Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Hemmorojder

Fått höra att det är vanligt under graviditet med hemorrojder. Och att vid sällsynta fall kan man snitta upp blåsorna och låta de blöda, men inte på kvinnor som kommit långt i graviditeten. Att ha detta ska vara otroligt smärtsamt o besvärande, o att vid förlossning så kan blåsorna spricka pga trycket när bebisen kommer ut. Detta låter ju vidrigt. Fick veta av en vän att inga av de salvor som läkaren skrivit ut hjälpt o att de sagt att det är bara att härda ut det. Kan detta verkligen stämma? Måste ju vara hur otrevligt som helst att behöva stå ut med smärtan i förlossningen o även den i gumpen?

Svar
Det är vanligt med hemorrojder under graviditet och efter förlossningen, men jag håller inte med din vän. Det är sällan som dessa ger några stora smärtor, snarare obehag. Salvorna och stolpillren kan hjälpa rejält. Att man skulle snitta upp blåsorna har jag faktiskt aldrig hört talas om, däremot kan man sätta en gummisnodd om större hemorrojder som sedan får ”falla av” spontant. Om du har mycket besvär rekommenderar jag dig att ta kontakt med vårdcentral som kan hjälpa dig
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 × nio =