Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Påsklov

Nu har jag inte skrivit på ett tag.Förrförra helgen så ville Loke leka med kompisar för det var ett tag sedan. Det blir ju rätt sällan mellan gångerna nu tyvärr, men Loke klagar inte och nämner sällan att han vill vara med kompisar. Han verkar glad och nöjd ändå. På lördagen var han med en kompis typ hela dagen, och på söndagen var han med en annan kompis på förmiddagen. Jag kollade lite på tv, fixade veckohandlingen och så och bara tog det lugnt. Loke har blivit så stor. Jag ser honom knappt på helgerna längre. Det ger mig en möjlighet att bara vara jag, men det känns också väldigt tomt stundtals.

 

Förra lördagen var det svinkallt. Jag hade tänkt att gå in till stan för att sjunga med kören men det var inte jättelockande så jag åkte med en körkompis som bor här i närheten. Det har inte känts lika lika roligt sedan alla Laleh-låter utom en ställdes in. Men det var en rätt stor utmaning som körledaren gav oss ändå.

 

Efter kören blev jag hämtad av en kompis, bilen lämnades här, och sedan gick vi promenaden till loppisen i Immetorp. Ingen utav oss hittade något men det vi hade i alla fall kul. Jag garvade en del i alla fall, haha. Sedan satt vi här i köket och pratade i ett par timmar. Det var en trevlig dag, men uj vad skönt det var när man blev ensam sen igen. Men jag hade själv känt att jag behövde öva på att vara lite social eftersom jag sällan är det, så min sociala dos fylldes på rejält där :-)

 

På söndagen tog jag det bara lugnt och njöt av mitt egna sällskap. Jag borrade upp några handtag i köket. Jag fick kämpa lite kan man säga, men nu har jag bara tre handtag kvar. Det går fortare för mig att bli klar än det gick tidigare när projektet inte låg hos mig. Men det blir ju roligare att fixa nu på något sätt. Jag vill visa mig själv och andra att jag fixar det. Fast egentligen är det nog bara mig själv jag behöver övertyga för andra vet nog redan att jag fixar det.

 

Sista veckan på jobbet före lovet var en bra vecka överlag. Ett bord slängdes sönder, men ingen kom till skada så det var ingen större fara. Jag fick en kram av en kollega som just bytt jobb och hon sa att jag skulle känna mig hedrad för det är inte många hon kramar. Kände mig hedrad. Vi kom bra överens. Jag har fått uppskattning från hela fritids också. De tycker om att jobba med mig. Jag ser helheten och ställer upp om det behövs, även om det står något annat i mitt schema. Fast det är en självklarhet tycker jag. Jag bryr mig och vill att alla ska känna att vi är ett team. Vi har lite att jobba med där, men en dag kanske…

 

Loke åkte till Jimmy i fredags och stannar till på onsdag. Det känns tomt. Men samtidigt skönt. Jag försöker göra sånt jag älskar att göra, men jag har inte riktigt haft samma motivation känner jag. Det har känts lite trögt. Jag mår egentligen prima men jag har nog varit lite bitter i helgen tror jag. Jag har förlorat förtroendet för världen i vissa aspekter. Eller i flera aspekter, och allt har en gemensam faktor. Det gör mig arg. Försöker väga upp genom att bli mer klimatsmart. Ge till välgörenhet. Källsortera mer. Prata med Loke om allt det här. Han ska förstå hur allt hänger ihop. Det får mig iaf att känna mig bättre.

 

I lördags var det kör igen, och helt okej väder så jag tog den 45 minuter långa promenaden in till stan. Kändes gött. kören kändes lite trist, men det var kul att körledaren sa att jag har en viktig roll i kören, haha. Jag kommer ihåg alla beslut vi tagit om olika låtar och så. Alla, inklusive körledaren noterar i noterna men jag memorerar ändå.

 

Efter kören gick jag till bibblan och lämnade tillbaka böcker, och lånade lite nya. Sedan gick jag och köpte lite nya kläder till mig och Loke, sedan vidare till bokhandeln där jag inhandlade några pysselböcker till Loke för halva reapriset från bokrean, plus en födelsedagspresent till systerdottern som fyller nästa helg. Sedan tog jag bussen hem igen.

 

Igår bestämde jag mig för att ta en omväg till syster yster och svågern så att jag fick mig en härlig vårpromenad. Älskar att vara ute och gå just nu. Det går i perioder det där, höhö. Vi drack te hos syster yster, pratade om allt möjligt i flera timmar, åt smarriga våfflor, och sedan tog jag en omväg hem i solen.

 

Imorse var vädret inte alls roligt. Och jag som hade bestämt mig för en långpromenad. Snön yrde utanför så min plan låg på is ett tag. Men efter elva var det uppehåll och solen tittade fram så då gav jag mig iväg. Jag var borta i 1 1/2 timme. Hur gött som helst. Jag gick förbi godishuset, gick ner till badplatsen, gick längsmed älven förbi sågverket och ända bort till kolonilotterna vid Bullerdalen. Hade det inte varit så mycket snö och is på stigen så hade jag definitivt orkat runt Bullerdalen också, men jag ville inte riskera att drutta omkull någonstans, haha. Istället genade jag mellan kolonilotterna och var snart hemma igen. Kände mig varken trött i fötter eller svettig. Det var jättekonstigt tyckte jag, men men. Resten av dagen har jag bara legat i soffan och gjort minsta möjliga. Skittråkigt egentligen. Det blir nog en ny långpromenad imorgon. Det ska bli sol och plusgrader imorgon och det vill jag inte missa!

 

Collage 2018-03-14 15_58_51DSC_1264DSC_1276DSC_1278DSC_1316DSC_1319IMG_20180315_164433_784IMG_20180322_152911_446IMG_20180322_171741_720

 

 
Kommentera


åtta − = 3