Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jag kan inte ta hand om mitt barn

Det är inte ryggskott. Det är foglossning. En kniv som sitter rakt in över höger skinka och ger mig sådana smärtor att jag är på vippen att svimma.
Idag högg det igen. Det blev alldeles varmt i hela huvudet, jag tappade synen och toksvettades. Det enda jag visste var att jag inte fick svimma. Jag var ensam med Klara och kan inte dimpa i golvet hursomhelst med en bebis i magen.

Sjukgymnasten gjorde hembesök och konstaterade foglossning. Gav mig ett bälte och en tid om en dryg vecka. Till dess hoppas hon att jag är bättre.

Ikväll sitter jag spikrakt på en stol med armarna på kryckorna och kan bara se på när Klara trillar ner från soffan. Tittar på när pappan rusar upp och tröstar och får lyfta upp henne i mitt knä. Lyfta är bara att glömma i mitt fall. Torka på pottan likaså. Hämta mitt i natten efter en mardröm? Forget it.

Nyss bröt hon ihop. Vill att mamma ska natta. Men det är en trappa i vägen som är lång nog om ett par timmar och jag kan ändå inte ligga eller sitta i hennes säng. Hon gallskrek och sträckte sina armar mot mig.
”Jag älskar dig Klara, godnatt”, var det enda jag kunde göra.

En otillräcklig mor.1

kommentar på Jag kan inte ta hand om mitt barn
  1. Skickar en sympatikram! Känner såväl igen känslan du beskriver från min andra graviditet då jag inte kunde ta hand om blivande storasyster pga foglossning. Kram igen!


Kommentera