Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Ej rörelse i magen

Hej jag väntar barn och ska vara i v27-28 någonting, men känner inga rörelser i magen. Blir en stor hård knöl på sidan emellanåt. Vad händer om det är dött imagen? Jag hoppas att allt är bra med babyn men vad händer med magen om ngt är fel blir det som en vanlig förlossning ändå eller kommer det att stötas ut själv eller kan det vara en lugn period utan att ngt är tokigt mkt fundersam har ej varit med om detta i tidigare graviditet som jag haft. Tacksam för svar

Svar
Du bör känna rörelser dagligen efter cirka vecka 28. Den stora ”knölen” på sidan är troligen huvudet eller stjärten när barnet sträcker på sig. Det är mycket ovanligt att barn dör plötsligt i magen utan några symtom för mamman.

I den händelse att barnet dör innan födseln är det oftast en fördel om barnet framföds som vid en vanlig förlossning. Mamman kan få ordenligt med smärtlindring för att göra situationen så positiv som möjligt. Det är alltid lättare att gå vidare om man har ett bra minne av födelsen. Oavsett om barnet dött är det alltid ett barn som man bär med sig i livet.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 7 = tio