Allt om barn, barnrumsinredning, barnmode & barnkläder

Add Comment Register

Hur ska man inreda barnrummet?

Hejsan, idag tänkte jag inspirera er lite till att inreda barnrum.

Nedan har jag några punkter ni kan titta på som lite tips. Jag har även lite inspirationsbilder nedan.

6 punkter att tänka på när du inreder ett barnrum:

1. Till vem är barnrummet. Föräldern vs barnet. Första frågan man bör ställa sig själv är till vem inreder jag barnrummet? Till mig själv eller till mitt barn? Ibland känns det som att barnrummet är mer till föräldrarna än till barnet.

2. Åldern på ditt barn påverkar utgångspunkt. Hur gammal är ditt barn, om barnet är nyfött kanske inte barnrummet har en så stor betydelse för själva bebisen. Utan mer för föräldern. Då gör det inget om man gillar den mer eleganta stilen. Men om barnet är några år äldre (över 2-3år), börjar ditt barn att förstå. Det är viktigt att då inreda rummet efter barnets behov. Till exempel att man inreder rummet på ett sätt som gör det enkelt för barnet att plocka fram sina leksaker själv eller ta fram boken i bokhyllan själv.

3. Vilket tema rummet ska ha. När ditt barn blir äldre är det viktigt att göra rummet så personligt som möjligt. Vad har ditt barn för intressen? Hur vill ditt barn att rummet inreds? Vart vill ditt barn ha sitt bord med stolar? Rummet är barnets trygghetsplats där barnet både sover och leker, därför är det viktigt att barnet får vara med och bestämma.

4. Hitta en balans i rummet mellan olika färger. Välj ut några färger i rummet du vill ska framträda. När det gäller starka färger som till exempel röd, orange eller limegrön räcker det med 3-4 leksaker/ tillbehör av den färgen. Sprid dessa runt i rummet. Det kan vara en barnbil som är i röd färg som finns i rummet, en större fotoram vid fönstret, en röd hylla på andra sidan väggen. Ja, ni sprider på varorna.

5. Måla vägar eller tapetsera. En annan sak som bidrar till en stor förändring av barnrummet är hur man väljer att göra med väggarna i barnrummet. Vill man måla alla väggar samma färg, ha fondvägg, ha tapeter med roliga mönster.

6. Spartips – köpa vanliga möbler och inte särskilda barnmöbler. Barn kan snabbt växa ifrån vissa möbler därför är det bra att köpa så naturliga som möjligt. Välj neutrala färger på möblerna så står de sig längre. Väljer man till exempel garderober i vitt så kan de följa med även till tonårsrummet.

Några bilder på barnrum:

new-creative-removeable-lovely-cartoon-wall Unknown Unknown-1 Styleroom - 653697-v2-vaxasang Elegant-cozy-childrens-room-lighting original kids-room-design1 childrens-room-decor-hero Children-room-Kindergarten-Height-Measure-chart-Owl-money-birds-Tree-DIY-bedroom-living-room-children-s Birds-Wall-Stickers-for-Kids-Room-Decoration-Accessories

Lycka till låta fantasin flöda, men glöm inte att fråga de lite äldre barnen hur de själva vill inreda sitt rum!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × 2 =