Add Comment Register

Avgipsning och rehabilitering

tisdag 7 augusti 2018 kl 16:28

Men idag var det dagen med stor D. Äntligen blev min hand fri från gipset efter 3 varma veckor! Tur jag har världens bästa Susanne som ville skuta mig och följa med till sjukhuset (resten av familjen sov fortfarande haha).

In checkning!

När gipset klipps upp. Fantastiskt känsla samtidigt skit läskig känsla. Kändes som jag inte hade känsel i handen, typ som den skulle ramla av vid handleden. Läskigt! Och lukten där under va nog ingen höjdare men både jag och Sus är dyng förkylda så vi kände då inget, va kanske värre för arbetsterapeuten hehe!

Och sen känslan var nog bäst! Att fö tvätta handen! Den har inte vidrört vatten på 3 veckor och 1 dag exakt!

Sen gick vi genom ett gympa program för handen, lillfingret eftersom det var det benet som hör ihop med lillfingret som fick frakturen och handleden. Varenda rörelse gjorde skit ont. Eller gör skit ont. Både muskler och leder behövde tränas upp oh det kommer ta tid. Kunde ha ont i handen upp till ett år. Det hade ja inte räknat med men är bara att träna på. Fick nån stöd grej för att minska smärtan i handleden och ge stöd så klart. Ska sitta på dygnet runt i 4 veckor. Det va fantastiskt skön, hade inte överlevt utan den.

Handen är svullen fortfarande oxå så måste ha handen ofta i högläge. Nästa vecka blir nästa besök för att se hur det går.

På eftermiddagen har vi ätit glass och köpt enhörnings diadem bla haha. Så söta!

Skriv ett svar


2 + = elva