Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Inför förlossningen

Hej! Många pratar om att magen ska sjunka ner synligt några veckor innan förlossningen, min fråga är om den verkligen måste göra det? Jag har nämligen BF om bara några dagar och min mage har inte alls sjunkit speciellt mycket… Sedan undrar jag varför många skriker under sina förlossningar. I mina ögon verkar det som att de skriker av panik och rädsla, vilket har gjort att jag oroar mig extremt inför min förlossning. Det verkar otäckt och ångestfyllt! Eller skriker de av någon annan anledning? Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning

Svar
De flesta kvinnor upplever att magen sjunker under de sista veckorna av graviditeten. Det beror oftast på att barnet sjunker ner i bäckenet. Det sker naturligtvis inte alltid för alla. En viss skillnad från person till person måste det ju få vara – helt naturligt.

Visst skriker en del kvinnor under förlossningsarbetet och oftast sker det i samband med krystningen. Skriket låter alltid värre när man står utanför dörren. När man befinner sig i rummet och ser vad som händer, ser den kraft som kvinnan har och genomför när hon arbetar tillsammans med värkarna märker man inte ens att hon skriker, det är snarare befriande
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × = 20