Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
19
december

Tid

Skrivet av den 19/12/15 - 15:24

Alldeles för länge sedan jag uppdaterade här, och väldigt mycket har hänt. Det största är att Philip i november började på förskola (18 mån) och att jag två veckor efter det började jobba. 

Kändes/känns väldigt hjärtlöst att behöva ställa väckarklockan och inte låta han själv bestämma när det var dags att vakna. Men verkligheten har knackat på dörren och då måste man helt enkelt passa tider och därefter komma in i nya rutiner. 

Jag har fått kommentarer som:

”Åh va duktig han är på att gå utan vagnen till förskolan, jag förstår inte att ni hinner”

Eller

”Hur har ni tid att tända ljus och duka fint vid frukostbordet på vardagar, det skulle vi aldrig hinna!”

Hinna? Tid är väl inget någon får? Man får väl lov att ta sig tid och planera för att få tiden att räcka till det man tänkt? 

Just nu känns våra vardagar rätt fyrkantiga, ingen av oss har väl helt kommit in i de nya rutinerna. Att vara borta fr honom under dagarna känns som hjärtesorg…men dom påstår att man vänjer sig med tiden…

Men igår började Philips  jullov som sträcker sig ända fram till 7 januari! Jag jobbar tre dagar till sen är det julmys för hela familjen! Underbart!

God jul allihopa!Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


08
juli

Skansen

Skrivet av den 08/7/15 - 13:50

Den här veckan börjar Chirstians semester, nu ska vi vara lediga tillsammans i 5 veckor!

Igår var vi på Skansen. Innan vi titta på djuren så gick vi in i Danny, självklart bönade och bad Philip om en bild hahaSen titta vi vidare på djuren, grisarna var bäst! Philip har lärt sig härma både grisar och hästar. Efter att vi hade tittat på de flesta djuren så satte vi oss och mumsa på vår picknick till allsången. En riktigt härlig dag!

Publicerad i Barnaktiviteter,Philip | Inga kommentarer


03
juli

Äntligen sommar!

Skrivet av den 03/7/15 - 10:39

Idag går C på semester och sommarens värme har efter en lång kall inledning äntligen kommit. Vi inleder semestern med att njuta av värmen på landet. Igår tog jag ett premiär dopp i poolen, men Philip nöjde sig med att doppa tårna sen höll han upp fötterna nästan till öronen när vi skulle doppa ner han igen haha Han tyckte det var mer passande att sitta i mormors knä på kanten och bara titta på när blötdjuret mamma plaska runt u det svinkalla (läs 25 gradiga riktigt sköna) vattnet. Hans favorit sysselsättning är att antingen stå vid regnvattentunnan och plaska, eller gå upp och ner för trappor.

Publicerad i Philip | Inga kommentarer


10
juni

Tips för småbarnsföräldrar 

Skrivet av den 10/6/15 - 16:39

Jag vet inte hur många gånger jag gett andra det här tipset, och nu äntligen har även jag följt mitt exempel och lagt in en fryspåse med vetemjöl i frysen. När olyckan är framme och barnet ramlar och slår i huvudet så vill man ju inget hellre än att kyla ned den pulserande bulan som bara växer för varje minut. Men att gräva fram några fiskpinnar ur frysen eller alternativt lägga isbitar i en handduk för att sedan hålla emot är ofta precis lika plågsamt för barnet som olyckan i sig.

 Därför vill jag varm rekommendera att ha en med vetemjöl i frysen. Den formar sig efter var man sätter den och är dessutom något man kan ta fram lite då och då så barnet kan vänja sig, det är ju behaglig att känns på. Barnet kan själv hålla påsen mot där det gör ont. Så himla bra och praktiskt att alltid ha på lut i frysen, man vet aldrig när det kan behövas och för vem.

(Detta knep är även väldigt skönt att ta till för onda vuxenhuvuden!)

Publicerad i Pyssel,Tips | Inga kommentarer


24
maj

DIY Vimpel

Skrivet av den 24/5/15 - 21:37

Vimplar är rätt kalasigt tycker jag, så jag passade på att göra två olika namnvimplar att för att få det lite extra fest fint inför lillemans 1-års dag.

Jag valde att pyssla med sånt jag hitta hemma, inga konstigheter! Vimpeln som sitter på väggen har jag bara klippt ut trianglar (eftersom det inte behövdes morgon snygg baksida). Och den som sitter över köken ville jag ha fin på bägge sidorna så då klippte jag ut romber (visst heter det så? Ni vet som ruter!) och vek dom sedan bara mitt på!Klippte ut bokstäver och klistra på.

Och nu hänger de redan på plats!Bara lite ballonger och serpentiner som saknas, sen ser det nog lite lagom gulligt och kalasigt ut!

