Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ny plattform

2019-06-05 @ 14:30

Då denna sida har strulat i evigheter kommer jag nu byta plattform till Nouw.

Vi ses där!

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9154119088

Att fylla år

2018-11-16 @ 19:37

Som Elis har längtat efter den här dagen. Undrat, funderat och frågat oss dagligen om när han fyller år. Inte lätt när man fyller sent på året och alla kompisar redan haft sina kalas. Inte lätt att ens förstå det hela med att fylla år. Vad händer då? Varför fyller man år? Får man bestämma då? Kommer jag få det jag önskar mig? Vilka ska komma på mitt kalas?

Igår blev det nog lite för mycket för vår skatt. Som det lätt blir när man är liten i denna stora värld. Först en stor dag på förskolan med Lyktfesten, kompisar och kompisars föräldrar. Sen också vara en natt ifrån sin födelsedag. Vad skulle hända när han vaknade? Det blev helt enkelt en liten urladdning emotionellt. Vår emotionella lilla virvelvind. Men vi är vana och rutinerade föräldrar. Eller vi tänker det nu såhär fyra år senare. Så vi vet någorlunda hur vi ska hantera hans virvelvindar, det gäller bara att vi själva är i skick att hantera situationen på ett medvetet plan.

Tillslut så lyckades vi bryta den efter att vi tagit turer om vartannat. Lite auracleansing med en aromaspray fick honom på andra tankar. Åh vad jag älskar eteriska oljor och dess kraft. Jag frågade helt enkelt lugnt om han ville svepa bort dom negativa energierna i rummet och runt oss. Om han ville börja om på nytt och prata lugnt om det som inte känns så skönt i kroppen. Så vi la oss ner och pratade om hur han mådde. Och riktigt nog så var det mycket frågor om att fylla år. Vad som skulle hända. Åh va jag älskar honom och hans stora och små funderingar som inte alltid är lätta att uttrycka. Men så länge vi hittar tid, tar tiden och inser när det blivit lite för mycket så brukar det gå bra. Vi hittar varandra och landar tillsammans.

Vår 4-åring

2018-11-16 @ 13:30

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Elis födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!

Så kom den morgonen som Elis längtat efter så länge. Kalle kom upp och berättade för mig och Lo att Elis är vaken och det va dags att börja steka pannkakor. Elis hade önskat att få pannkakstårta på sängen och såklart paket. Lite god äppeljuice var också en förfrågan och såklart något vi fixade. Grädden fick vi inte glömma heller. Det var viktigt! Så jag ställde mig i köket och började steka våra ägg och mjölkfria pannkakor. Hittade ett fantastiskt gott recept som jag utgick ifrån.

Sen blev det dags för sång och intågande till Elis som glatt och förväntansfullt hade legat i över 30 min och väntat i sängen. I mörkret dessutom. Kalle hade kikat till honom titt som tätt för att se om han ville ligga kvar. Och japp, han väntade med glädje. Jag kommer så ihåg hur det var när man själv var liten och hörde mamma skramla ute i köket på ens födelsedagsmorgon.

Med våra morgontrötta röster sjöng vi tre för vår fyraåring som sken upp som en sol. Lyckan i hans ögon var total när han såg ljusen i pannkakstårtan, paketen som Kalle höll i och glädjetjuten från hans bror. Åh va jag älskar Elis alltså. Min stora lilla skatt. Han ville såklart direkt öppna alla tre paketen. I veckor har Elis undrat om han skulle få en Dusty soppbil av oss i present. Han har frågat och frågat. Ibland har han självsäkert sagt, ”Jag vet att det är en Dusty i paketet i klädkammaren”. Ja ni förstår, svårt att hålla hemligheter ifrån den här gossen.

Han skrek av glädje när han rev upp pappret:Jag fick en DUSTY!!” ”Jag hade önskat mig en Dusty!” ”JAAAAAAA!”.

Så kul att ha hans reaktioner på film. Både när vi tågar in, blåser ut ljusen och öppnar paketen. Hans kommentarer är så ljuvliga! Han fick då som ni förstår en Dusty sopbil, hemmagjord eko Play Doh med eterisk oljor i och en hel egen påse med frystorkade ekologiska jordgubbar. Kan ju säga att han glatt var nöjd över det hela. Och pannkakstårtan, ja den slank ner och var högt uppskattad.

Tänk att vi numera har en fyraåring hemma hos oss? Och inte vilken fyraåring som helst ute världens ljuvligaste, finaste, klokaste, finurligaste och bästa Elis. Vår Elis!

