Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Clinicum

2018-11-14 @ 14:42

Idag hade vi en rolig dag på utbildningen och en väldigt efterlängtad dag. Är ju rätt mastigt med att sitta och nöta somatiska sjukdomar dag in och dag ut. Så en dag med medicintekniska moment var verkligen en perfekt ”paus” från all kurslitteratur. Dagen började med att möta upp min basgrupp (Bästa K53:10) på Danderyds sjukhus där Clinicum ligger. Clinicum är en ”avdelning” som ser ut som en riktig sjukhusavdelning men är till för oss sjukvårdsstudenter. Det är där vi har alla praktiska moment och det är även där vi kan gå och öva på kvällar framöver innan termin 3 då vi går ut på VFU.

Dagens medicintekniska moment att lära oss var munhälsa, administrering av syrgas, sugning av luftvägar, intramuskulära injektioner, subkutana injektioner och venös provtagning. Roligast var helt klart venös provtagning, men samtidigt var det ju det mest avancerade momentet.

När jag väl fick till det med nålen och att pricka rätt i kärlet.. och röret fylldes med ”blod”.. ja jäklar vilken kick det var. Så stolt att jag lyckades pricka och få ut blod på hela två olika armar och olika ”kärl” på dessa armar. Var så kul och inte alls så svårt som jag hade tänkt. Men såklart behöver jag ju öva på handgrepp, stabilitet och sticka på olika armar. Hoppas någon vänlig själ vågar låna ut sina vener. Skulle vilja ta blodprov på en riktig människa innan jag beger mig ut på VFU nästa termin.Kommentera


+ 2 = fyra