Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Vaccination vid Thailandsresa

Hej, vi har en inplanerad Thailandsresa (Phuket och Krabi) då jag kommer att vara i grav.vecka 24 och 25. Vi har velat fram och tillbaka men bestämt oss för att åka. Verkar det dumt, finns det något som kan påverka mig och mitt barn negativt? Vilka vacciner ska jag ta? Får olika uppfattning när jag hör mig för. Gammagloubin och turistdiarré verkar vara det som är aktuellt. Stämmer det och behöver jag något mot malaria? Tack på förhand! m v h Cissi

Svar
Du ska vara noga med att använda stödstrumpor under flygresan eftersom risken för blodpropp i benen ökar under graviditet. Likaså ska du försöka röra dig med jämna mellanrum – upp och gå lite i flygplansgången varannan timme. Angående vacciner är det vaccinationscentralens riktlinjer som gäller. De är bäst uppdaterade på nya vacciner och möjligheten att ge dessa under graviditet. Diarréer undviks bäst genom noggrann handhygien och att undvika ta sina händer runt mun och näsa om de inte är rena. Malariaprofylax brukar enbart behövas om man ska vara utanför turistområden i norra delen av Thailand (i djungeln).
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× nio = 36