Lyktfest

2018-11-15 @ 21:03

Då var det dags för den årliga Lyktfesten. Till en början så hölls den för att påminna oss om St. Martin och hans heroiska, medmänskliga handlingar. På senare tid har man också utvecklat lyktfesten till ett tillfälle att lysa upp världen i denna mörka årstid. Lyktan ska representera en ljuskälla och ett hopp som finns inom oss alla.

Jag älskar dessa fina traditioner som Waldorf har. Alla årstidsfester, rytmerna, naturen och skapandet. Eftersom jag själv inte gått Waldorf känner jag inte till dessa sen innan så får lära mig nått nytt varje gång. Håller fortfarande på och letar böcker kring årstidsfesterna och hur vi kan få in lite rytmer i hemmet för att väva ihop förskola/hemmiljön.Barnen kom i år sjungandes från huvudbyggnaden med sina pedagoger. Så himla vackert när dom tågade fram med sina egengjorda lyktor som brann. Så stolta barn och så fridfulla. Alla vi föräldrar och familj stod bakom bänkarna som hade ställts ut runt den tända elden.

Den värmande och sprakande elden.Efter sång och St Martin-berättelsen förflyttade vi oss alla ner till huset där det serverades hembakat bröd och varm äppeldryck. Barnen fick hämta en varsin stor brödbit och sedan bryta det tillsammans med sin familj. Sen sprang alla barnen runt på den mörka gården och verkligen njöt av att vara på förskolan när det va ‘natt’. Många lekar som spöken och monster levdes ut. Det var inte många som ville gå hem sen av barnen. Det tyder ju på att det va en lyckad tillställning. Lanterna lanterna, måne sol och stjärna.
Brinn upp mitt ljus, brinn upp mitt ljus, men akta mitt lilla lanternehus.
Måne sol och stjärna, stråla klart mitt ljus.

Clinicum

2018-11-14 @ 14:42

Idag hade vi en rolig dag på utbildningen och en väldigt efterlängtad dag. Är ju rätt mastigt med att sitta och nöta somatiska sjukdomar dag in och dag ut. Så en dag med medicintekniska moment var verkligen en perfekt ”paus” från all kurslitteratur. Dagen började med att möta upp min basgrupp (Bästa K53:10) på Danderyds sjukhus där Clinicum ligger. Clinicum är en ”avdelning” som ser ut som en riktig sjukhusavdelning men är till för oss sjukvårdsstudenter. Det är där vi har alla praktiska moment och det är även där vi kan gå och öva på kvällar framöver innan termin 3 då vi går ut på VFU.

Dagens medicintekniska moment att lära oss var munhälsa, administrering av syrgas, sugning av luftvägar, intramuskulära injektioner, subkutana injektioner och venös provtagning. Roligast var helt klart venös provtagning, men samtidigt var det ju det mest avancerade momentet.

När jag väl fick till det med nålen och att pricka rätt i kärlet.. och röret fylldes med ”blod”.. ja jäklar vilken kick det var. Så stolt att jag lyckades pricka och få ut blod på hela två olika armar och olika ”kärl” på dessa armar. Var så kul och inte alls så svårt som jag hade tänkt. Men såklart behöver jag ju öva på handgrepp, stabilitet och sticka på olika armar. Hoppas någon vänlig själ vågar låna ut sina vener. Skulle vilja ta blodprov på en riktig människa innan jag beger mig ut på VFU nästa termin.

Mina största intressen just nu

2018-11-08 @ 13:32

Det här med intressen eller hobbies. Det är inte det lättaste att ha samtidigt som man har småbarn, studerar och ska få allt att gå ihop. Men dessa två intressen har typ nästan tagit över mitt liv. Jag tycker dom är så sjukt intressanta och jag kan inte sluta att fördjupa mig mer inom dessa två ämnen.

Medical Medium – Först och främst har vi en person som jag först hittade för lite mer än ett år sen, eller va det två år sen? Minnet är kort men gott. Han heter Anthony Williams aka Medical Medium. Det var när jag va på biblioteket i Nacka som jag ramlade över hans första bok på svenska ”Medial läkning”. Som många i min närhet vet så älskar jag kost och näringslära på ett holistiskt sätt. Men när jag då lånade hem den hade jag väldigt svårt att ta till mig det som stod. Så jag lämnade tillbaka den och tänkte inte mer på det. Men sen för kanske ett halvår sen så ramlade jag över hans böcker igen. Han har idag skrivit fyra böcker varav den senaste släppte han för bara några dagar sen, ‘Medical Medium Liver Rescue‘. Jag är så glad att jag nu kan ta till mig av det han vill förmedla. Det finns så mycket kunskap i hans böcker och svar på olika hälsotillstånd. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men börjar med vad några kända personer och deras ord om Medical Medium:

