Add Comment Register

LCHF?!

lördag 3 december 2011 kl 22:32

Ellos lampa

Jag har den senaste tiden levt ett grymt onyttigt liv. Kom ju in i bra rutiner där ett tag med lite fikabröd, mkt mindre godis och nästan ingen läsk. Det plus mkt motion gjorde ju såklart att lite hände på viktfronten. Men så blev jag sjuk, fick mkt att göra och PANG så återgick jag till alla ovanor. Nu kämpar jag för att få tillbaka motivationen att leva mer nyttigt. Den finns där, någonstans, men mkt stress gör att jag prioriterar bort träningen och att jag dessutom tröstäter – helt värdelöst! Jag vill verkligen komma igång med träningen igen. Var ju på Afrodans nu i veckan och även om inte det föll mig helt i smaken så var det ju iaf ett träningspass. Imorgon ska Ida och jag springa för första gången på ca 1 månad så det blir ju det andra träningspasset på en vecka. Målet är 4 pass i veckan och från och med måndag ska jag komma igång. Men sen är det ju detta med kosten… Behöver komma bort från allt socker. Det gör mig bara extra seg och extra fet. Gutten och jag har diskuterat detta ikväll och vi är inne på att påbörja ngn form av diet. Iaf ett litet tag för att få en kickstart och komma igång lite. Jag är egentligen inte mkt för dieter men eftersom jag redan gör menyer så är det inte så stor skillnad och jag vill ju inte leva så, bara köra ett kort tag. En diet som jag har hört mkt gott om är LCHF och vi funderar på att prova den lite. Under några veckor samtidigt som vi utesluter kakor, godis, läsk och chips. Kolhydrater ska ju förhöja sockerbehovet och jag är ju såååå sockerberoende så det kan nog vara en god idé med en avgiftning. Till en början kör vi strikt med dieten men sedan kommer jag att återinföra lite mer kolhydrater och nog ta bort lite av det allra fetaste i kosten. Tror att man lever bäst och mest nyttigt om man äter måttligt av allt.

Inför måndagen blir det att rensa alla gottisgömställen och ikväll har vi rensat bort lite läsk och ostbågar. Synd att slänga skiten så vi åt upp den istället, smaaaart.

Nu väntar sängen. Vi är så trötta numera så vi behöver lägga oss tidigt ikväll.
Sov så gott!

2 kommentarerKommentera »

 1. ~marita

  Att följa en diet ihop med sambon skulle säkert motivera mig också, men här äter gubben nog det han vill och sku inte gå med på nån diet. Smal som han är redan.
  Annat med mig.
  kanske nya tag för mig nästa år då..
  Lycka till…ska bli kul att se hur det går och kanske få inspiration av er.
  ~marita~

 2. mjukisida

  Vi började med LCHF för en vecka sen jag och sambon. På en vecka har jag gått ner 4kg och sambon 3kg. Förväntar mig inte att gå ner så mycket hela tiden men det känns väldigt motiverande.

  Vi har vart ganska strikta denna första veckan, fuskat någon gång har jag gjort men då fuskat med ”snällare” alternativ och bara mindre mängd än jag skulle ätit annars.
  Gjorde en supergod blomkålsgratäng istället för potatis som tillbehör och jisses i min lilla låda va gott det blev.
  Sen har vi fortf ätit fredagsmåstet tacos men då tagit bort bröden och käkat tacosallad, minst lika gott!
  Min kvällsmat består av turkisk youghurt med hallon och blåbär, så jäkla mumsigt!
  Omelett är också en favorit!
  Tycker absolut att ni ska prova.

  Lycka till!

Skriv ett svar