Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Valborg!

Förra lördagen började jag greja direkt efter frukosten. Jag fixade till vänster om farstukvisten. Tog bort all gammal humle från i höstas, lade dit en plastmatta, och ställde dit min lilla café-grupp. Sedan tog jag ut alla delar till studsmattan och lade på baksidan. Det blev några vändor fram och tillbaka.

 

Runt halv elva kom syster yster och gänget och hjälpte mig att sätta ihop Lokes studsmatta. Hela gänget hjälpte till och det gick rätt snabbt. Till hösten ska jag se om jag kan göra det hela lite smidigare. Kanske jag inte behöver plocka isär riktigt allt. Det skulle i alla fall underlätta betydligt.

 

Jag och syster yster handlade efteråt lite käk och fika och sedan åt vi den flådiga lunchen korv med bröd här, haha.

 

Förra söndagen klippte jag gräsmattan för första gången den här säsongen. Det var perfekt temperatur ute. Lite mulet men ingen större risk för regn. Med hörlurar och en bra podd så var det inga större problem. fast jobbigt var det. Och jag störs hela tiden av att jag inte bara kan gå raka vändor på baksidan, som jag typ kan göra på framsidan. Det nästan kryper i mig, haha. Jag har alltid varit sån som vill göra något rakt och jämnt. Till och med smörgåsar äter jag i raka rader längsmed långsidan 😀

 

I måndags kom jag på att det bara var en elev på fritids, och jag var ensam här hemma, så jag bjöd hit eleven plus en vuxen från fritids. Vi gick husesyn i alla rum och vrår, haha. Till och med källaren var spännande. Doris var förstås med och jag slängde upp henne på den vuxnes axlar. Det hade jag inte gjort med vem som helst, men jag visste att det gick bra. Doris var supernöjd och hängde med vart han än gick, haha.

 

Sedan satte vi oss och spelade Mario Kart på Switchen. Vi höll på i två timmar typ, och hade skitkul. Eleven var helkoncentrerad och gillade att byta fordon, gubbar etc. Jag och den vuxne delade på en kontroll och retade varandra, hånade varandra och garvade mest hela tiden. En jättekul förmiddag som passade oss alla tre perfekt. Eleven fick köra olika fordon, jag fick skojigt sällskap, och den vuxne fick betalt för att syssla med sin största hobby – spel, haha.

 

På kvällen åkte jag med syster yster och gänget till Knutsbol och kollade på majbrasa. Det var riktigt mysigt. Och det blev en tur runt sjön också. Me like! Jag och svågern stod nära brasan hela tiden. Det stekte i ansiktet kan jag säga. På hemvägen var vi några som tog en varsin muffins på väg hem 😉

 

I tisdags var jag rätt trött. Jag hade ingen bra dag alls. Det blev bättre framåt kvällen när Loke kom hem igen. Då var allt som vanligt igen :-)

 

Det var en bra arbetsvecka. Kort dessutom, hihi. Som allt som oftast nu för tiden, så var jag inblandad lite i alla grupper, och tog några grupper till mig för att lösa lärarbrist av diverse orsaker. Sista timmen på fredagen var jag i träningsgruppen, och det gillade jag. Saknar det ibland så tycker det är kul när jag får vara med där :-)

 

Igår lämnade Loke tidigt hos sina kusiner, och sedan tog jag bussen till skranta. Vi hade körövning i Söderkyrkan. Det var vår kör, och en annan liknande kör i stan. Vi ska sjunga tillsammans i ett mindre sammanhang nästa lördag. Vi övade först båda körerna var för sig. Jag var den enda alten på plats, men det störde mig inte så mycket. Jag tycker det var bra gjort att få altstämman att höras bland tio sopraner 😉 Min kör ska sjunga ”Tänk om männskor kunde flyga”, ”Låt mig värma din frusna själ” Av Broberg, ”En stund på Jorden”, ”Låt kärleken slå rot”, ”Himlen är oskyldigt blå”. Sedan ska Lördagssången sjunga några Gärdestad-låtar, och sedan ska vi sjunga några Gärdestad-låtar tillsammans. På ”Sol, vind och vatten”, och ”Jag vill ha en egen måne” får även publiken vara med om den vill. Det blir kul. Det är våravslutning för kören, så det blir nog ingen träff förrän i september igen sen. Med tanke på att det är lite krångligt ibland med kören just nu eftersom jag måste ha med mig Loke och så, så blir det skönt med lite sommaruppehåll 😉

 

Efter kören så åt jag lunch hos syster yster. sedan blev det prat och fika. Jag och Loke vandrade hem vid tretiden igen. Väl hemma på eftermiddagen bakade jag en kladdkaka… som att vi inte redan hade ätit en massa kakor, höhö. När kakan var klar så satte vi oss åt den samtidigt som Loke körde nya Super Mario som vi köpte igår. Det var rätt kul faktiskt. Mario har på sig en magisk hatt som Mario kan kasta på olika saker eller djur. Mario förvandlas då till djuret eller saken och styr det. Han var en stor T-rex i början av spelet, haha.

 

Idag har vi spelat. Jag har veckohandlat, planterat blommor, tvättat, kört lite med trimmern och krattat upp efteråt. Det skulle behöva dammsugas också, men vi får se om jag får tummen ur att göra även det. Jag mår lätt dåligt om jag vet att något behöver göras och jag inte gör det. Det blir en sorts onödig stress. Det är dessutom bara helgerna som jag har ork till att fixa tex i trädgården eller städa. Men jag får helt enkelt försöka tänka som så att min trädgård inte kan bli perfekt, vilket den förresten aldrig har varit, haha. Det kommer aldrig att se ut som hos grannen. Vet inte hur de gör eller orkar faktiskt. Allt är minutiöst gjort, och jag tror bannemig inte att de har en enda maskros i sin gräsmatta. Och sedan har de en robot som klipper, och det förklarar ju en del i alla fall 😉 Själv får jag ta det värsta och tänka som så att gräset väl får bli lite långt då. Jag tar ju hand om allt själv, och jag måste ju få tid till att umgås med Loke också. Och till att ladda batterierna.

 

ska bli kul att komma tillbaka till jobbet imorgon. Det är ju kortvecka! Och på tisdag har vi möte med arbetslaget och det tycker jag är kul!

1525115025122Collage 2018-05-05 15_07_35Collage 2018-04-25 16_52_51DSC_1426IMG_20180425_164735_525IMG_20180425_164922_167IMG_20180426_153832_215IMG_20180502_180440_318IMG_20180502_180503_314(1)IMG_20180504_193751_393IMG_20180505_150905_637IMG_20180506_124041_999
Kommentera


6 × = trettio