Anthony’s understanding of foods, their vibrations, and how they interact with the body never ceases to amaze. Effortlessly he explains the potential harmony or disharmony in our choices in a way anyone can understand. He has a gift. Do your body a favor and treat yourself.” — Pharrell Williams, 11-time Grammy-winning artist and producer

Anthony William is a generous and compassionate guide. He has devoted his life to supporting people on their healing path.” — Gabrielle Bernstein, #1 New York Times best-selling author of Judgment Detox and The Universe Has Your Back

Esoteric talent is only a complete gift when it’s shared with moral integrity and love. Anthony William is a divine combination of healing, giftedness, and ethics. He’s a real-deal healer who does his homework and shares it in true service to the world.” — Danielle LaPorte, best-selling author of White Hot Truth and The Desire Map

Jag har såklart unnat mig hans senaste bok och jag kan bara säga en sak. WOW! Alltså jag kan inte sluta läsa. Så mycket kunskap och matnyttig information om vårt fantastiska organ, levern. Nu ska våran familjs levrar få sig en kärleksomgång som heter duga. Förhoppningsvis så kan Lo få bättre sömn på köpet.

För många kanske detta är för ”hokus pokus” eller rent utsagt ovetenskapligt. Det må vara men jag resonerar starkt med det han skriver. För er som vill veta mer om honom och hans verk, kolla in hans Instagram eller hemsida. Sök bara på Medical Medium. Någon som känner till Anthony? 

Human Design – Var ska jag börja? Det här har fåt mig att ha en helt annan inställning till mig själv som person. Har gett mig svar och bekräftelse i vem jag är, hur jag agerar, hur jag tar beslut och vilken energi jag besitter m.m. Det finns så mycket man kan lära sig om att vara en människa här. Jag verkligen nördar ner mig totalt och vill läsa allt om detta ämne. Bra verktyg man kan ha för att förstå ens barns energityp och individuella behov också. Min främsta förebild inom detta och som faktiskt fick mig att nappa upp detta var Jenna Zoe. Det var via Dara Dubinet på YouTube som jag snubblade över en intervju hon gjorde med Jenna och sen dess var jag fast. Såhär beskriver Jenna va Human Design är:

To me, Human Design is the contract your soul makes with the Universe about who you came to be, what you came to do, and what karma you came to correct this lifetime around.

We are born as our Highest Selves, naturally living our innate inclinations. But as life goes on we are exposed to external influences (from parents, peers, school, society) that tell us to be different than what we truly are – we become conditioned out of our nature.

The journey to becoming your Highest Self is therefore not about pushing yourself to become a spiritually ‘perfect’ person, but a gentle unbecoming, or deconditioning process – coming back to your true self before the world told you how to be. A personal reading identifies the programming you are living out that isn’t innately part of who you are, and then reconnects you to the inherent gifts, qualities and talents that your soul chose as ‘tools’ for your highest evolution before you came here.

Human Design combines so many different schools of wisdom in one: the Hindu chakras, the Chinese iChing, conventional astrology and the kabbalistic Tree of Life – but the result is an entirely new system that’s here to realign you with exactly who you are meant to be. The most radical thing we can do for ourselves and for the collective, is be bold enough to be our real selves. We weren’t built to be all the same, and we do a disservice to our whole tribe when we hold each other to that homogeny.” — Jenna Zoe

45487193_2140885016163098_5716934988071436288_n

För den som är nyfiken och vill veta vad ni är för någon energityp osv. Så kan ni fylla i era uppgifter (året, dagen, tiden och platsen ni föddes på) på den här hemsidan. Där hittar ni mer information. Mitt tips är att börja med att läsa på er energityp, det finns fem olika. Manifestor, Manifesting Generator, Generator, Projector och Reflector. Börja där! Sen finns det över hundra lager till att gräva ner sig i för den som vill.

Och för den som kanske undrar vad jag är.. så är jag en Projector. Vilken energityp är ni? Kommentera gärna det om ni vill.

Spenderarbyxorna på

2018-11-06 @ 21:05

Jag har precis beställt något jag längtat efter att kunna köpa. Jag tryckte precis på knappen köp. Jag känner hur barnet i mig hoppar runt och tjuter av glädje. Yipppiiiie!! Man ska inte vara materialistisk men denna.. denna kökspryl kommer förgylla vår familjs vardag med 100%.

