycket, dadadada, papapapapa, sedan gör hon alla möjliga andra ljud, höga och låga. Hon har även börjat fatta det här med att vinka, och vevar stort med hela armen när man vinkar mot henne. Hon sitter helt själv, men hatar fortfarande att ligga på mage, så några försök till att krypa känns långt borta, gåstolen är ju betydligt roligare, i den racear hon fram.

Kropp och knopp efter graviditeten; Nu har jag äntligen börjat komma tillbaka i kondition efter grav, jag går långpromenader och försöker köra ett styrkepass hemma iaf 2 ggr i veckan. Psyket har också blivit stabilare, emellanåt, bristen på sömn gör mej inte gott så vissa dagar är det tyngre än andra. men överlag så mår jag bra, vi har ju även haft sol och värme i en månad nu och det är verkligen balsam för själen.

Jag satte ju i en koppaspiral för några månader sedan, någon efterfrågade uppföljning efter mensen och nu har jag haft min första efter att jag slutat amma, och jag har inte fått några problem med varken mer mensvärk eller störtblödningar så jag är supernöjd över att jag satte i den och rekommenderar det verkligen.

Flytt och husköp; Vi letar fortfarande större boende men har inte hittat något mer av intresse sedan det sista huset vi budade på. Vi har ju ingen brådska heller nu när Stella sover så bra i vardagsrummet så vi väntar tills det rätta boendet dyker upp.

Det var lite om allt..
image

image4

kommentarer på Stellas höfter
 1. Mathilda skrev

  Skönt att höfterna fick godkänt, känns inte så kul med skena i värmen. Jag hoppas ni har en fin sommar :)

 2. Ååh gosis, vad skönt att höfterna fick godkänt!! Hoppas allt är bra i värmen ❤️

  http://tvillingmamman.babyhjalp.se

 3. Magdalenas skrev

  Oh vad mysigt!! Och härligt att allt gick bra.

  Älskar din blogg!! Ta hand om er

 4. Anita skrev

  Oh hon är så söt! Ta hand om er nu!!

  Kram


Kommentera