Publicerad i Barnaktiviteter,Pyssel,Tips | Inga kommentarer


22
maj

Fsk visning

Skrivet av den 22/5/15 - 8:11

Idag ska vi på vår första förskolevisning! Oväntat nog så börjar Christian jobba sent så han kan följa med, vilket är toppen då jag har ett helt protokoll med frågor haha nä vi får se hur många av dom jag ställer (behöver nödvändigtvis inte bli någon bara för att!). Jag tycker inte det handlar om att grilla dom, utan mer att jag är intresserad av deras verksamhet. Jag har läst på deras hemsida och skulle vilja veta mer vad dom menar… Jag läste mina frågor för Christian och jag citerar ”ingen normal människa skylla ha de där frågorna” haha

Det är väl inte meningen att man ska gå dit och bara konstatera ja, men kolla, de har bord och stolar! Det verkar ju som ett kul ställe… Jag vill ju veta mer hur de tänker ang verksamheten och hur de låter den följa individen istället för tvärt om.

Vi får väl se hur det går, men jag vill understryka att jag som pedagog skulle inte själv bli ett dugg förvånad över mina egna frågor. Så jag är visst normal! 

Publicerad i Barnaktiviteter,Diskussion | Inga kommentarer


22
maj

Kalasförberedelser

Skrivet av den 22/5/15 - 7:41

Snart fyller vår kille 1 år och förberedelserna är i full gång. Philip har godkänt bullarna :)Publicerad i Philip | Inga kommentarer


05
maj

Mina härliga vardagar

Skrivet av den 05/5/15 - 12:24

Usch va dagarna går fort, och alldeles snart blir vår lilla kille ett helt år! Ofattbart! 

Jag älskar livet som mammaledig och vi har alltid något att göra, vilket tycks förvåna några. Jag har och andra sidan aldrig varit den som lätt har tråkigt utan finner alltid något att göra utan att det behöver vara något märkvärdigt. Igår va en sån dag vi var mindre aktiva. Då blev det en em promenad, handla och baka matbröd. Idag har vi träffat Marie och lilla Bonnie, promenerat med dom och fikat på thelins. Nu sitter jag och Philip härHan sover och jag skriver ett blogginlägg :) sen ska vi gå hem och äta en sen lunch och börja förbereda middagen innan pappan kommer hem. Eller så går vi förbi parken och gungar eller leker i sandlådan en stund först…

Ringde nyss och boka en fsk visning också…känns mindre pepp, men jag vill gärna kiki lite innan vi ställer han i kö, ingen brådska än men så småningom är det dags. 

Imorgon är det avslutning på babysim kurs 2, och på torsdag ska vi träffa Michaela (om hon inte föder barn-måste alltid tilläggas haha).

Så som sagt, vi har alltid något roligt att göra :) Nästa vecka ska det nog bli varmare och min mamma är ledig endel, så då smiter vi nog ut på landet och myser. 

Tänk om man alltid kunde få ha det såhär, mysa med världens mysigaste lilla kille varje dag! Har är så go och det är verkligen fantastiskt att få vara hemma såhär.

Publicerad i Barnaktiviteter,Philip | Inga kommentarer


15
april

Vårjacka!

Skrivet av den 15/4/15 - 15:25

Efter lite velande så blev det till sist den här, med matchande keps såklart 😉Han kommer bli så fin i den! Lite lång i ärmarna, men det är bara att vika upp! Jag vill ju gärna att ha ska kunna ha den även i sommar och höst. Dessutom kommer det dröja några veckor innan den åker på, än så funkar vinterjackan men vi har bytt till fina moln-vårmössan såklart.Publicerad i Barnkläder,Philip,shopping | Inga kommentarer


09
april

Kan själv

Skrivet av den 09/4/15 - 12:08Om Philip får tag på sin sked innan man börjat mata honom blir det oftast en mer eller mindre kamp att få tillbaka den. Att låta honom ha en egen sked eller gaffel att hålla i och jobba med under tiden har visat sig funka rätt bra, så länge man hjälper honom att sätta nått lockande på den haha typ jordgubbar! Annars används besticket mer som ett redskap för att reta kräkreflexen haha

Jag har faktiskt ingen aning när ungar brukar börja äta själva, och jag tänker inte ta reda på det heller. Jag tror mer på att följa individen och att uppmuntra nyfikenheten. Alla lär sig äta, gå, prata osv när de är redo för det. Att vara först eller tidig med saker är inget vi eftersträvar då Philip kommer själv en dag komma i en ålder då han väljer sina egna tävlingar.

Publicerad i Diskussion,Mat,Philip | 1 kommentar