En svart OMNIBLEND TM-767.

Vi har sen tidigare en Wilfa blender med glaskanna som har fungerat så bra i flera år. Tror den är från när jag och Kalle började ses en sisådär 5,5 år sen och lite till.. eller hade jag den innan vi blev tillsammans Kalle? Den har i alla fall gjort sitt och sjunger på sista refrängen. Det har till och med tagit emot att använda den då den inte fungerar riktigt som den ska. Så det har tyvärr inte blivit några smoothies i vår familj på länge. Till och med Elis fick abstinens och bad om en smoothie häromdagen.

Så nu när denna Omniblend är nedsatt och jag lyckades till om med ramla över en rabattkod så var det menat att vi skulle ha den. Förstår ni alla goda smoothies jag kommer göra? Alla ljuvliga smoothie bowls? Banana nicecream? Varje dag utan några som helst besvär. Åh, ska bli så skönt att ha en highspeed blender som klarar allt. Hoppas vi kommer gilla den lika mycket som Signe Siemsen gör.

Längtar så tills jag får sms om att den finns att hämta ut nere på macken.

När ska Lo börja på förskolan?

2018-11-05 @ 13:27

Äntligen har vi fått besked om att dom ha en plats för just Lo på samma förskola som Elis men i småbarnshuset. Den lättnaden som infann sig när Kansliet ringde mig och sa ”Vi har en plats för Lo då ni önskar”. Ljuvligt! Vi behöver nu enbart återkomma med exakta datumet vi känner att han ska inskolas i april.

Vi tänkt att han ska skolas in successivt i början av april. Kalle har pappadagar så det räcker hela april ut vilket är skönt! Man vet ju aldrig hur det kan tänkas gå på en inskolning. Inte för att varken jag eller Kalle är speciellt oroliga för vår lilla sociala krabat. Han verkligen älskar livet vår lilla Lo. Han har liksom aldrig hamnat i det där främlingsfientliga stadiet. Han kanske hade någon touch av det för ett tag sen någon enstaka gång, men inte mer än så.

e47d89e5e84485c2fccb69e04a33a675

Lo kommer vara 19,5 månad när han ska skolas in på den fantastiska Waldorfförskolan vi valt till våra barn. Elis var 21 månader när han började på förskolan, ett föräldrakooperativ i väntan på plats på nuvarande Waldorfförskola. Elis fick sin plats där förra året i början av september när han var 2 år och 10 mån.

Här kommer en artikel för den som känner att den inte riktigt har koll på vad Waldorfpedagogik är för något: Waldorfpedagogikens syn på de första åren och deras betydelse för barnet och dess utveckling.

När det blir lite för mycket

2018-11-04 @ 20:44

I fredags kraschade jag totalt. Hela kroppen strejkade genom att ge mig magkatarr/magsår och sprängande huvudvärk runt 03.00 på natten. Omöjligt att falla tillbaka i djupsömn då jag inte hittade någon bekväm position där magsmärtorna kunde lätta. Att ta en alvedon kändes inte okej då jag hade sån smärta i magsäcken. Va det magsår? Magkatarr? Eller var det magsjuka även fast jag inte var dålig i magen?

Fredagsmorgonen började några få timmar senare då Lo vaknade som vanligt runt 06.00. Jag var helt paj och hade fortfarande ont i magsäcken och huvudet. Jag och Lo sover för tillfället i vardagsrummet då Lo vaknar och skriker på nätterna ca. 5-10 gånger per natt. Han skriker inte varje gång men alltid några gånger. Både Kalle och Elis sover sämre om vi sover i samma rum (räcker med att en drabbas än hela familjen) så på grund av det så vi fick helt enkelt dela på familjesängen och flytta ut. Jag hoppas ju att jag hittar en lösning till Lo’s nattsömn snart. Jag tror att jag kanske har gjort det. Time will tell. Men nu tillbaka till den ”härliga” fredagsmorgonen.

