Add Comment Register

Helt otroligt orealistiskt

måndag 9 mars 2015 kl 18:40

skåpet 2

Dagens inlägg får handla om den där orealistiska önskan som många av oss har om att vara perfekta. När jag skriver många av oss så menar jag nog egentligen – många av oss kvinnor. För jag tror helt ärligt att männen har mycket färre krav på sig än vad vi har, både från sig själva men även från omgivningen.

När jag ser på mig själv med de där orealistiska glasögonen så skulle jag önska att jag alltid var fixad. Ni vet, snygg frisyr, trevlig sminkning och fina kläder. Jag skulle vilja ha den där kroppen to-die-for, det vill säga en stark fitnesskropp med stenhård mage *läs magrutor.

Jag vill hinna träna minst 6 dagar i veckan och egentligen hinna med både en powerwalk och ett riktigt slitigt pass de dagar jag tränar.

Hemmet ska dessutom vara i toppskick. Golven ska vara nyskurade alla dagar, köket vara fräscht, toaletterna nystädade, alla småsaker ska ligga på sin plats och tvättkorgen ska vara tom.

Som mamma ska jag ha världens energi, vara påhittig, engagerad och pedagogisk. En mamma som barnen kommer se tillbaka på och vara nöjda med.

På jobbet vill jag göra en perfekt insats och göra skillnad för de små liven som jag träffar. Drömmen om att hela tiden utvecklas och bli en bättre kollega och människa är ständigt närvarande.

För min sambo skulle jag vilja vara den perfekta flickvännen. Den där flickvännen som alltid är stöttande, glad, trevlig och kärleksfull.

Jag skulle vilja ha ofantligt med tid för mina vänner och släktingar och träffa dem åtminstone en gång/vecka för en fika och lite småprat.

När jag ser på min kravlista så förstår jag ju att detta inte är realistiskt. I alla fall inte alltihop hela tiden. Istället får man i perioder välja ut bitar som man just då fokuserar lite extra på. Annars tror jag att risken finns att man helt tappar greppet, blir missnöjd med sig själv och kanske till och med går in i den berömda väggen. Om det nu är så att man inte vill prioritera bort något så får man nog åtminstone sänka kraven. Mitt mål är faktiskt att bli en bättre mamma. En mamma som ägnar lite mer tid åt barnen. Det kan ju handla om att slå sig ner i TV-soffan en stund med dem, spela ett spel en stund eller bara läsa en bok mitt på dagen. Det är mitt löfte till mig själv och jag ska infria det redan nu under veckan.

Kram

 

Skriv ett svar