Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Arkiv för februari, 2011

Jobbsök

2011-02-28 @ 11:44

Hej vänner. Har precis ätit en good pastasallad med crème fr i. Älskar den. Speciellt på sommaren, superlätt att ta med sig till stranden eller på annan picknick.

Igår var jag i kyrkan på dagen och sedan satt jag och babbla med min svägerska som varit hemma en vecka ifrån England…

Vid 20 bar det av till bion. 127 timmar såg vi. Hemska händelse.. Ska inte säga något om den men berätta alltid för någon vart ni ska iFALL det skulle hända något…

Idag ska jag åka och söka lite jobb. Tänkte bara lämna in CVn i butiker och cafeer. Är trött på att ha så lite i lön… Vill kunna lägga undan mer pengar!

Först ska jag dock sova liiite, göra i ordning mig, äta igen, sedan kan jag åka…

Ätit gott!

2011-02-26 @ 14:32

Ätit gott hos mamma.. Känns som en bra dag idag :)

Och druckit hemmagjord lemonad. Love it!

Vecka 8 (7+)

2011-02-25 @ 08:57

Statistik:Du är i vecka 8.
Du har gått 7 fulla veckor och 0 fulla dagar (v7+0).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 okt 2011
Du har 230 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.

Tips för att motverka förstoppning

Drick mycket vatten
Ät fullkornsbröd och fiberrika grönsaker, som morötter.
Det hjälper också att motionera och till exempel ta en promenad varje dag.
Från: Familjeliv

Jag:
Jag har inte så mycket symptom faktiskt. Är sjuk-hungrig när jag reser mig upp på morgonen, kissnödig på nätterna, lite lätt känslig för dofter och glömmer jag äta blir jag snabbt på dåligt humör… Magen är givetvis uppblåst hela tiden, men det är tydligen så att den blir svullen när man har blod där som inte ska vara där…
Magen:

VUL

2011-02-23 @ 11:50

Det gick okej idag. Har inte alls haft så ont, vilket är skönt. VUL visade att hjärtat fortsätter att slå, dock finns det blod kvar i magen, inte lika mycket som sist men fortfarande mycket…. Den stora blödningen i söndags har alltså inte förändrat jättemycket… Läkaren såg inte för positiv ut…

Dags för mat.. Sushi.. Avocado o räkor. Gott!!

Sådärja!!

2011-02-22 @ 20:15

Nu har jag diskat upp all disk och gjort i ordning i köket och DESSUTOM städat hela toaletten. Jag får krupp när toaletten är ofräsch… och hur kul är det att göra något att äta när man inte ens ser spisen för all disk.

Resten av lägenheten tog jag ju i lördags så nu känns det helt okej att vara hemma. Ska försöka få mannen att hålla det på detta vis ett tag… vi får se hur det går…

städ

Kvällsmat

2011-02-22 @ 18:54

Sitter och äter kvällsmat i min ensamhet. Rostmackor med stekt ägg + kiwi på sidan. Gott!

Mannen lovade mig i lördags att ta disken, som fortfarande står och växer till sig här i köket… Tänkte att jag kanske skulle ta mig an den i alla fall.. Vi får se vad lusten till det säger när jag ätit färdigt…

Måste verkligen bli bättre på att VÄLJA vatten när man kan.. Så lätt när man beställer att säga ”cola” när de frågar om dryck. Det går av bara farten.. Man tänker ju inte ens på det..

Imorgon ska jag till sjukhuset igen. Fick en tidigare tid :) så ska ja kolla upp varför ja har så ont och be henne sjukskriva mig. Hon sa det sist men det kändes onödigt.. Nu känner jag dock att det inte vore fel…

Ont

2011-02-22 @ 08:44

Har haft ont i magen hela natten. I alla fall varje gång jag vaknat (många). Inte sådär puls-ont utan mer som när man slagit sig i något hårt… Som ett väldigt ömt blåmärke kan man säga… Kissnödig är man ju hundra gånger per natt dessutom.

Men så länge damen/ herrn håller sig levande så klagar jag inte, då kan jag leva med att ha lite ont i magen.. Kära nån- jag dör ju inte av det!

Dags att gå upp och äta lite frukost..

Iphone!

2011-02-21 @ 17:06

Har fått meddelande att min Iphone är klar på reparationen. Antar att jag kommer få en ny.. men vilket som så kommer jag kunna mobil-blogga igen. Vilken befrielse! har känt mig helt halv med en ”vanlig” mobil. Det är så tråkigt med en sådan hehe.

IPHONE MY LOVE- Im picking you up in an hour!

Blödningarna fortsätter

2011-02-21 @ 11:07

Yes så fortsatte det forsa blod igår. Började väl vid 17 och fortsatte hela kvällen. Verkar dock ha stannat av likadant som sist. Vet inte om man ska ta det som att det är kört… eller att det är likadant som sist… Innan var man nervös av mista lilla droppe, nu när det är mer att det forsar hade man varit tacksam för en droppe hehe.

Nu ska jag i alla fall lite lugnt gå ner till jobbet och sitta på kontoret.. Jobbigt att behöva vänta till 3 mars för återbesök men det fanns ingen tidigare tid… går helst till samma ställe också för där slipper man att läkaren är en man och dessutom bryr de sig faktist om vad man säger och så… Det är en Mama Mia klinik… De är så sjukt bra… Man är ju dessutom uppe i högkostnadskort för dessa senaste 3 månaderna så det är ju gratis…

Dag för dag…

2011-02-20 @ 09:48

Gårdagen städade jag här hemma. Dock blev jag inte färdig. Men vi får se om jag orkar göra något idag innan kyrkan. På kvällen åkte jag till min svägerska på tacokväll. Mysigt må jag säga. Vi hamnade även framför Melodifestivalen, eftersom en av tjejerna så gärna ville se den. Vilket skräp! Fanns ju inte ett enda bra bidrag… Hur som helst blev jag väldigt trött och magen blir liksom mer och mer öm ju längre kvällarna går.

Idag känner jag mig mer förkyld igen, går det aldrig över? Well well, nu ska jag lyssna på musik, njuta av solen som lyser upp hela lägenheten och ta mig lite frukost….

Hamburgare till middag kanske…. mums… Sedan kyrkan vid 2…