Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Knäppa smak/lukter och cravings

Jag försökte idag tänka lite på vad för knäppa saker jag har upplevt eller varit sugen på nu under graviditeten och här kommer en liten lista:

 • I första trimestern hinkade jag i mig vatten som en kamel och jag tyckte att allt smakade salt. Till och med vanligt kranvatten! Vanligt kranvatten tyckte jag smakade som Samarin så då var jag tvungen att dricka ännu mer vatten!
 • I slutet på första trimestern / början av andra trimestern hade jag värsta cravingen för kantareller och jag tyckte att allt luktade skog. Speciellt i duschen när jag satte på vattnet och i korridorerna på jobbet
 • Jag har inte kunnat äta min favvo-mat Sushi, sen jag blev gravid!!!! Jag tycker fortfarande att sushi känns riktigt äckligt när jag tänker på det! Ändå så har jag inte mått illa än en enda gång!
 • SAFT! Jag har inte druckit saft sen jag var liten! I sista trimestern drack jag helt plötsligt litervis med saft under några veckor!

Andra cravings som har kommit och gått: Saffran = Lussekatter, Chai latte, gul kiwi, physalis, passionsfrukt, vindruvor, apelsinjuice, mjuk lakrits, kanel så som kanelbullar, äpplekaka, äpplepaj

Hmmm… kommer inte på nåt mer just nu. Kanske uppdaterar om nåt mer sen igen :)

Har ni haft några knäppa cravings eller tycker att vissa saker smaker eller luktar annorlunda sen ni blev gravida?

8 reaktioner på ”Knäppa smak/lukter och cravings

 1. Kul att det var så många som delade med sig av era cravings! Man blir verkligen lite knäpp när man är gravid. Sugen på konstiga saker haha!! 😀

 2. Jag älskade färska champinjoner, sånna som man plockar i lösvikt bland frukt&grönt i mataffären.. Köpte sånt och åt som det var bara, utan något till. Annars var det allt annat som var salt och fett, typ pizza, chips, cola, ja allt onyttigt typ haha.

 3. Mina cravings just nu är kalaspuffar med honungsyoghurt, apelsinjuice och Dumle. Tidigare var det potatisgratäng och Danoninoyoghurt :)

 4. Jag gillar inte kaviar, men nästan sen i början av graviditeten ville jag har kaviar på ägg smörgås?! Nu sen nån vecka tillbaka är kaviaren inte alls lika god hehe.
  Första trimestern, inga klarade drycker, vilket jag annars jämt vill ha.drack bara fegisar och juice, vatten.
  Choklad smakade inte gott förrän till tredje trimestern.
  Annars har de varit lussekatter, mycket surt och sött smågodis, (brukar knappt plocka av det vanligtvis) clementiner och knäckebröd.

  Man blir allt lite knäpp! 😉

 5. Känner igen det där med saften.. Jag dricker mängder av saft nu och har gjort i några veckor. Helt beroende 😀 Och mycket annat har det blivit också… Hallon-smoothies, apelsiner, apelsinjuice, gröna äpplen, majskolvar, senapssill, vitlökssill, julmust m.m. :)

 6. Kalaspuffar och Pizza hut! Jag började gråta om min kille sa att han inte ville äta på pizza hut mer.. vilket, såhär i efterhand, var förståeligt efter några månader,,

 7. Haha vad roligt, jag hade också svårt för tomat och krossadtomat främt i början av graviditeten. Köttfärs klarade jag inte tyckte det lukta och smakade konstigt.
  Kaffe kunde jag inte heller dricka på flera veckor.

  Mina största cravings har mest varit sura och salta grejer typ Turkiskpeppar, citronvatten, sura godisar..
  Nyttigt värre! 😉
  Har numera stort sockerbehov som glass, choklad.
  Tur att middagarna blir nyttiga iaf!! När jag låter som världens godismonster! 😀
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 2 = ett