Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det här med blöjor

Klara blev blöjtorr när hon var 1,5 år, helt fri även nattetid efter ytterligare en månad. Tidigt? Ja tydligen skittidigt om man börjar se sig omkring.

Va fan, 4-åringar som springer omkring med blöjor? Fräscht? Not so.

Att potträna sitt barn är tidskrävande och lite bökigt, javisst, men så värt! En pöl på golvet under tiden får man räkna med och ett gäng nedkissade byxor likaså. Det hör till.

Vi tog av blöjan på sommaren. Sjävklart mycket lättare eftersom man är utomhus större delen av dagarna och det blir mer naturligt, sen att hon bara var 1,5 år, det fungerade. Visst, hon kunde kommunicera och säga o-a när hon behövde gå, och det kan ju underlätta. Vi satte henne även på potta för första gången när hon var strax över fyra månader och lärde sig sitta själv. Det kom kiss och ibland bajs av bara farten när hon satt där och vi fortsatte. En period när hon var runt sju månader vägrade hon bajsa i blöjan och höll sig tills pottan, vilket gjorde allt ganska jobbigt också, som när vi var iväg och borta från hemmet. Men superbra så här i efterhand!

Så vi är bortskämda. Har inte bytt en blöja på hur länge som helst! Det blir typ ett år när bebisen kommer.

Men den här reklamen? Jag blir lite irriterad. Vadå lek? Det är väl ingen lek att kissa och bajsa ner sig? Det ska väl inte uppmuntras?

20140217-185158.jpg

Näpp! Jag tycker inte barn behöver ha blöjor längre än vad som är absolut nödvändigt. Sen om barnet inte är redo, intresserad eller vad man anser… Jag vet inte, vi kanske bara har haft tur – eller varit ovanligt ihärdiga föräldrar som inte vikt oss en tum i frågan.

20140217-185548.jpg
Kommentera