Kalle fick ta båda barnen och rodda allt själv från start då jag var tvungen att lägga mig sovrummet och försöka sova. Hela kroppen skrek verkligen. Varenda led gjorde ont och jag kände mig så där svag i kroppen. Som om att jag kunde gå av om jag stod upp. Så skumt. Sista jag kände något liknande var dagen efter vinterkräksjukan som jag åkte på i februari eller om det va i mars. Jag ville bara gråta och det kändes nästan som hela kroppen grät av all smärta.

eeee0fc8c2ee5618f6bf7c7cbf5a9fab

Tack och lov lyckades Kalle styra upp dagen genom att låta Elis få göra det han önskade, att få spendera hela dagen hos sin Nonna och T. i nya huset. Så jag fick verkligen chansen att återhämta mig. Och tro mig när jag skriver att jag lämnade sängen enbart 3-4 gånger den dagen. Varje gång var det en pärs.. fy tusan va risig jag var. Jag kunde knappt äta då jag hade så ont i magsäcken. Fick i mig lite svagt ringblomste som brukar lindra mag- och tarmsystemet. Vätskeersättning gick ner lite senare. Det var inte förens på kvällen som jag blev sugen på knäckebröd och tomat med örtsalt. Så det gick ner och sen gick jag och la mig och sov. Jag sov hela natten trots att jag legat hela dagen och hela kroppen värkte. Okej, sov hela natten innebär ju att jag blir väckt av min lilla älskling Lo, en sisådär 5-10 gånger per natt som jag nämnde ovan. Tack och lov så var det liiite bättre denna natt.

2845455bf4093541b2a6df5734985c6f

På lördagen mådde jag så mycket bättre. Aptiten va tillbaka då huvudvärken och magsmärtan var som bortblåst. Orken var sisådär vilket inte var konstigt då energiintaget var minimal på fredagen. Men jag mådde som sagt så mycket bättre. Jag kunde till och med lämna hemmet en stund för frisk luft. Men sen på kvällskvisten så kom dunderförkylningen. Vad är det som händer? Jag som alltid är frisk. Så denna härliga dunderförkylning är verkligen här för att stanna ett tag känns det som. Doftsinnet är på paus. Sår i munnen. Svag kropp. Kliande ögon. Lite så.

Tror min kropp verkligen försöker säga att jag borde ta det lugnt. Försöka hitta en balans. Jag har försökt köra på och trott att jag varit balanserad på alla plan. Mammalivet, relationslivet och studentlivet. Lägg till min usla sömnkvalité som pågått i månader. Jag tror nog jag glömde bort mig själv där ett tag. Jag måste ju ta hand om mig själv någorlunda för att kunna ta hand om barnen, vara en vettig partner och kunna prestera i studierna. Nej, nu måste jag försöka hitta tillbaka till balansen.

self-care

Och hur fasiken gör man det? Hittar balansen i vardagen med allt va det innebär? En kvinna som inspirerar mig, Elenore Bendel Zahn, pratar mycket om ”self care”- rituals på ett modernt sätt. Alltså på ett sätt anpassat för det moderna livet. Hon kallar det ”Modern Rituals”. Jag inspireras så otroligt mycket av hennes livsstil och jag tar till mig hela tiden av hennes små men mäktiga tips för att skapa små ”micro moments” med ”self care” tips. Ett hett tips är att spana in hennes Instagram-konto.

Komma tillbaka?

2018-11-01 @ 12:48

Fast forward sisådär nästan exakt ett år. Sist jag skrev något var den 15 november 2017, och då skrev jag om när jag blev av med min mobiltelefon. Något hände, skulle tro att det var livet, och stinget eller tiden för att skriva här försvann.

30281FD9-2F88-418E-9568-C892749BDE28

Elis fyller snart 4 år (16 november) och Lo (ja vi bytte tilltalsnamn) är snart 15 månader (13 november).. Tiden alltså?? Sen när blev båda så stora? Jag har ingen bebis längre och jag har en nästan tonåring här hemma! Jag har även plockat upp studierna igen sen i augusti.  Kalle roddar skeppet här hemma med bravur, tack och lov! Så jag kan fokusera på studierna som är rätt krävande. Att studera på högskolan är inget att leka med. Disciplin och mer disciplin krävs om man dessutom har två småbarn, inga kvällar och inte får sova så optimalt på natten.

7A8BCF31-40AB-435A-93E2-8FBDEA5BFDBC

Jag har så mycket jag kan och vill skriva om här. Framsteg, baksteg och annat som händer under ett helt jäkla år. Jag tror jag helt enkelt får börja här och nu. Vi börjar idag.

Så om någon är intresserad av att följa en förlovad tvåbarnsmamma som studerar heltid till sjuksköterska (med mål att bli barnmorska), som bor ute i Stockholms skärgård i en charmig 50-tals 2:a och försöker hitta någon sorts balans i tillvaron bland leksaker, kurslitteratur och kärlek. Ja, då är det bara att komma tillbaka hit den närmsta tiden!

Vem är med mig?